Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 553
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • Някъде там
Момичета Вие какво приемате за нисък хемоглобин и желязо? Мисля пак да започна билковата кръв, като че ли не ми се пият леларства за желязото защото много дразнели стомаха! И имате ли някакви симптоми, като Ви е нисък хемоглобина?

# 421
  • Blondeville
Първо трябва да видиш дали хемоглобинът е нисък наистина, ако е нисък дали е от липса на желязо или б12. На база това и на база нивата им, може да изпише лекар добавки, ако има нужда. Много е индивидуално, при едни действа едно, при други друго. Обикновено запичат добавките с желязо. Билкова кръв не съм пила, предполагам е ок. Иначе най-честият признак за нисък хемоглобин е умора, отпадналост, но пък при мен тя си е постоянна сега с втората бременност, пък хемоглобинът ми засега е супер.

# 422
  • Варна
За Pregnaco - по-късно мога да снимам състава, аз лично не виждам нищо притеснително, препоръчва го лекар на когото имам пълно доверие и нямам притеснения, за мен телешкият протеин е оптималният вариант.

Охх, като знам мнението на лекарите за витамините, които не са им препоръчани от дистрибутор...... !
Аз съм със скъсяваща се шийка и си търся колаген, телешки най-добре. Липсата на колаген води до промени като омекване и скъсяване преждевременно на шийката при Б.
Колагена е протеин, в случая и аз загледах тази марка след като я препоръчахте, особенно щом е телешки.
Моето АГ представям си как ще ме изгледа като я попитам за колагена... чак ме е страх от погледа й Grinning Grinning

# 423
  • Blondeville
Можеш и чист телешки костен бульон да пиеш ако си намериш качествен, аз навремето си поръчвах от фармхопинг някакъв. Също за протеин може и само белтъка от яйце да се приема, тъй като само белтък може по-често от цяло яйце да се яде.

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 16:51 от blondie_anna

# 424
  • Варна
Можеш и чист телешки бульон да пиеш ако си намериш качествен, аз навремето си поръчвах от фармхопинг някакъв. Също за протеин може и само белтъка от яйце да се приема, тъй като само белтък може по-често от цяло яйце да се яде.

Чистия телешки бульон го загледах и аз по биомагазините, ама не ми стана ясно. Той се продава в буркани и е като желе... , аз да го разтварям ли трябва или така като желе да си го хапвам . Сори, ако ми е много тъп въпроса Grinning

# 425
  • Варна
Не трябва ли просто да се загрее? Всеки животински бульон се желира, не си ли забелязала пилешки, особено в хладилника какво става?

# 426
  • Някъде там
Първо трябва да видиш дали хемоглобинът е нисък наистина, ако е нисък дали е от липса на желязо или б12. На база това и на база нивата им, може да изпише лекар добавки, ако има нужда. Много е индивидуално, при едни действа едно, при други друго. Обикновено запичат добавките с желязо. Билкова кръв не съм пила, предполагам е ок. Иначе най-честият признак за нисък хемоглобин е умора, отпадналост, но пък при мен тя си е постоянна сега с втората бременност, пък хемоглобинът ми засега е супер.
Ами хемоглобина ми е 106, а желязото 6.9 при долна граница 5.5 което си е пак ниско!

# 427
  • Blondeville
Просто се загрява бульонът, не е върха на вкусотията за мен, но пък е супер полезен.

Капризче, нисък е доста, и желязото и то, виж и б12 най-добре да видиш и той как е и питай лекаря ти какво да приемаш.

# 428
  • Варна
Не трябва ли просто да се загрее? Всеки животински бульон се желира, не си ли забелязала пилешки, особено в хладилника какво става?

Ами то ако сложа една лъжица от това желе да се загрее, няма ли да излезе супер малко количество за пиене?
Аз точно тези костни бульони си ги представям, че са за това като си вариш супичка или като правиш някакво друго ястие и оп слагаш малко от бульона желе и овкусяваш ястието. Не съм голяма кулинарка да си призная.

Скрит текст:

# 429
  • Blondeville
Аз си слагах от няколко лъжици до половин чаена чаша, за няколко дни стигаше май, но и този който взимах беше с ниска трайност след отваряне. Този звучи добре, който си харесала.

# 430
За витамините е индивидуално, но и всяка лекарска преценка е различна. Преди две седмици посетих АГ в частната болница, в която смятам да раждам. Там ми изписаха витамини - Огестан. Днес бях при проследяващата ме АГ по здравна каса. Казах й за витамините и тя беше категорична, че не са ми нужни тези до края на 6ти месец. Каза, че освен да му стане по-твърда главичката, друго няма да се постигне. Та дори и лекарите имат свои схващания за това кое е нужно и кое не.

# 431
  • Blondeville
Да, повечето никога няма и да предложат да изследваш б12 или витамин Д, ще изпишат магнезий и но шпа профилактично, и по живо по здраво към къщи. Да не говорим, че на мен по ЗК ми изписаха “профилактично” кортикостероиди в 7-ми месец, за всеки случай ако тръгне по-рано. Да не говорим че ми бяха изписали и хапчета за високо кръвно, а съм с ниско, и ми поставиха грешна диагноза от която ми побеля косата (и това доста препоръчван АГ). Затова си е важен лекарят, да му вярваш и да си го усещаш като твоя. Аз като цяло не съм фен на добавките, пия при дефицит витамини (имам на вит.Д, и средни нива на б12), тази бременност и комбинирани витамини не пия. Пия метафолиева киселина, защото е възможно да не усвоявам обикновена, и така.

# 432
Капризче, в коя седмица си. Хемоглобинът и желязото са ниски.  А на бебето му е жизненоважно.
Внимавайте с протеина, аз го бях предозирала явно и бебе беше наддало много рязко. Феталната подскочи и след разпит ми намали протеина.

# 433
  • Някъде там
Капризче, в коя седмица си. Хемоглобинът и желязото са ниски.  А на бебето му е жизненоважно.
Внимавайте с протеина, аз го бях предозирала явно и бебе беше наддало много рязко. Феталната подскочи и след разпит ми намали протеина.

От утре съм в 25 г.с.!

# 434
Момичета Вие какво приемате за нисък хемоглобин и желязо? Мисля пак да започна билковата кръв, като че ли не ми се пият леларства за желязото защото много дразнели стомаха! И имате ли някакви симптоми, като Ви е нисък хемоглобина?
Аз взимах Сорбифер, билкова кръв и феротон. Спрей б12.
Влязох на секцио с хемоглобин 133.
Излишно е да казвам, че бях по-добре дори от раждалите нормално. На едната съквартирантка 3 дни й пускаха ситтеми с желязо....

Пс. От приема на сорбифера не сйм имала проблем със стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт