Бременна съм а бащата не ни иска

• 30 390
  • 333
  •   1
Отговори
# 90
Аз имах една съученичка, майка й я беше родила на 16 та си разцъкваха по дискотеките заедно, така че и плюсове си има 😀😅

# 91
  • София
Какви нужди не може да посрещне една майка на 18 години? Моя приятелка роди на 18 и е без мъж. Записа веднага да учи. Като пусна детето на ясла и учеше, работеше и се грижеше за детето с много любов и полагаше голям труд. Как ще си организира бъдещето авторката си зависи изцяло от нея. Щом родителите й ще й помагат в началото ще може да се справя. Майката си е майка, независимо дали е на 28 или на 18. Любовта към детето е една и съща.

# 92
Щом природата е предвидила тялото на жената да може да ражда деца на тази възраст, аз не виждам пречка. Това, че вие имате определени изисквания към стандарта на отглеждане на дете, не означава, че всички жени имат подобни очаквания. Ако за някой е важно детето му да има дом, храна и любящо семейство е достатъчно, за друг сигурно няма да му стигнат и луксозни вещи/играчки и пътешествия, плюс престижни частни училища.  

И определението ви за общества от които искаме да се разграничим, също е предразсъдък. Миналият век беше преди 18 г.

На мен ми се виждат повечето младежи след средно образование негодни за висше. Имат нужда от житейски опит, а не да търкат скамейките още 4-5 години. Или като "таткото" на това бъдещо бебе: седи си при мама и тати на 24 г. и не смее да живее и мисли самостоятелно, защото той не се издържа сам, родителите му се чувстват задължени ако той има дете ...

# 93
ми тя природата е предвидила жената да може да ражда на 10 -11 години, тогава някъде им идва цикъла на децата, значи ли това, че е нормално на тази възраст да ставаме майки.
миналият век беше преди 18 години - да, аз визирам период от него, който определено не е в краят му.
и кой твърди, че негодните за университет младежи трябва задължително да се бутат там? но и да павят деца защото за друго не стават е точно толкова нередно колкото да се занимават с науки. житейски опит играейки си на семейство е абсолютна грешка, която носи кофти последствия. личен опит.
а така наречените предразсъдъци в днешно време са по скоро здрав разум, който така осъдително се заклеймява от широкоскроените.
Скрит текст:
Какви нужди не може да посрещне една майка на 18 години? Моя приятелка роди на 18 и е без мъж. Записа веднага да учи. Като пусна детето на ясла и учеше, работеше и се грижеше за детето с много любов и полагаше голям труд. Как ще си организира бъдещето авторката си зависи изцяло от нея. Щом родителите й ще й помагат в началото ще може да се справя. Майката си е майка, независимо дали е на 28 или на 18. Любовта към детето е една и съща.
преди няколко години две съученички на синът ми ( тогава 15-16 годишен ) родиха. Познай кой отглежда децата им и те с какво се занимават. Та такива като приятелката ти се губят на фона на такива като приятелките на синът ми.

# 94
Да са живи и здрави децата, майките им, бащите им, родителите, които помагат! Ако не са такива "неразумни" същества, раждаемостта в България съвсем ще изчезне, а Онези общества, от които се разграничаваме ще се народят и ще завладеят континента. Smile

Разумността, според мен, не се изразява в линията: бал - университет - работа - самостоятелно жилище  и доходи - стабилен човек за баща (съпруг) - планирано бебе - купено креватче и памперси преди термина ... Това е травматология, не разум! Съжалявам планираният живот, той води до обезличаване и нещастно съществуване.

# 95
за теб травматология, за мен спокойствие.
планираният живот води до удобство и сигурност. остарявам явно.
иначе да права си, но безотговорното размножаване не е формулата за справяне с положението.

# 96
По принцип, всяко дете има право на контакт с бащата, както и всеки баща има права и ангажименти към детето си. Това е и в случай, когато детето е абсолютно непланирано и нежелано. Интересът на детето е над този на майката или на бащата.
Пожелавам ти лека бременност и щастливо майчинство! На таткото на бебето му пожелавам да се стяга, защото няма "отказвам се" в такива ситуации. Той може да се откаже от връзката с теб, но не и от това да е баща. Успех и кураж! Да си майка е прекрасно и ти дава много сили !

