Отговори
# 375
Аз като подавам документи казвам всички обстоятелства - че с мъжа ми живеем заедно, но сме с различни настоящи адреси. Те ми казват да декларирам само моите доходи. Няма нужда да се лъже, просто казвате как стоят нещата.

# 376
  • have faith and be patient ..
Ами преди две страници писах за същия казус, но е по-лесно да се пита 100 пъти, отколкото да се прочете.. С мм не сме женени, нямаме еднакви адреси, живеем реално заедно, вписах го в дркларацията, казХ, че живеем заедно, но ми я върнаха, щом няма съвпадение да не го попълвам и че било грешно.

# 377
  • у нас
Прочетох коментара Ви, следя темата отдавна. Благодаря за отделеното време да споделите опит и да се накарате.

# 378
  • have faith and be patient ..
моля

# 379
Здравейте,
Прочетох първия пост, първите няколко страници и последните 2.

Бихте ли ми казали кой дава документ за доходите по време на майчинството, за да подам молба за детски?

Благодаря!

# 380
  • Бургас
Ами преди две страници писах за същия казус, но е по-лесно да се пита 100 пъти, отколкото да се прочете.. С мм не сме женени, нямаме еднакви адреси, живеем реално заедно, вписах го в дркларацията, казХ, че живеем заедно, но ми я върнаха, щом няма съвпадение да не го попълвам и че било грешно.
Разбирам, но приемете, че не всяка служителка в социалното би реагирала по един и същ начин. Знаете как в държавната администрация всеки втори служител е със собствено мнение. Някоя служителка може да реши да ме напъди като й кажа, че реално имам мъж. Някои се сблъскват за пръв път с тази система и искат да са сигурни, че ще им приемат документите и няма да се разкарват напразно.

# 381
  • София-Младост
Здравейте,
Прочетох първия пост, първите няколко страници и последните 2.

Бихте ли ми казали кой дава документ за доходите по време на майчинството, за да подам молба за детски?

Благодаря!
работодателят дава удостоверение с 0,00 за този период, а вие си попълвате думите, които сте получили в декларацията.

# 382
# 383
Здравейте!
Въпрос за детски надбавки: ако със съпруга ми получаваме доход от наем трябва ли да го впиша в заявлението и къде? Наемът се изплаща по банков път и фирмат, която използва апартамента със сигурност си отчита разходите.

# 384
Здравейте!
Въпрос за детски надбавки: ако със съпруга ми получаваме доход от наем трябва ли да го впиша в заявлението и къде? Наемът се изплаща по банков път и фирмат, която използва апартамента със сигурност си отчита разходите.
Ако съпругът Ви декларира наема в годишната си данъчна декларация, то трябва във всеки месец, в който е получил наем, сумата да се добавя в дохода за съответния месец. Не знам документално как се оформя, защото би трябвало да имате нормативно признати разходи за този доход. Най-добре отидете на място в АСП и питайте служителя на гишето.

# 385
  • София-Младост
Фирмата, която плаща наема ще издаде служебна бележка за изплатения доход.

# 386
  • София
Момичета, сега за ноември месец ли изплатиха детските? През януари се получават за декември, така ли е? Мерси Simple Smile

# 387
Момичета, сега за ноември месец ли изплатиха детските? През януари се получават за декември, така ли е? Мерси Simple Smile
Точно така Simple Smile

# 388
  • Бургас
От работа са ми издали много странен документ. В първата колона са описани периодите, за които е декларацията,  а във втората, където трябва да е посочен размера на дохода, реално е копнато съдържанието от първата колона с месеците. По принцип за този период не съм получавала суми от работодател, а само майчинство от НОИ, но въпреки това ми е странно, че декларацията изглежда така. Според вас ок ли е?

# 389
От работа са ми издали много странен документ. В първата колона са описани периодите, за които е декларацията,  а във втората, където трябва да е посочен размера на дохода, реално е копнато съдържанието от първата колона с месеците. По принцип за този период не съм получавала суми от работодател, а само майчинство от НОИ, но въпреки това ми е странно, че декларацията изглежда така. Според вас ок ли е?

.ок е.

Общи условия

Активация на акаунт