Поглед и от другата страна----Аз съм СВЕКЪРВА

• 26 273
  • 235
  •   1
Отговори
# 90
  Точно пък моето поколение  жени беше работещо поколение.
  В този форум съм чела стотици постове как жените не искат да МУ готвят и да МУ перат. Не били длъжни да го дондуркат и пр. Ето това имам предвид. Щом  е семейство, налага се да се правят и неща, които не са приятни било то за него или за нея.
А моите син и снаха работят в голяма фирма на много отговорни позиции. Могат да си наемат не само бавачка, ами и частна учителка. Да, ама аз съм точно такава- хем гледачка, хем частна учителка. Те си спестяват  едно 500 лв. на месец. Работя с частни ученици и знам какво и колко се плаща за това. Аз пък съм доволна, че съм с внуците и така всички сме доволни.

А защо не работиш в момента истинска работа?
И тази ежедневна близост с младото семейство, не ви ли идва малко в повече и на двете страни?
И да ... бавачи за 500 лева отдавна няма, а и щом са на високи позиции едва ли ги бъркат 500те лева.

# 91
В София няма бавачка за 500, но в малките градове има. И ако бабата е адекватна, естествено, че е по-добър вариант от бавачка. Щом им е ок, не виждам проблем.
Калина, в зъболекарския кабинет дъщеря ми стои на столче, хапва си нещо или си играе с играчка. Сестрата я разпитва за някои неща и времето минава. После я черпят и тя е доволна. Идва с удоволствие с мен. И на фризьор ходи с баща си винаги, защото й дават балон, а там има неща за оцветяване. Не е невъзможно.

# 92
В София няма бавачка за 500, но в малките градове има. И ако бабата е адекватна, естествено, че е по-добър вариант от бавачка. Щом им е ок, не виждам проблем.
Калина, в зъболекарския кабинет дъщеря ми стои на столче, хапва си нещо или си играе с играчка. Сестрата я разпитва за някои неща и времето минава. После я черпят и тя е доволна. Идва с удоволствие с мен. И на фризьор ходи с баща си винаги, защото й дават балон, а там има неща за оцветяване. Не е невъзможно.

Това с дете на каква възраст?

# 93
На фризьор не си водя децата със себе си. Трябва малко непукизъм за това, и да не ти пука, че детето ще се понадиша с разтвори и лакове.

# 94
  Точно пък моето поколение  жени беше работещо поколение.
  В този форум съм чела стотици постове как жените не искат да МУ готвят и да МУ перат. Не били длъжни да го дондуркат и пр. Ето това имам предвид. Щом  е семейство, налага се да се правят и неща, които не са приятни било то за него или за нея.
А моите син и снаха работят в голяма фирма на много отговорни позиции. Могат да си наемат не само бавачка, ами и частна учителка. Да, ама аз съм точно такава- хем гледачка, хем частна учителка. Те си спестяват  едно 500 лв. на месец. Работя с частни ученици и знам какво и колко се плаща за това. Аз пък съм доволна, че съм с внуците и така всички сме доволни.

Каг а аз какво казах, хем на работа хем и в къщи. Мъжът само на работа.

# 95
Калина, с дете на 4. Когато нямаш избор, намираш начин.
Сирен, фризьорката на ММ постригва само мъже. Ползва един сешоар и нищо повече. Та нищо не диша горкото дете.

# 96
Сирен, фризьорката на ММ постригва само мъже. Ползва един сешоар и нищо повече. Та нищо не диша горкото дете.

Дообре. На 4 може. Ама тук се говореше, че нямало нужда от баби защото имало дълго майчинство в БГ, а майчинството е 2 години. т.е трябва да ходя на зъболекар с дете 5 месеца или на година и 8 месеца? Ми няма как да стане и всички го знаем...

# 97

Дообре. На 4 може. Ама тук се говореше, че нямало нужда от баби защото имало дълго майчинство в БГ, а майчинството е 2 години. т.е трябва да ходя на зъболекар с дете 5 месеца или на година и 8 месеца? Ми няма как да стане и всички го знаем...

А мъж нямаш ли?

# 98

А мъж нямаш ли?

Ходи на работа. Твоя вкъщи ли седи?

# 99
Ами като беше на 2 и 3 си записвах последния за деня час и баща й се прибираше да я гледа. Безумно е да викам баба й от 200км за един час при зъболекар или лекар.

# 100
Е, не всички баби са на 200 км. Освен това някои мъже отсъстват често, ходят в командировки, пътуват, има и такива, които ги няма със седмици или с месеци.
Също така казах, че помощ от баби ми трябва защото искам понякога да изляза с мъжът си. И това ли е престъпление?

# 101
  • Пловдив
Е тъй. Мъжът ми си пуска отпуска за да ида на гинеколог, бременна с третото дете. Така се прави. И сме го правили. ВСЕКИ би трябвало да може да се оправи без баби. С баби може да е по-лесно, но и иначе може.

И като отиде в командировка в Германия и се прибра аз в гипс. Или пък като заминаваше в Япония за две седмици по Великден - значи камбаните бият, аз повръщам в приемното на Хирургиите (в Пловдив ги знаят) и лекарката ни вика "Трябва да ви приемем, имате панкреатит." и мъжът ми подскочи един метър "Не може, аз след два часа отлитам." Много трудно е било понякога.

# 102
А с мъжете си без децата не излизате ли?

# 103
  • Пловдив
А с мъжете си без децата не излизате ли?
Излизам. 2-3 пъти в годината.

# 104
Ами ние не излизаме. Сега като са надалеч бабите какво, да седна да се тръшкам да идват ли? Аз излизам с приятелки, той я гледа. После обратното. Ходим на гости на наши приятели с детето. На почиквки също сме заедно. Не ни тежи. Даже ако го няма детето ще ми е странно. Организираме всичко, че на нея да й е забавно. Така успяваме да си починем и ние, защото детето не мрънка от скука или преумора.

Общи условия

Активация на акаунт