Бременна съм а бащата не ни иска

• 30 412
  • 333
  •   1
Отговори
# 120
Така е, по принцип човек може да планира и управлява нещата до известна степен, но не всичко подлежи на нашата воля.

# 121
Скрит текст:
човек забременява, когато е готов и иска дете. а имаш ли дете винаги трябва всеки един от родителите да е готов да го отглежда и сам.

Ти изобщо прочете ли цялата тема? Тя НЕ може да го отгледа сама.

И за аборт не може и дума да става, в 4 месец е. Ще си го роди и ще се справи някак, с не малката помощ на родителите.

Аз все си мисля, че другите баба и дядо ще цъфнат някой ден с желание да присъстват в живота на това дете.
ами нормално е да й помагат родителите, но явно това е бил изобщо изначалният план, тъй като и таткото е зависим от неговите родители. Тоест, още при планирането на бебето е било ясно, че ще разчитат на близки и роднини за помощ. Не виждам защо се води разговор за планиране, това бебе е било планирано. А проблеми от материално естество и несигурност човек винаги има, дай сега да не раждаме.

Скрит текст:
Аз съм доста по-голяма но и при мен никак не беше цветуща реакцията, когато забременях. Само двамата с таткото си бяхме убедени, че го искаме. Обаче, като си родих и хората видяха, че се справяме, да видиш сега каква радост е. Естествено, че бабата и дядото ще искат да участват в живота на внучето, нямам съмнение в това. Друг е въпросът, че подхождат изключително грозно спрямо момичето, и им се чудя на акъла. Как да е, техен си проблем, явно са емоционално груби хора. Господ пази бременните жени и всичко се нарежда, спокойно! Винаги съм смятала, че съдбата закриля смелите, на момичето всичко ще й се нареди. Да е здраво бебенцето, пък другото лесно.
Но аз се чудя, защо като стане дума за раждане, не се женят хората? ами в случая с кой акъл се е хванало момичето да му ражда на 18 години бебе на някой си...без брак без нищо...
Направо ще заподскачам от радост и кеф, ако децата ми си планират разни неща, включително и бебета, очаквайки моята безпрекословна финансова и друга помощ, без обаче дори да помислят да ме включат в плановете си.Не е ли редно, след като се очаква да съм "щедър финансов" подкрепител, да знам какви планове си правят децата за МЕН?
Някак не ме кефи идеята да ме поставят пред свършен факт, очаквайки да се включа в техните планове, без изобщо да недоволствам.
Да "планираш" бебе, без да имаш точно никаква представа как ще го гледаш и издържаш, е тотална наглост и глупост.

Е, ама те вече са го планирали, това няма общо с таткото. Тоест със или без таткото, бъдещите родители вече са планирали, че ще разчитат на родителите си. Ако не са го планирали активно, са го планирали пасивно, поради липса на ресурси. Но не виждам къде е драмата, при положение, че човек се учи да е родител и да е отговорен.  А бабите помагат и на много по-големи жени. При нас няма такава възможност, единствено защото моята майка работи по 13-14 часа на ден. Но имам познати, които и на 30 разчитат на помощ от майка си и не са една или две.

Но на мен наистина ми се струва, че темата е пързалка, защото кой би се навил да ражда ей така
 във въздуха, без наличието на сериозна връзка... брак, годеж...

# 122
Защото не са я научили, че не трябва да вярва сляпо на първия срещнат сульо колко много я обича и колко иска дете от нея. В резултат имаме наивно доверчиво момиче без никакъв опит, което смята, че отсреща получава само истината и отношението, което дава, и накрая се оказва изоставена с ангажимент за цял живот, докато сульото се е изнизал като мокра връв с оправданието, че родителите му не позволявали. Немощен опит за оправдание на страхлив безотговорен глупак - пък мама не ми дава. Ми добре, и в небесата розови слончета се реят.
И както са се сринали изведнъж мечтите за вечна любов и отдаденост, скрепени с планирано за няколко минути по време на полов акт бебче, така скоро ще се срине и наивистичната представа за това какво е да имаш малко бебенце, набита в главата от безброй реклами, фейсбук снимки и превземащи се майки, направили същите грешки и издигащи ги на пиедестал. И вместо розови листенца и майчина любов в стил ранен дамян дамянов ще има "гъзове и облаци" и "още съм жив". Ако не за младата майка, то за нейната, която е минала през това и не случайно първата ѝ реакция като е разбрала за "планираното" бебе е била да убеждава отговорната млада майка да го махне.

Но темата е пързалка, убеден съм вече. И се запързаляхме активно. Само отговорите по темата не са пързалка, но в крайна сметка всеки има право на своите грешки, жал ми е малко за наивните теми и позиции, които често виждам от млади хора и ме е яд, че ги насърчават, но това е положението. Всеки да си решава.

