Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 131
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Да, на мен първия ми симптом беше такъв, ревях и истерясвах, исках да се скарам с някого и да го набия

А вие мацки имахте ли симптоми след закъснението на цикъла ви? Усещам се ,че избухвам безпричинно и като цяло се чувствам странно 😁

# 106
Май не, но се чувствах ужасно подтисната без конкретна причина. Особено привечер и вечер сякаш направо нещо ме задушаваше и не събирах в кожата си... А реално нищо не се беше случило Smile

# 107
  • Някъде там
Някой да има с висок корем и да притиска ребрата?

# 108
Чак ми става ръб, толкова нагоре отива до ребрата и няма място, та изпъква като ръбче там. Sad

# 109
Май не, но се чувствах ужасно подтисната без конкретна причина. Особено привечер и вечер сякаш направо нещо ме задушаваше и не събирах в кожата си... А реално нищо не се беше случило Smile

Май и при мен е подобно. Чувствам се подтисната,после се изнервям без причина и след това мъжът ми ме разсмива и ми минава. Даже реших да прибера улично коте въпреки алергията ми,обаче уви само го нахраних 😁😁

# 110
  • Някъде там
Чак ми става ръб, толкова нагоре отива до ребрата и няма място, та изпъква като ръбче там. Sad
Аз съм още в шести месец, а вече нямам почтк удобна поза Sad, а за спането да не говоря Sad! Понякога имам чувството, че ако продължава да расте нагоре ще ми спре въздуха 🙂!

# 111
Някой да има с висок корем и да притиска ребрата?

Не знам висок ли е, ама много ме болят ребрата. Особено вечер. И като цяло гръдния кош ме боли.

# 112
Мога ли да си правя кичури на косата? Боята няма да ми докосва скалпа в корените? Имам записан час при много известен фризьор още от преди да разбера, че съм бременна и не ми се иска да го отменя.

# 113
А защо да не можеш?

# 114
Направи си кичурите. Бременна си, но животът ти не е спрял.

# 115
  • София
Здравейте,

Имате ли идея къде бих могла да направя скрининг за прееклампсия във втория триместър? Тъй като съм изпуснала ранния, но онзи ден вдигнах кръвно и от Шейново ми казаха, че мога да направя такъв тест в 20-та седмица, но не уточниха къде.

# 116
  • София
Здравейте,

Имате ли идея къде бих могла да направя скрининг за прееклампсия във втория триместър? Тъй като съм изпуснала ранния, но онзи ден вдигнах кръвно и от Шейново ми казаха, че мога да направя такъв тест в 20-та седмица, но не уточниха къде.

До колкото знам, това е изследване,което се прави при БХС, смисъл 11-13 г.с. Могат да ти кажат дали има или няма някакъв риск и на ФМ, когато следят кръвотока към матката. Ако е повишен например.

# 117
ФеичкаПърви се правят кръвни изследвания да се види белтък, албумин, урея, креатинин. Ходи се на консултация с кардиолог и нефролог. Изписват при нужда за кръвното Допегит по схема. Гледа се на доплер кръвотока и може профилактично и аспирин протект да включат по преценка на аг.
Безсолна храна, но богата на белтъци.

# 118
Здравейте,

В НГЛ, която се намира в Майчин дом. Но погледни изследванията, които ти е написала gerda, много по-важни и показателни са от статистиката, наречена скрининг. Имай предвид, че процентът на грешката при скрининга във втория семестър е двойно по-голям от този в първия! (по инфо от АГ-то и лекаря на ФМ)

# 119
  • София
Ясно, благодаря ви! Значи ще си следя кръвното налягане и ще помоля следващия ми АГ да ми пуска по-често изследвания, за да хванем навреме ако има проблем. Макар че аз продължавам да се надявам повишеното кръвно налягане, заради което ме приеха в Шейново да е единичен случай (да живее свекървата!), Тъй като откакто съм нямам повишено кръвно налягане, а изследванията са ми добри. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт