Бременна съм а бащата не ни иска

• 30 390
  • 333
  •   1
Отговори
# 105
абе в случая момичето иска дете, пише, че е забременяла планирано? според мен, е кощунство при положение, че е забременяла планирано, сега да прави аборт...какъв е смисълът? човек забременява, когато е готов и иска дете. а имаш ли дете винаги трябва всеки един от родителите да е готов да го отглежда и сам. все пак всичко става на този свят. семействата не са вечни, хората не сме вечни и тн. а образование се изкарва и с дете, какво пречи толкова? бих се съгласила с разсъжденията, ако беше неволно забременяване, но в случая е планирано...само защото бащата се е отказал, всеки път да го маха ли? ами ако овдовее какво?

# 106
  • Варна
човек забременява, когато е готов и иска дете. а имаш ли дете винаги трябва всеки един от родителите да е готов да го отглежда и сам.

Ти изобщо прочете ли цялата тема? Тя НЕ може да го отгледа сама.

И за аборт не може и дума да става, в 4 месец е. Ще си го роди и ще се справи някак, с не малката помощ на родителите.

Аз все си мисля, че другите баба и дядо ще цъфнат някой ден с желание да присъстват в живота на това дете.

# 107
човек забременява, когато е готов и иска дете. а имаш ли дете винаги трябва всеки един от родителите да е готов да го отглежда и сам.

И за аборт не може и дума да става, в 4 месец е. Ще си го роди и ще се справи някак, с не малката помощ на родителите.

Аз все си мисля, че другите баба и дядо ще цъфнат някой ден с желание да присъстват в живота на това дете.

ами нормално е да й помагат родителите, но явно това е бил изобщо изначалният план, тъй като и таткото е зависим от неговите родители. Тоест, още при планирането на бебето е било ясно, че ще разчитат на близки и роднини за помощ. Не виждам защо се води разговор за планиране, това бебе е било планирано. А проблеми от материално естество и несигурност човек винаги има, дай сега да не раждаме.

Аз съм доста по-голяма но и при мен никак не беше цветуща реакцията, когато забременях. Само двамата с таткото си бяхме убедени, че го искаме. Обаче, като си родих и хората видяха, че се справяме, да видиш сега каква радост е. Естествено, че бабата и дядото ще искат да участват в живота на внучето, нямам съмнение в това. Друг е въпросът, че подхождат изключително грозно спрямо момичето, и им се чудя на акъла. Как да е, техен си проблем, явно са емоционално груби хора. Господ пази бременните жени и всичко се нарежда, спокойно! Винаги съм смятала, че съдбата закриля смелите, на момичето всичко ще й се нареди. Да е здраво бебенцето, пък другото лесно.
Но аз се чудя, защо като стане дума за раждане, не се женят хората? ами в случая с кой акъл се е хванало момичето да му ражда на 18 години бебе на някой си...без брак без нищо...

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 09:15 от andstillirise

# 108
  • Под Сините камъни
Цитат
Това щях да пиша и аз.Всеки ражда дете когато е готов.Дали ще е на 18 на 28 или на 38 какво значение има.
Голяма трагедия са прави от това раждане на 18г.Едва ли не на роми ни направиха.
И защо се повтаря и това,че видиш ли като родиш на 18 се готви на 36 да станеш баба.Ами аз съм вече на 38 и още не съм станала баба.
От както съм станала майка помощ финансова или някой да ми гледа децата не съм получавала нито от моите нито от родителите на съпруга ми.Учих сега работя децата ми не са лишавани от нищо.Не мисля че щеше да има разлика ако бях я родила на 28г примерно.

# 109
  • София
Какви нужди не може да посрещне една майка на 18 години? Моя приятелка роди на 18 и е без мъж. Записа веднага да учи. Като пусна детето на ясла и учеше, работеше и се грижеше за детето с много любов и полагаше голям труд. Как ще си организира бъдещето авторката си зависи изцяло от нея. Щом родителите й ще й помагат в началото ще може да се справя. Майката си е майка, независимо дали е на 28 или на 18. Любовта към детето е една и съща.