А спорът изобщо да не се измества към махане на бебе, каква майка можело да бъде и родителите как щели да помагат. Тезата, която няколко човека защитаваме, е че е наивно и безотговорно да "планираш" бебе на 18 без да имаш брак, без някой от двамата родители да е самостоятелен, без дори да бъдат информирани предварително двете двойки родители, които предполагаемо ще понесат и финансовата тежест по това бебе и по младите му родители, както и ще имат ангажимента да се оправят с безброй неща покрай бебето. Безотговорно е подобно "планиране" и спрямо родителите, и спрямо тях самите (бъдещите родители) и най-вече спрямо детето.  Всеки, който твърди обратното, за мен е недобронамерен.

На измислената майка, която сега мълчи, защото иначе ще е оплете в лъжите си, на този етап бихме могли само да кажем да си наляга парцалите и да се готви да е по-добра и съвестна майка отколкото е била дъщеря. Но и да го кажем, и да не го кажем, човек ще си прави каквото си знае в крайна сметка. И явно и на 13 да цъфне някоя майка утре, ще се намери поне 1 потребител (дори да е специално регистриран за целта) да ѝ каже как прабаба ѝ родила на 13 или познавала някоя която родила на 14 и в крайна сметка защо природата е дала тази анатомия на момиче на 14, ако не за да ражда деца?! Особено пък ако момичето го е планирало детето. Никой не знае каква майка ще бъде, може да бъде прекрасна майка. То този 12ти клас е твърде прехвален, кой си спомня нещо от 12ти клас и без това? Я тук има ли някой да може да сметне първа производна или да намери инфлексна точка на функция? За какво им е на младите хора всичко това, като така или иначе ще са майки и домакини или пък ако им се доработи много на някакъв етап - продавачки?  И защо всъщност да не може да завърши 12ти клас с малко дете? За какво са родителите? Знаем ли какви са рисковете за аборт на 13 години и вторичен стерилитет произхождащ от това? И най-вече - можем ли да поемем моралната отговорност да убием детето в утробата ѝ?

Плодете се деца, плодете се! Ние ви обичаме! А на младата майка, която като гледам ми е набор, да пожелаем дружно скоро радостта и от това да стане баба и да гушка прекрасно внуче. Сигурен съм, че си има приятел дъщеричката, да почва да планира и тя, щом това е съветът към непознатите момичета.

# 123
  • Варна
rgzi напълно съм съгласна с теб,че това "съсипване на живота", за което говорят всички е доста преувеличено.Както каза всеки може да си съсипе живота и без да роди на 18г.

Хайде стига, всички разбрахме каква героиня си, че си родила на 18, че таткото е бил на линия, осигурен с работа и не е дал на заден. А сега я се замисли колко 18-годишни забременели са на твоя хал и колко са на другия - този на авторката. Че има и по-зле, има и такива, на които им показват вратата. Тези от твоята "порода" са пренебрежимо малко на фона на общия брой.

Никой не е казал на авторката категорично, че си е съсипала живота, забременявайки от мухльо, който се измъква като прани гащи. Общата идея е, че сега трябва да се хване в ръце и да не позволи живота й да се съсипе, защото е много лесно да се хлъзне по течението, а не да се бори. Реши ли да се бори пътят е ясен - яко учене, гледане на дете и работа за да може да изплува от блатото. Иначе ще затъне. Майка й и баща й няма вечно да ги гледат и в един момент, докато се обърнеш, те вече са пенсионери и ти имаш да се грижиш и за тях и за дете. Здраво трябва да си си постлал преди това за да успееш.

# 124
Защото не са я научили, че не трябва да вярва сляпо на първия срещнат сульо колко много я обича и колко иска дете от нея. В резултат имаме наивно доверчиво момиче без никакъв опит, което смята, че отсреща получава само истината и отношението, което дава, и накрая се оказва изоставена с ангажимент за цял живот, докато сульото се е изнизал като мокра връв с оправданието, че родителите му не позволявали. Немощен опит за оправдание на страхлив безотговорен глупак - пък мама не ми дава. Ми добре, и в небесата розови слончета се реят.
И както са се сринали изведнъж мечтите за вечна любов и отдаденост, скрепени с планирано за няколко минути по време на полов акт бебче, така скоро ще се срине и наивистичната представа за това какво е да имаш малко бебенце, набита в главата от безброй реклами, фейсбук снимки и превземащи се майки, направили същите грешки и издигащи ги на пиедестал. И вместо розови листенца и майчина любов в стил ранен дамян дамянов ще има "гъзове и облаци" и "още съм жив". Ако не за младата майка, то за нейната, която е минала през това и не случайно първата ѝ реакция като е разбрала за "планираното" бебе е била да убеждава отговорната млада майка да го махне.

