Поглед и от другата страна----Аз съм СВЕКЪРВА

• 26 235
  • 235
  •   1
Отговори
# 75
Времената са такива, че и на мъжа се налага да готви, и жената трябва да може да се справя с някои мъжки задачи. Като замине мъжа командировка, какво прави тая жена, ако й се наложи нещо спешно по мъжката част? Или ако жената я няма, мъжа и децата все трябва да ядат, да се перат и т.н.

# 76
Времената са такива, че и на мъжа се налага да готви, и жената трябва да може да се справя с някои мъжки задачи. Като замине мъжа командировка, какво прави тая жена, ако й се наложи нещо спешно по мъжката част? Или ако жената я няма, мъжа и децата все трябва да ядат, да се перат и т.н.

Eдва ли ще ремонтирам пералнята, ако мъжа ми е командировка - ще викна майстор. Не ми се налага да съм ВиК или Ел...

# 77
Аз наистина не разбирам чак такавата нужда от помощ при отглеждане на деца в България, където има дълго майчинство. Ако се налага на родителите да работят преди детето да е навършило 3, да, тогава е безценна, защото не ми допадат яслите много. Но иначе не виждам необходимост. Майка ми ми е помагала с готвене, което дори не съм искала, ама тя не можеше да се въздържи и мъкнеше тенджери и кутии. И свекърва ми ни е носила ядене и е гот,  да се мотаеш някъде, като знаеш, че не ти се налага да готвиш. После се случи така, че във втори клас се преместихме и нямаше кой да помага за нищо, но някак не ми се стори сложно да се справим.

Родителите трябва да са с децата си в началните години и те да ги учат, да им четат и да се забавляват с тях. Бабите и дядовците са допълнителна екстра и расширяване на контактите на детето. Толкоз.

# 78
Леони, готвенето ли ги прави независими?  Аз съм предпочитала мъж, който работи и носи парите за семейството.  Не ми трябва готвач, а човекът със силното рамо, който осигурява стандарт на семейството. Така съм възпитавала и синовете ми. Не да се въртят на пета пред жените в кухнята, да перат и простират,  а да бъдат мъже на жените си и бащи на децата си като работят яко и им  осигуряват  нужното. Разбира се, трябва да се помага в битовизмите. Не може само жената да се нагърбва, но едно е помощ, друго е да ти тропнат 'като искаш да ядеш, сготви си, като искаш чиста риза, изпери си я".
Съпругът ми И носи парите за семейството И готви често ( той си обича да готви по принцип) И върши домакинска работа като се налага И се занимава с децата! Това е за мен силно рамо. Затова искам същото и синовете ми да могат! Не само за себе си, но и да са пример един ден за собствените си деца, както е татко им за тях. Нали това е идеята на семейството, двамата да съчетават задълженията, т.е да са един тийм и да разчитат сто процента един на друг.

Последна редакция: нд, 11 мар 2018, 07:27 от Leonie

# 79
Малко са тези, които сами осигуряват семействата си. Дори и твоята снаха работи иначе, защо да гледаш децата. Явно синът ти е нещо повече, че след работа да не се занимава с досадни домакински работи, защото си има жена и майка.

Не харесвам този модел, а и не е особено успешен в днешно време. Повечето жени вече изкарват еднакво количество пари, а някои и повече та е леко смешно да се налага този модел. Не, че не ми харесва, аз ако има кой да ме издържа, още от утре напускам работа, но ня на всички им се получава. На снахата ти явно също, защото ако синът ти изкарваше достатъчно, нито тя щеше да работи, нито ти щеше да си бавачка.

# 80
Нашите баби не се справят с дъщеря ми. Изпробвано. И едната и другата. Имах желание да я оставя ама не се получава и вече и си го признават и бият отбой. Толкова по въпроса, че ВСИЧКИ баби се справяли перфектно - глупости! Всъщност дори и по познати деца ако съдя пак не се справят перфектно. Винаги навън си личи кога едно дете е излязло с баба си - например когато при 21 градуса е със зимна шапка и шал! и т.н.

А нужда от помощ Down Under, има и в България например някой да гледа детето 1 час за да отида на зъболекар, лекар и т.н. Все пак няма как 3 години да не ги върша тия дейности. Или да излезем с мъжа ми на вечеря. Не е кой знае каква екстра ама 3 години да си седми вечер вкъщи не ми се вижда нормално.
Та затова ако бабите не са адекватни се търси детегледачка поне почасово. А не да изтрещявам вкъщи и после да се гордея как сама си върша всичко.

И какво се захапахте Leonie, че си учи синовете на елементарни неща, които всеки човек независимо от пола си трябва да умее и на самостоятелност и независимост, а не ги превръща в търтеи, чакащи някой да им прислугва и не можещи сами и з@дника да си избършат без маминка да е до тях!

