Лъвчета и деви август 2004 - 20

• 17 570
  • 280
  •   1
Отговори
# 180
  • зад парка
Ето тортата на Тити- от сладкарница "Неделя"- вкусна и голяяяяма!

И една история от преди 2-3 седимици:

Майка ми учи Тити на нови неща. Учи я къде живее. Пита: „Тити, кой е твоят град?” и отговаря, за да й покаже какъв е отговорът: „София”
След това отново я пита с надежда Тити да отговори сама: „Тити, кой е твоят град?”, а Тити й казва: „София Ленд”.
„И какво има там?”
„Люлки, пързалки, сладолед, да копаеме даже”

Последна редакция: чт, 07 сеп 2006, 12:01 от InaDot

# 181
  • Sofia
Привет, летни мами - августинки!!!
Ето, че вече е септември - това означава, че ВСИЧКИ наши дечица имат вече 2 годинки, да са ни живи и здрави, и много усмихнати!!!  Hug
Яслата на Алекс малко се отложи и вместо днес ще тръгва на 7-ми септември.
Всичко добро от нас!!!   bouquet

# 182
ние още не сме на ясла-гледа го майка ми
много ли от дечицата са на ясла и смятате ли да ги давате скоро

Последна редакция: пт, 08 сеп 2006, 13:40 от Наоми

# 183
  • Sofia
Наоми, много малко на брой са ти прекрасните снимчици - тамън почнах да разглеждам, и те свършиха... Дай още, ако имаш!  Hug

Утре Алекс тръгва на ясла за първи път! Стискайте ни палци!  Peace

Обичам ви, пишете, доскоро!  Hug

Последна редакция: чт, 07 сеп 2006, 10:44 от desykv

# 184
  • Sofia
Днес пуснах птичето си...  Embarassed първи ден на ясла - дано му хареса!  Praynig

Понеже му бях доста говорила за яслата и какво ще има там, той днес сутринта с желание, дори бих казала радостно нетърпение, влезе с леличката при децата.  Simple Smile Което не попречи на мен да зароня някоя и друга сълза, след като си тръгнах...  Confused

Знам, че тази промяна е за доброто и на двама ни и все пак... ми е едно такова свито  Sick под лъжичката, а сърцето ми  Heart Eyes е малко така  Sad

Много ми се иска сега на обяд като отида да го взема леличките да ми кажат, че всичко е било наред, а и самият Алекс да ми поразкаже нещичко... дали ще успее?  newsm78

Хайде доскоро, ще пиша пак, но пишете и вие!  Hug

# 185
Zdraveite "naborcheta"...
Eto che dechicata ni sa veche na dve godinki...eeee ne sa bebeta veche Wink
Az pusnah Stefi na yasla oshte prez april, NO
sled mesec i polovina /tukmo svikna/ i se razbolia i nachaloto na uni
biahme v bolnica daje...cialo liato baba i /svekurva mi/ si vzemashe
otpuski i az malko de...i ya gledahme, NO ot 18-ti sme pak na uchilishte...
Az chestno kazano oshte imam problem s pampersa...
i to nai-veche vecher...prez denia - OK, No vecher???
inache vijte ni: http://family.webshots.com/album/553129201bfEsdy
tova sa snimki ot malkata ni pochivka v planinata...
 tuk praznuvahme na Stefi rojdennia den.
"Leleeeeee Rodopite sa rai"...
Ciluvki na sladurkovcite i kasmet na vsichki maicheta s yaslite...
dano ni gledat decata dobre.... Confused

# 186
И Лара ходи на ясла от юни месец и вече е почти свикнала. Е още проплаква на вратата, но за нея е нормално.
А за памперса - и ние сме зле все още. Не иска да казва и това е, ако я покани някой пикае но сама не казва. 
И с приказването сме доста назад, но аз не и се притеснявам - всяко дете е различно. Лошото е само че вече всичко разбира, а не може да каже тя какво иска и се ядосва. Но здраве да е...
Целувки на всички сладури.   bouquet

# 187
Теди, снимките от Родопите ви са чудни - къде бяхте там?
и много са сладки двете хлапета, явно са голеееми приятелчета  Hug

Деска, как е яслата? Свиква ли Алекс?

