Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 495
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Лесно ти е на тебе да се наслаждаваш на хубавото време, а тук вали сняг. Дори и магнезия няма да ми подобри настроението. Simple Smile

# 511
  • Blondeville
И тука другата седмица дават чак сняг, а от утре бляк, та днес мисля да скитосваме из паркавете. Лошото е, че с бебе номер 2 само ми се пият вредни неща като кола, ама какво да правя, може и да прегреша с една чашка 😁.

# 512
Привет момичета! Снощи не можах да спа от болки в корема. Не бяха много силни, но така ме е боляло при цикъл преди. Обръщах се, свивах се, не помогна. Заспала съм, но като се събудих, пак болеше. Мина едва като станах и се раздвижих. Смятате ли, чи това може да са контракции? Днес влизам в 18г.с. и ми е първа бременност, та не знам какво е усещането при контракции.

# 513
  • Blondeville
При контракции има едно стягане и втвърдяване на корема, като топка става. При мен ги имаше от много рано с първата бременност, но пък никога не са били болезнени. И аз тази сутрин се събудих с болки и след раздвижване ми минаха. А понякога и такива болки можеда идват и от червата/газове. С първата бременност направих ентерит и болката беше много гадна, а не можех изобщо да я различа от силна менструална болка. Можеш ако пак те заболи леко да пипнеш корема дали е твърд, на топка. Иначе за болката можеш но шпа да пиеш, ако е по-силна.

# 514
Момичета, как се справяте с болки в гърба и ребрата? Ако ги имате, де...

# 515
И на мен как ми се пие кока кола и бира. А преди не ги обичах.

Айсче, по това време боли опъването на връзките наматката, но направи консултация с аг, за всеки случай една мб.

А за ваксините - след раждането слагат две ваксини, нали така, които по желание може да декларираш, че отлагаш в рамките на 6 месеца?

А витамин К винаги ли го слагат на бебето след раждане?

# 516
Момичета, как се справяте с болки в гърба и ребрата? Ако ги имате, де...
Не се справям. 😒 Лежа и охкам, ужасно ми е. Болките в ребрата са ми по-неприятни. Болки в гърба си имам от години някак си съм свикнала, но тези в ребрата ме побъркват.

На дъщеря ми не са слагали витамин К.

# 517
Здравейте прекрасни мами ❤ Бременна съм в 10г.с и 5 дена. Вчера получих леки болки без кървене и отидох при доки. На ехографа се видя много малко отлепяне на сакчето с бебето всичко е наред. Аз си пия нощпа и утрогестан още от трансфера. Та въпроса ми е - изписа ми магнезий биолектра по 1 на ден, но знам, че не е много добре да се пие преди 16 седмица? Знам, че не сте доктори и че трябва са слушам доки, но сме от малък град и не им вярвам особенно.

# 518
Намърдвам се за бърз въпрос. Терминът ми е  след месец. В  последно време обаче забелязах,че гърдите ми не растат, а се смаляват. Дали това може да е знак, че няма да имам кърма?

# 519

Не се справям. 😒 Лежа и охкам, ужасно ми е. Болките в ребрата са ми по-неприятни. Болки в гърба си имам от години някак си съм свикнала, но тези в ребрата ме побъркват.

Значи с други думи да не търся решение Smiley

Намърдвам се за бърз въпрос. Терминът ми е  след месец. В  последно време обаче забелязах,че гърдите ми не растат, а се смаляват. Дали това може да е знак, че няма да имам кърма?

Аз не мисля, че размерът е определящ.

# 520
А витамин К винаги ли го слагат на бебето след раждане?

Точно този витамин К са ни изписали. Той за какво е и как се слага?

# 521

Не се настройвай негативно от сега. Важното е да знаеш, че кърмата се стимулира от повече сукане на бебето. Ако кърмиш често още от началото, ще си увеличиш шансовете за по-дълго и успешно кърмене.

# 522
О, абсолютно, според мен и моите намаляха като обем. Но на училището някой пита подобен въпрос и казаха, че това няма общо - нито дали сега са меки и намалели, нито нищо. Като тръгне кърмата и бам - твърди и увеличени, това никакъв знак не е. Като родим тогава ще се види, даже казаха, че понякога на кърмата ѝ отнема наистина повечеко време да слезе и някои майки се отказват като решават, че нямат, а то трябва много стимулация, но може и 10-15 дни нищо и после си слиза нормално и се кърми дълго. Различни организми.

# 523
Да, права си. Моята кърма тръгна по-късно(около 8ми ден) и дохранвах с АМ при нужда до към 10тия ден. Това не ми попречи да кърмя успешно 1 година(ако не бях отбила можех да си кърмя още толкова). Затова съветвам бъдещите майки да бъдат уверени и с позитивна нагласа, и нещата ще се получат.

# 524
Привет, има ли регистър на неонатологичните отделения, където да се провери коя ствпен е отделението в дадена болница?

Общи условия

Активация на акаунт