# 81
Калина, нямам идея, защо си леееко фрустрирана, но много хора по света си гледат децата без баби и дядовци и все пак са с подстригани коси. Аз съм ходила и на лекар и на зъболекар и на фризьор и козметик с детето си. Не му е станало нищо. Нито на мен де.

# 82
Един мъж трябва да знае едни яйца да си направи, ризата да си изглади, прахосмукачка да пусне, въобще, да може да се грижи за себе си.
Вече, ако е семеен, в семейството ще се напаснат кой какво да прави в зависимост и от свободното време и на кой кое му се отдава повече.
Бабите са нужни и в градинска и училищна възраст. Случват се боледувания, ваканциите са дълги. Тогава такава помощ е наистина важна. А е ясно, че ако няма баби наоколо, младите ще намерят начин и ще се оправят и без тях.

# 83
Цитат
Абе то е лесно това да бъзгаш хлапетата с игри и да им ходиш по акъла, така и баба знае, дето се вика. После обаче бекъп екипът оправя:) с маймунджулуци и игри всеки знае, ама мерилото е доколко научаваш детето да се кротва само, без да му светиш нон стоп.
По твоите критерии съм баба-мечта. Когато оставам с дребните - на 9 и 4 години е "пей сърце". Седят си в детската стая, забавляват се сами, а аз в хола си чета книгата. Когато бяха по-малки, за мен беше по-трудно. Чат-пат ще се сбият, но бързо раздавам правосъдие.Simple Smile

# 84
На Каг разсъжденията са точно  такива каквито са на цялото им поколение. мъжът трябва да вади пари, жената и тя обаче си върши и домакинската работа. Само че времената се менят и жените вече не са толкова загубени.

# 85
За един щастлив и дълъг семеен живот трябва и двамата да дават повече отколкото взимат. Това е, което искам за децата си и такъв пример искам да дам.

# 86
Цитат
Абе то е лесно това да бъзгаш хлапетата с игри и да им ходиш по акъла, така и баба знае, дето се вика. После обаче бекъп екипът оправя:) с маймунджулуци и игри всеки знае, ама мерилото е доколко научаваш детето да се кротва само, без да му светиш нон стоп.
По твоите критерии съм баба-мечта. Когато оставам с дребните - на 9 и 4 години е "пей сърце". Седят си в детската стая, забавляват се сами, а аз в хола си чета книгата. Когато бяха по-малки, за мен беше по-трудно. Чат-пат ще се сбият, но бързо раздавам правосъдие.Simple Smile

Факт, това е идеалното. А и си случила на деца:)

Болни деца на баба не съм оставяла - то със здрави е шаш и паника, с болни - не мога дори да си представя.

А момчетата трябва да се учат на домакинска работа, за да имат навик като видят нещо не наред, да не стоят безпомощни, а да барнат тук и там и да подобрят положението.

Иначе в тоя форум мъжете са все големи - а, това домакинстването е нищо, или аз ще се оправя, или ще си наема помощница. Само че е огромна мистерия защо не го правят и не наемат помощница, докато има жена до тях, а това им е само екстремен сценарий при развод и ергенлък. Тоест хем е нищо работа, хем утре ще намерят супер помощница, та жената да има предвид, да си наляга парцалите и да бърше, щото ще я подменят.

Бездънно глупаво. Не може ли да си ползват жената по предназначение и да си изпълнят заканата за домакинската работа:)

# 87
Калина, нямам идея, защо си леееко фрустрирана, но много хора по света си гледат децата без баби и дядовци и все пак са с подстригани коси. Аз съм ходила и на лекар и на зъболекар и на фризьор и козметик с детето си. Не му е станало нищо. Нито на мен де.

И в стоматологичния кабинет докато ти си на стола детето какво прави? Със зъболекарските инструменти ли си играе?

# 88
  Точно пък моето поколение  жени беше работещо поколение.
  В този форум съм чела стотици постове как жените не искат да МУ готвят и да МУ перат. Не били длъжни да го дондуркат и пр. Ето това имам предвид. Щом  е семейство, налага се да се правят и неща, които не са приятни било то за него или за нея.
А моите син и снаха работят в голяма фирма на много отговорни позиции. Могат да си наемат не само бавачка, ами и частна учителка. Да, ама аз съм точно такава- хем гледачка, хем частна учителка. Те си спестяват  едно 500 лв. на месец. Работя с частни ученици и знам какво и колко се плаща за това. Аз пък съм доволна, че съм с внуците и така всички сме доволни.

# 89
Няма бавачки за 500 лева...

Общи условия

Активация на акаунт