Ние приключихме с хубавата отпуска - изкарахме 1 седмица по роднини и 2 седмици на море, много ни беше приятно, ама свърши Tired
Но пък утешителното е, че идва по-бързо следващата  Laughing
Иначе Ели много порасна някак си по време на отпуската , явно от впечатленията които натрупа и стана още по-бъбрива и палава. На кила не вярвам да е наддала, стройна фиданка стана тя /за разлика от майка си  #Cussing out/

# 188
Иначе Ели много порасна някак си по време на отпуската , явно от впечатленията които натрупа и стана още по-бъбрива и палава.
Хм  Thinking, така се получи и при нас...по време на почивката се разприказва много...Тогава за първи път направи по-дълго изречение (по-дълго от 2 думи Laughing). А сега направо не спира да дърдори... Преди да заминем бях чела, че на някои деца смяната на обстновката не им се отразява много добре и се бях шашнала какво ме чака, но явно нашите хлапета са се чуствали чудесно Wink

# 189
И Йоан е станал по спокоен, заиграва се, разглежда книжки, в Морската градина не ми се налага да го гоня от единия й край, до другия...и т.н И аз забелязах, че откакто се върнахме от почивката започна още повече да говори. Сега немога да му затворя устата  ooooh! Хапва си добре детето немога да се оплача. Все още немога да го накарам да яде плодове, но пие сокове за сметка на това  Rolling Eyes За съжаление лятото свърши. Колкото и да неми се иска е време да прибера летните дрехи и да извадя по есенните  Crossing Arms  Забравих да ви се похваля че на Йоан му проби единия кътник  Hug Стана толкова бързо и без проблеми, за сметка на предните му зъби  Rolling Eyes

# 190
страхотно добре им се отразяват наистина различните от ежедневни емоции!
направо растат като гъби - и стават по - умни, по -находчиви, по-оправни

Това което забелязах като новост е, че започна да иска да е много самостоятелна - иска сама да се облича, и чак се сърди като й помагаме, независимо че много трудно се справя, но почти успява с много опити, да се обуе, или да си навлече панталоните, с блузите е по-трудно, с поличките лесно.
Все повече иска да ходи без памперс
Вече си казва като има "пльок" и има "голямо пльок", не винаги обаче разбира се, необходимо е честичко да я питаме за да не стане фал.

Има си книжка за "Зайченцето бяло" и като й казваме че имаме работа си седи и си я гледа и си пее самичка - почти я знае вече.

Прави доста по-сложни изречения и членува думите - често умалително - понякога прави смешни грешки
Вчера вика :икам да седна на бабата, там топло
хахаха
"мамаТа се казва Мария"
и разни такива.
използва вече "АЗ" напавих еди какво си, аз искам еди кво си
"ТИ"
също и "Ели СЕ изпишка" което ми прави впечатление че си развива уменията да говори все по правилно.
Успоредно учи и руски.
Опитва се да рисува, но засега само драска.
На морето и всички ваканции беше много лесна за гледане, послушна, сама се заиграваше - противно на моите очаквания за хаос.
С яденето е малко неящна -
от плодовете обаче хапва с кеф - сини сливи, грозде бяло, ябълки, понякога праскови
от зеленчуците - домати, краставици, вчера цял ден й се ядеше таратор
манджи не яде
освен чисто пилешко , рибешко месо и кремвирши друго не ще от месата, а и пушено филе
мляко още пие на НЕСТЛЕ сухото бебешкото
кисело мляко обича, ориз и макарони
също плодовите данончета
пюрета рядко яде, но все още хапва, разни месни и плодови.
пържени картофи и кебапчета с бира са й любимото лятно меню-  бонбон! хаха
сладко не яде и до ден днешен освен сладките плодови млекца и пюренца
та така от нас  Simple Smile Grinning