Но темата е пързалка, убеден съм вече. И се запързаляхме активно. Само отговорите по темата не са пързалка, но в крайна сметка всеки има право на своите грешки, жал ми е малко за наивните теми и позиции, които често виждам от млади хора и ме е яд, че ги насърчават, но това е положението. Всеки да си решава.

А спорът изобщо да не се измества към махане на бебе, каква майка можело да бъде и родителите как щели да помагат. Тезата, която няколко човека защитаваме, е че е наивно и безотговорно да "планираш" бебе на 18 без да имаш брак, без някой от двамата родители да е самостоятелен, без дори да бъдат информирани предварително двете двойки родители, които предполагаемо ще понесат и финансовата тежест по това бебе и по младите му родители, както и ще имат ангажимента да се оправят с безброй неща покрай бебето. Безотговорно е подобно "планиране" и спрямо родителите, и спрямо тях самите (бъдещите родители) и най-вече спрямо детето.  Всеки, който твърди обратното, за мен е недобронамерен.

На измислената майка, която сега мълчи, защото иначе ще е оплете в лъжите си, на този етап бихме могли само да кажем да си наляга парцалите и да се готви да е по-добра и съвестна майка отколкото е била дъщеря. Но и да го кажем, и да не го кажем, човек ще си прави каквото си знае в крайна сметка. И явно и на 13 да цъфне някоя майка утре, ще се намери поне 1 потребител (дори да е специално регистриран за целта) да ѝ каже как прабаба ѝ родила на 13 или познавала някоя която родила на 14 и в крайна сметка защо природата е дала тази анатомия на момиче на 14, ако не за да ражда деца?! Особено пък ако момичето го е планирало детето. Никой не знае каква майка ще бъде, може да бъде прекрасна майка. То този 12ти клас е твърде прехвален, кой си спомня нещо от 12ти клас и без това? Я тук има ли някой да може да сметне първа производна или да намери инфлексна точка на функция? За какво им е на младите хора всичко това, като така или иначе ще са майки и домакини или пък ако им се доработи много на някакъв етап - продавачки?  И защо всъщност да не може да завърши 12ти клас с малко дете? За какво са родителите? Знаем ли какви са рисковете за аборт на 13 години и вторичен стерилитет произхождащ от това? И най-вече - можем ли да поемем моралната отговорност да убием детето в утробата ѝ?

Плодете се деца, плодете се! Ние ви обичаме! А на младата майка, която като гледам ми е набор, да пожелаем дружно скоро радостта и от това да стане баба и да гушка прекрасно внуче. Сигурен съм, че си има приятел дъщеричката, да почва да планира и тя, щом това е съветът към непознатите момичета.
е не съм съгласна...как така ще махаш планирано бебе? едно е да стане грешка, стават такива неща, но друго е зорлем да забременееш, за да абортираш след това...не го приемам, съжалявам, това не е като да отидеш до тоалетна да пуснеш едно, с извинение.
Наистина, грешката е на родителите, нищо не се споменава за кандидатстудентски курсове, планове за кандидатстване,  подготовки.  явно те самите не са се интересували от бъдещето на детето си. Ако имаше други планове, нямаше бебето да е планът.
между другото, това с бебето и планирането и тн, не е ли тема на разговор между родители и дъщеря? аз си мислих, че всеки, който има момиче, трепери да не забременее и му набива в главата колко е важно да се пази, да е сигурно в мъжа до себе си и тн и тн.

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 10:33 от andstillirise

# 125
  • Насред хаоса
И както са се сринали изведнъж мечтите за вечна любов и отдаденост, скрепени с планирано за няколко минути по време на полов акт бебче, така скоро ще се срине и наивистичната представа за това какво е да имаш малко бебенце, набита в главата от безброй реклами, фейсбук снимки и превземащи се майки, направили същите грешки и издигащи ги на пиедестал. И вместо розови листенца и майчина любов в стил ранен дамян дамянов ще има "гъзове и облаци" и "още съм жив".
Абсолютно. Сблъсъкът с реалността не прощава, и колкото по-високо си се качил във фантазиите си, толкова по-болезнено е падането.
И пързалка да е, нека да я има и да четат и други, на които родителите не са си свършили работата или които са решили, че е върхът да имаш бебче без планиране, подготовка и никаква представа как ще го издържаш.

# 126
ами, бебето си е бебе, едно детенце си е радост и не е толкова трудно. Вече две три деца е друго нещо.  сега гледам моето бебе, и идеята за аборт ми е меко казано противна.  Наистина вярвам, че Господ помага на бременната жена да й се нареди всичко в материален аспект.