+100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Колкото нули да сложа все ще е малко!
Ако темата е истинска момичето звучи доста зряло. Да,  ще трудно, но не невъзможно. Аз също учех задочно и работех сама с дете на две години (второ висше, но това няма кардинално значение). Че и не живея при нашите и те нямаха кой знае каква възможност да ми помагат. Даже, факта, че бях на 33г  ми възпрепятстваше достигането на работни места, щото, нали, "ами... търсим млади хора..."

# 110
Ясно е ,че всеки иска най-доброто за детето си,и че не го отглежда и възпитава с идеята да се размножи около пълнолетие. Но след свършен факт ,дали планирано или не,е и редно да застане зад гърба му. На тази крехка възраст те са 'много влюбени ' , живота им изглежда песен ,а бебетата - сладко допълнение към 'вечната' им любов.
Никога не бих принудила детето си да абортира. А като майка на син - не бих позволила той да абдикира от отговорност ,дете се прави от двама.
Случая обаче е друг ,упреците към авторката са излишни ,а единственият полезен съвет е да не търси насила контакт с бащата на бебето ,и да си го запише на свое име,много ще облекчи живота си занапред .
Няма такова нещо като ще си съсипе живота. Много младежи си го съсипват и без деца.Много бракове се скапват и децата отново са с един родител,или малтретирани , или в стрес...възрастта не е гаранция за отговорно отношение . Живота не е по калъп . Само от участниците зависи до какво ще доведе събитието ,на младата майка нищо не й пречи да се изучи и да се впише подобаващо в обществото. Коментари за родителите й са излишни - щом са преценили ,че могат и искат да отглеждат внуче ,не е наша/ ваша работа да ги мислите финансово и психически ,предполага се ,че знаят какво представлява бебето.

(Авторката да си пусне цедката ,и да отрази с повишено внимание тези,които са били в подобна на нейната ситуация. Нещата не са толкова черни,колкото ги вижда болшинството,които реално не са били с положението й,поне повечето )

# 111
  • Насред хаоса
Защото няма кой да мисли.Ама те родителите й са за бой....

Е защо родителите ѝ - тя е пълнолетна.
Защото не са я научили, че не трябва да вярва сляпо на първия срещнат сульо колко много я обича и колко иска дете от нея. В резултат имаме наивно доверчиво момиче без никакъв опит, което смята, че отсреща получава само истината и отношението, което дава, и накрая се оказва изоставена с ангажимент за цял живот, докато сульото се е изнизал като мокра връв с оправданието, че родителите му не позволявали. Немощен опит за оправдание на страхлив безотговорен глупак - пък мама не ми дава. Ми добре, и в небесата розови слончета се реят.

# 112
  • Под Сините камъни
rgzi напълно съм съгласна с теб,че това "съсипване на живота", за което говорят всички е доста преувеличено.Както каза всеки може да си съсипе живота и без да роди на 18г.

# 113
Скрит текст:

ами нормално е да й помагат родителите, но явно това е бил изобщо изначалният план, тъй като и таткото е зависим от неговите родители. Тоест, още при планирането на бебето е било ясно, че ще разчитат на близки и роднини за помощ. Не виждам защо се води разговор за планиране, това бебе е било планирано. А проблеми от материално естество и несигурност човек винаги има, дай сега да не раждаме.

Скрит текст:
Аз съм доста по-голяма но и при мен никак не беше цветуща реакцията, когато забременях. Само двамата с таткото си бяхме убедени, че го искаме. Обаче, като си родих и хората видяха, че се справяме, да видиш сега каква радост е. Естествено, че бабата и дядото ще искат да участват в живота на внучето, нямам съмнение в това. Друг е въпросът, че подхождат изключително грозно спрямо момичето, и им се чудя на акъла. Как да е, техен си проблем, явно са емоционално груби хора. Господ пази бременните жени и всичко се нарежда, спокойно! Винаги съм смятала, че съдбата закриля смелите, на момичето всичко ще й се нареди. Да е здраво бебенцето, пък другото лесно.
Но аз се чудя, защо като стане дума за раждане, не се женят хората? ами в случая с кой акъл се е хванало момичето да му ражда на 18 години бебе на някой си...без брак без нищо...
Направо ще заподскачам от радост и кеф, ако децата ми си планират разни неща, включително и бебета, очаквайки моята безпрекословна финансова и друга помощ, без обаче дори да помислят да ме включат в плановете си.Не е ли редно, след като се очаква да съм "щедър финансов" подкрепител, да знам какви планове си правят децата за МЕН?
Някак не ме кефи идеята да ме поставят пред свършен факт, очаквайки да се включа в техните планове, без изобщо да недоволствам.
Да "планираш" бебе, без да имаш точно никаква представа как ще го гледаш и издържаш, е тотална наглост и глупост.