# 97
  • София
I.Hr, аз за това казах, че бъдещето й си зависи изцяло от нея. Това ние можем само да гадаем.

# 98
  • София
Понякога е в интерес на детето единият му родител да няма права. Наивно е да се съветва авторката да гони великия "мъж" за припознаване, при положение, че после на всяка крачка ще трябва да го гони за разрешение и документи. Ясла, градина, училище, навсякъде се искат документи и от двамата родители.
Келеш, който на 24 не е станал зрял и не се е пуснал от полата на майка си, няма да претърпи чудодейна метаморфоза. Ще си остане завинаги келеш.

# 99
Ако се притесняватя, че ще му се подиграват в детска, училище, че носи вашите имена..има опция да го запишете на името на баща ви

# 100
  • Пловдив
...а твоето дете ще чувства все по голяма празнота в себе си,от момента в който си решила да го оставиш(което не казвам че е лошо)все пак майката е велико нещо и ще обърне света за детето си,но ти си обрекла това чедо да страда цял живот...ти самата не мисля че си отвърдена личност да вземе зряло и правилно решение...
Край, разби розовите мечти на всички самотни майки (родили от донор, от ударил си камшика мъж, все тая... че и вдовици и осиновителки даже), че може пък случайно децата им да не бъдат нещастни, и то - цял живот.
А Отвърдените личности какво решение биха взели?

# 101
  • Варна
Планирания живот води до осигурени и добре гледани деца, както и до желание евентуално да се родят още.

# 102
...а твоето дете ще чувства все по голяма празнота в себе си,от момента в който си решила да го оставиш(което не казвам че е лошо)все пак майката е велико нещо и ще обърне света за детето си,но ти си обрекла това чедо да страда цял живот...ти самата не мисля че си отвърдена личност да вземе зряло и правилно решение...
Край, разби розовите мечти на всички самотни майки (родили от донор, от ударил си камшика мъж, все тая... че и вдовици и осиновителки даже), че може пък случайно децата им да не бъдат нещастни, и то - цял живот.
А Отвърдените личности какво решение биха взели?
Далеч съм от мисълта че няма да има и хубави моменти,не слагай под общ знаменател всички самотни майки(поради различни събития)..точно в този случай на момичето ще и е изключително трудно,и не само на нея..а колкото до зрялото решение-на каква основа е взето да правят бебе:брак,общ дом,сигорни доходи...или голи обещания?не четеш внимателно какво съм написала:всяка майка е велика и ще обърне света за детето си,но ще се сблъска реалността на това решение която ще я разтърси хиляди пъти...който е живял без родител той знае какво е чувството!!

# 103
Разбира се, че е най-добре всичко да се случва по реда си - образование, работа, брак и тогава бебе. Спор няма, че е хубаво и правилно детето да си има двама пълноценни  и отговорни родители. Но двама на всяка цена - не. Едва ли едно дете на пиещ, биещ, вдигащ скандали, изневеряващ, вечно отсъстващ, незаинтересован родител би било щастливо, че го има. То би предпочело сигурен и спокоен дом с един родетел. А и липсата от нещо което никога не си имал е доста по-малка отколкото да си имал и да си го загубил.

# 104
  • Beyond the stars

Разумността, според мен, не се изразява в линията: бал - университет - работа - самостоятелно жилище  и доходи - стабилен човек за баща (съпруг) - планирано бебе - купено креватче и памперси преди термина ... Това е травматология, не разум! Съжалявам планираният живот, той води до обезличаване и нещастно съществуване.

Това сериозно ли ?  Shocked Ами дайте всички да раждаме на по 16, сакън да не се обезличим ако вземем да завършим висше в чужбина или имаме жилище, в което не се тикаме 14 поколения на едно място  ooooh!
То хубаво животът се случва докато го планираме, ама къде ли ще е щастливото съществуване, ако и бабата и дядото едвам изхранват собствените си деца и щерката/синковеца ги "зарадва" с внуче за отглеждане.
Травматологията, която описвате е тотално отречена от други добре познати етноси, та виждаме необезличанането до какъв пик на съществуването води. Stop

Като се случи непредвидено - хубаво, ще се намерят начини, не е краят на света .. ама да се проповядва като нормалност и начин на мислене ...

Общи условия

Активация на акаунт