# 127
  • Варна
О, я го кажи това на циганките. За Господ и материалния аспект. Те са вечно бременни. Макар че може и да си права, толкоз помощи смучат, че нищо чудно Той да има ги праща за да са финансово осигурени.

# 128
  • Под Сините камъни
HighSpeed някъде да прочете да се нарекох героиня,за това че съм родила на 18г.
Ако имаш желание може да се поровиш и в други теми и да прочетеш колко от вас си мислят,че ранното раждане е съсипване на живота.
А и друго, познавам няколко момичета  вече жени,които са от така наречената моя "порода" родили преди 20г,които са все още семейни,щастливи и несъсипали живота си.
Никога се съм и писала,че е нормално да родиш на 18г.Но вие го обръщате на трагедия.
bgtatko81
Цитат
А на младата майка, която като гледам ми е набор, да пожелаем дружно скоро радостта и от това да стане баба и да гушка прекрасно внуче. Сигурен съм, че си има приятел дъщеричката, да почва да планира и тя, щом това е съветът към непознатите момичета.
Ако това е адресирано до мен,не сме набори.И да дъщеря ми има приятел.Не планува деца за сега има други планове .И никъде не съм съветвала момичетата да раждат на 18г

# 129
  • Варна
Сега пишем в ТАЗИ тема. И твоите постове ТУК се отнасят до ТАЗИ тема и ТАЗИ авторка. Да, никъде не си написала, че си героиня, но не спря да го даваш като пример, че не било толкова голяма трагедия. Не е било в твоя случай, защото си имала здрава опора от съпруга си. Случаят ти е абсолютно неприложим за авторката, защото тя го няма това, а то е най-същественото в такава ситуация. Така че спри да й замазваш очите.

Това, че познаваш още няколко като теб в никакъв случай не ви прави мнозинство, а изключения.

# 130
  • Под Сините камъни
HighSpeed ами за мен не е трагедия.Да изключим това с моето раждане.Да кажем, че го казвам от гледна точна на майка на дъщеря на 19г.Ако моето дете дойде при мен с такъв проблем като на авторката и аз бих постъпила като нейните родители,с изключение на аборта.Никога не бих предложила такова нещо на детето си.Моите деца винаги може да разчитат на мен за всичко.
И не замазвам очите на авторката.Отглеждането на едно дете е трудно независимо от годините на майката.Но не е и драма

# 131
  • София
Никой не е казвал, че трябва всички да раждат на 18 години. Не мисля, че годините са големият фактор за това как ще се справяш с отглеждането на дете. Всичко опира до мотивацията на майката. Сега ще кажете, че ако една жена роди на 28 тя ще се грижи прекрасно за детето си, след като има работа и образование? Не са малко случаите, в които такива майки захвърлят децата си на бабите, защото я гонят кариера, друг мъж или просто им се ходи по дискотеки и грижите за детето не са това, което са очаквали. Винаги ще има изключения, но ако тя ще даде на детето си грижи, любов и тръгне да се развива в правилната посока, нещата ще й се получат.
Колкото до циганките, не ги мислете тях. Те взимат повече пари месечно от повечето майки.

# 132
За всички дами,които пишат,че темата е пързалка,НЕ Е!За съжаление,това е моята реалност,който иска да вярва,който иска да не вярва.Писах тук,защото наистина нямам подкрепата като повечето жени на съпруга си.Не сме били женени,сгодени,бяхме заедно 3 години.
И колко пъти да обяснявам,че той поиска да си имаме дете,смятах,че е сериозен,че ще е до мен,но не така.Изпързаля ме той,не аз вас.По никакъв начин не ви лъжа,пуснах темата за да поискам вашето мнение по въпроса и като цяло за ситуацията.
Да беше някой на 18,който няма работа и доходи от никъде разбирам.Но е на 25 години човек,с работа.Живее с баба си и дядо си,майка му и баща му са отделно.
Да обясня,да няма пак ПЪРЗАЛКА Е!😒
Просто много късно разбрах какъв е той и техните какви са,наивна съм била,но късно го разбрах.

# 133
момиче, я кажи за своите планове освен бебето? искала ли си да учиш, ходиш ли на курсове, готвиш ли се за кандидатстване, какви са ти оценките от гимназията? какво искаш да следваш? дай малко детайли за себе си... струва ми се, че бебето ти е най-малкият проблем. Изобщо нищо не се чува за развитие, желание, амбиции и тн.

# 134
  • Варна
Добре де, не живее с родителите си, има работа, т.е. не би трябвало да е кой знае колко финансово зависим от тях. Защо тогава се води по акъла им за толкова важни неща и зарязва теб и детето, което уж е искал?

Общи условия

Активация на акаунт