# 114
  • София
Колко да е зряло момичето, като на Бъдни вечер е разбрала, че е бременна. И хоп на Баба Марта е вече в 4ти месец?

Хипотетично ако някой от синовете ми докара бременно момиче, ще си я гледам барабар с бебето. Ама аз съм с трима сина и отсега ми е ясно, че ще съм лошата баба и разумните снахи рядко ще ми дават внуците.

# 115
Проблемът е доста неприятен, миличка. Може би наистина сте избързали  и за вашите 18 години, мисля че е било рано да планирате дете. Но вече е факт и се радвай, че Господ е решил да те направи майка. Съветът ми е да запишеш детето с твоите имена ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Такъв баща не му трябва, нито да го припознава, нито издръжка не му търси, защото след време може само проблеми да си докараш. Когато един ден порасналия татко реши, че може да е такъв.

# 116
Колко да е зряло момичето, като на Бъдни вечер е разбрала, че е бременна. И хоп на Баба Марта е вече в 4ти месец?

Хипотетично ако някой от синовете ми докара бременно момиче, ще си я гледам барабар с бебето. Ама аз съм с трима сина и отсега ми е ясно, че ще съм лошата баба и разумните снахи рядко ще ми дават внуците.

Не само,че е зряла,ами и е готова  да бъде майка!
Вие нищо не разбирате начи..тва,че нейните родители ще гледат детето е най-нормалното нещо!Тъй де..я роми си живеят така..   Crazy

# 117
  • Под Сините камъни
Скрит текст:

Скрит текст:
Направо ще заподскачам от радост и кеф, ако децата ми си планират разни неща, включително и бебета, очаквайки моята безпрекословна финансова и друга помощ, без обаче дори да помислят да ме включат в плановете си.Не е ли редно, след като се очаква да съм "щедър финансов" подкрепител, да знам какви планове си правят децата за МЕН?
Някак не ме кефи идеята да ме поставят пред свършен факт, очаквайки да се включа в техните планове, без изобщо да недоволствам.
Да "планираш" бебе, без да имаш точно никаква представа как ще го гледаш и издържаш, е тотална наглост и глупост.

И какво?Трябваше да я оставят да се оправя сама ли?Никой не знае какво  му е подготвил живота.Може и на 20-25г да забременееш и да те изоставят.И тогава ли така ще разсъждаваме?

# 118
Учене, работа, брак, бебе- супер, но понякога не се случва така, както сме го планирали. Аз бях на 25, завършваща, планирахме сватба, започнах хубава работа по специалността си, майка ми почина, отменихме сватбата, след известно време се преместих на по- хубава работа, приятеля ми й той, забременях, и ми прекъснаха договора. Сега съм без работа. Не винаги става така както си го планираме за съжаление...

# 119
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

И какво?Трябваше да я оставят да се оправя сама ли?Никой не знае какво  му е подготвил живота.Може и на 20-25г да забременееш и да те изоставят.И тогава ли така ще разсъждаваме?
Те във всички случаи ще застанат до нея и ще отгледат внучето си.
Само дето има доста голяма разлика между това да си на 25, 25+, да имаш някакво образование, работа, опит и в живота, и с мъжете и да се озовеш сама и бременна, и в това още от училище да "планираш" бебета.
Аз "виждам" ситуацията от гледната точка на родителското тяло, защото синовете ми са на 29 и 21 години.И разбирам отлично защо реакцията на "дрЪтите" е такава....Никой няма да се кефи, ако 17-18 годишната му дъщеря му сервира "Мамо, тате, бременна съм, планирахме си бебето, ама той сега дава заден!".
И май писах, ама ако съм искала да отглеждам още едно дете, щях да си го родя.
Предполагам, че повечето кандидат-баби са така...едва ли им се занимава наново целодневно и доживотно с бебета и деца.
Аз като си правя разни планове, не включвам в тях индиректно разни хора, без да ги информирам какви планове имам за техния живот.

Общи условия

Активация на акаунт