Тромбофилия - тема №5

• 66 148
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Аз днес на 2-ри ден започнах подготовка за ЗЕТ с Естрофем 3х2 и Аспирин протект х 1т. Пиех го и заедно с Регулон до онзи ден. Иначе имам предписание за през ден преди и по време на бременност.

# 151
Мисля, че при ЗЕТ е различно, защото не се чака овулация. Но при чакане на такава, аз също лично не виждам, каква е функцията на аспирина? Дори НМХ се започва след + тест, камо ли аспирин да е преди това ...

# 152
  • София
Мисля, че при ЗЕТ е различно, защото не се чака овулация. Но при чакане на такава, аз също лично не виждам, каква е функцията на аспирина? Дори НМХ се започва след + тест, камо ли аспирин да е преди това ...

И аз незнам. Терапията преди втората ми бременност е от Русев. Ап през ден преди забременяване и след също, фракси след + тест. Бая време си го пих , около 10 месеца. Сигридов каза да си изпълнявам терапията от Русев, при него след + тест.

# 153
Това със през ден, също не го разбирам. Според нуждата знам че изписват 75, 100, 150 понякога. Но през ден е изключително странно. В крайна сметка, аспирина "действа" не повече от 24 часа, но най интензивно до няколко часа след прием ... затова се препоръчва и взимането вечер, защото да се хванат най-рисковите сутришни часове.

# 154
  • София
Аспиринът действа около 3 дни, и се натрупва. НМХ действа 24ч.

# 155
Аспиринът действа около 3 дни, и се натрупва. НМХ действа 24ч.

Нямам представа вече наистина! Всеки е със собствено мнение. И ако е 24 часа, или 3 дена, да го спирам поне седмица преди раждане, никаква логика. Simple Smile

# 156
  • София
Прочети им листовките и се консултирай с лекаря, който ти ги е назначил. Ако си пред раждане - със следящия те АГ + анестезиолог.
Според мен бъркаш аспирин протект с НМХ (Клексан, Фраксипарин) - първото действа 3 дни, а второто - 24ч.

# 157
Не, аз изобщо не приемам фраксипарин и клексан, само на аспирин ме оставиха и понеже всеки ми говори различни глупости си правя, каквото си реша и това е.

# 158
  • Harmanli, Bulgaria
Момичета, аспиринът е с натрупване в организма. И когато се е пиело продължително време действието му е за по-дълъг период от време. Ако се знае че ще си секцио се спира поне 10 дни преди датата, а ако не се знае дали секцио или нормално пак около 10 дни две седмици преди термина. Не е хубаво на самостоятелна глава да се приемат и спират антикоаголанти дори и  да е аспирин. Ако сте от София за поред път казвам в Токуда има Аг които разбират и следят бременни с тромбофилия.
Успех

# 159
Момичета да ви питам от къде си купувате в София Клексан?

# 160
  • София
Много е трудно с клексана, аз през приятелка фармацевт, прозвъняваше колеги от различни вериги и ми ги изтегляше.
Клексана е ре-експортно лекарство, затова изчезва бързо.

# 161
Много е трудно с клексана, аз през приятелка фармацевт, прозвъняваше колеги от различни вериги и ми ги изтегляше.
Клексана е ре-експортно лекарство, затова изчезва бързо.
Е аз нямам такава приятелка,някакъв друг начин?

# 162
  • София
Ами като не съм успявала да намеря, слагах фракси. Той ми правеше алергии, ама не смеех да пропускам

# 163
може ли някой да ми го разтълкува имам или не Simple Smile тромбофилия?

# 164
  • Harmanli, Bulgaria
На мен му останаха доста инжекции фраксипарин от 0.4 и 0.6 Ако някой се нуждае може да ми пише

Общи условия

Активация на акаунт