# 191
Теди, снимките от Родопите ви са чудни - къде бяхте там?
и много са сладки двете хлапета, явно са голеееми приятелчета  Hug
Biahme nad Velingrad, posoka Sarnica, na nai-visokoto miasto...
Prikazka e! ama za sajalenie tam si struva da idesh samo kogato e nai-nai-goreshto...
nie biahme prez avgust...iiiiiii palihme kamina Laughing
a za priatelcheto ni...DAAAAA...kazva se Vanko i e 5 dni po-maluk
ot Stefi...mnogo se obichat i se tursiat!
Maicheta daite ideya kak da ya otucha ot pruscheto?
Ne prestava da zaspiva s nego i go smuche...dosta uporito... Confused
Az da se pohvalia...reshih da raznoobrazia ejednevieto si i
shte pochna da hodia 2-3 puti na fitnes...  newsm39
http://ajax-sport.com/ - niakoi hodil li e?
kazaha mi che e s mn uredi, a i na men mi e blizo do rabotata...
Stefi trugva na yasla ot 18-ti...dano se spravim!
Celuvki na nai-sladkite..."nashite dechica" thumbsup

# 192
Здравейте, мами! Това са снимките от рождения ден на Диди! Да се похваля, почти махнахме памперса, с удоволствие ходи на ясла, не плаче и не е боледувал сериозно. Малко с говора изостава, казва само няколко думички, взех да се притеснявам вече.
Колебая се какви витамини да започна да давам сега есента. Препоръчайте ми нещо.
Целувки на всички големи лъвчета Hug !!!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=60097
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=61133

# 193
  • Sofia
"не искам на ясла!" сутрин? 
Докога ще го оставям целият потънал в сълзи и ще си го взимам по същия начин?
Кога ще свикне Алекс без мен и няма да повтаря на лелките в яслата на всеки 5-10 минути - "мама дойде!"?
Аз ще тръгвам на работа сега на 19-ти и ще трябва да го оставям за по цял ден! Тогава какво ли ще е? Сега още си го вземам на обяд /вече 5-ти ден/.
Като го взема, още е разстроен, нервнен, някакси уплашен...
Не ще да заспи с часове. Спи неспокойно. Проплаква в съня си.
Като залепен е за мене...
Тревожа се. Всичко това обичайно ли е и кога ще свърши?
А уж много му говоря, обяснявам, прегръщам, целувам и обръщам внимание, когато сме заедно...
Даже започна и да се напикава в яслата. Днес ми го поискаха с памперс даже. Макар че ме увериха, че ще го слагат на гърнето заедно с другите деца и когато им каже, че има пиш или ако. А цял месец и половина вече не се напикаваше в гащите. От стреса ли е?
Моля ви, отговорете ми, че нещо съм се ошашкала! 
А уж лелките изглеждат спокойни, отзивчиви, сърдечни жени - не мисля, че нещо го тормозят...
Как е при вас положението?
Краси, радвам се, че Диди ходи с удоволствие на ясла - това е страхотно! Разгледах и снимките ви - чудесни са! Ти имаш невероятно слънчево и лъчезарно момченце, да ти е живо и здраво!
Засега чао и чакам отговори, мнения, съвети, предложения, критики...  Embarassed
Желая ви здраве, любов, щастие, късмет, успехи, свободно време за удоволствия, достатъчно пари за харчене, добри приятели, сбъдване на мечтите ви и всичко най-най-най!!!  Hug

# 194
Здравейте!
Колебая се какви витамини да започна да давам сега есента. Препоръчайте ми нещо.
Краси, аз давам на Стефи - капки повешаващи имунната система...Есберитокс.
знам че е мн добре да се дават и витамини  - Мултисаностол или Ехинацея на бомбони
на мен лично това ми препорьча вуичо ми, които е Педиатьр!

Деси, не се шашкаи! ужасно е! Аз като водех Стефи на яасла
...тя плаче - аз повече! и симптомите които описваш
имахме ги сьщите... и така бяхме 2 седмици, после свикна!
Сега като не е ходила 3 месеца, незнам, надявам се да помни и да свикне
по-лесно...надявам се! От понеделник ще пиша отзиви!
Само нерви да имаме, че не е лесно да гледаш как плаче детенце...
а като свикне - РАДОСТ голяма!!!
Дано периодьт на адаптациа е по бьрз при вас!!! Касмет!

Общи условия

Активация на акаунт