Бременна съм а бащата не ни иска

• 30 445
  • 333
  •   1
Отговори
# 150
Ами нали това те питаме, какви са били практическите измерения на тия планове или такива не е имало и всичко се е свеждало до декларацията "Планираме да се оправяме сами." (как?) Не че мъжът не може да се изниже, дори, ако ги имате, но, ако в момента, в който те уговаря да ти прави бебе, ако не може да ти отговори на горните въпроси, извън голата декларация, трябва да ти светнат 100 червени лампи. Щото планирането означава това - да имате конкретен план; а отделно и ти, след като ти ще носиш и раждаш, да имаш резервен, ако мъжът реши да си бие камшика - както се е случило.

# 151
Явно не се изказах правилно,извинявам се.Така е планувано е,но не при такива обстоятелства.Ако съм мислила за дете то е било като сме двамата заедно,не и да го направим и той да си бие шута и аз да се оправям сама и да обричам това дете на живот с разделени родители.Точно това не съм искала,понеже аз самата съм така,с разделени родители.
Не направих аборт в началото,защото тогава той не ми беше изтърсил,че не не иска вече,тогава твърдеше,че ще е до мен,затова направих този избор и не само де,но и защото не исках да правя аборт,заради последствията,които може да има.Направи го в момент,в който аз не можех вече,това имах предвид.И колко пъти трябва да напиша,че той РАБОТИ,не го издържат техните.

# 152
Ясно ми е,че в голяма степен вината е моя,защото съм повярвала на такива въздухарски приказки "аз съм до теб","ще се оправим двамата".
Плановете бяха да живеем в къщата,в която живеят баба му и дядо му,но разбира се не при тях,а друг етаж.Там да се оправи стаята на бебчето и ние да се настаним там.
Но в последствие той се отказа от нас,без да даде реална причина за това,пак само въздухарски приказки.
На бебчето след 1/2 месеца ще се започне оправянето на стаята и купуването на нужните за него кошарка,дрешки и всичко останало,само да се постопли времето.Но си е ясно в нашата си къща,а не в онази,в която беше плана да живеем отначало.

# 153
А сетихте ли се да попитате баба и дядо дали искат да живеете при тях?  Simple Smile

# 154

Не направих аборт в началото,защото тогава той не ми беше изтърсил,че не не иска вече,тогава твърдеше,че ще е до мен,затова направих този избор и не само де,но и защото не исках да правя аборт,заради последствията,които може да има.Направи го в момент,в който аз не можех вече,това имах предвид.

В първия ти пост пише друго - имала си избор, направила си този, който смяташ за правилен, толкова. А относно останалото - добре, че родителите ти са застанали зад теб.

# 155
Да, първоначално писа, че техните са искали аборт, но тя решила да не прави, защото бебето БИЛО ПЛАНИРАНО, а с последния пост пише, че таткото се е отказал прекалено късно, когато вече е било късно за аборт.

Мога само да съжаля тези родители. Тъкмо да съм си отгледала детето и да ми тръснат още едно за отглеждане Scream

# 156
Аз съжалявам повече авторката, защото не е виновна, че толкова й е акълът и опитът. Родителите имат известен принос (към акъла й), но пък сега ще отнесат най-тежката част от последствията, така че какво да ги говорим и тях... БГ Татко най-точно отбеляза, че ние тука си говорим, но най-потърпевши от ситуацията са допринеслите към нея (като изключим Убавеца Мамин, който има пълната свобода да си вее шапката, както си иска) и само те ще се оправят с всичко това.

# 157
Да, първоначално писа, че техните са искали аборт, но тя решила да не прави, защото бебето БИЛО ПЛАНИРАНО, а с последния пост пише, че таткото се е отказал прекалено късно, когато вече е било късно за аборт.

Мога само да съжаля тези родители. Тъкмо да съм си отгледала детето и да ми тръснат още едно за отглеждане Scream
Ако сте сигурни,че ще "тръсна" детето си на нашите да го гледат?
Аз ще съм завършила тогава,вярно е,че до голяма степен в началото ще трябва бабите да ми помогнат,понеже никой не е роден научен,но да се изказвате така,едва ли не,че ще тръсна детето те да го изгледат с една дума,а аз ш се перя на някъде,не сте прави..

# 158
Аз съжалявам повече авторката, защото не е виновна, че толкова й е акълът и опитът. Родителите имат известен принос (към акъла й), но пък сега ще отнесат най-тежката част от последствията, така че какво да ги говорим и тях...

малко го играе жертва, не поема отговорност, само момъкът виновен.

# 159
Колкото до аборта,да..нашите искаха да направя аборт в началото,защото така щяло да е по-добре за мен.Аз отказах,понеже той беше още с мен и смятах и че занапред ще е,но в последствие,разбрах,че той вече не ни иска.

# 160
Аз ще съм завършила тогава,вярно е,че до голяма степен в началото ще трябва бабите да ми помогнат,понеже никой не е роден научен,но да се изказвате така,едва ли не,че ще тръсна детето те да го изгледат с една дума,а аз ш се перя на някъде,не сте прави..

Финансово ще го гледат и ще им е точно тръснато. Вече каква майка ще си само времето ще покаже. На някои куклата бързо им писва, а в Инстаграма приятелките показват доста изкусително какъв може да е животът на момиче без бебе на 18-19-20.

На мястото на авторката щях да се замисля за осиновяване, ако трябва да съм честна.

# 161
Ами момъкът нищо не може да го принуди да поеме отговорност, а на нея ще й се наложи след пет месеца. Това е.

Детенце, ние не обсъждаме дали ще кърмиш, дондуркаш по цели нощи и переш по цели дни. Под "гледане" имаме предвид, че от 3 до 5 години напред родителите ти ще трябва да издържат две деца - или докато заработиш, или, докато си доучиш (когато пък физически ще трябва да го гледат) и заработиш плюс всички онези ангажименти и грижи, които родителят има извън парите и прането и за които ти явно още не си дорасла, след като тълкуваш думите ни като "Ти няма да сменяш памперсите". И това е сценарият, в който ти си отговорна и ангажирана личност.

# 162
А сетихте ли се да попитате баба и дядо дали искат да живеете при тях?  Simple Smile

Нали казва на друг етаж, дефакто са щели да са си отделно.

# 163
Не съм чела темата,само последната страница,обаче ме провокира.КъФ е тоя кеф ,с който ритате вече паднали,бе хора. Много вода имам до тогава,ама ако се случи моето дете да ме постави в такава ситуация,надали ще съм за съжаление.Жената,която се изказа по този начин,също съм сигурна,че няма да нарита детето си обратно,щот щели дая съжаляват
Авторката-станалото,станало.Нямаш много възможности сега,доколкото схващам от последните постове.Хващах ги и това е.Никой н е езастрахован от нищо.Не слушай,че тук отбират и мислят много преди да планират квото и да е и никога не грешат

# 164
Ясно ми е,че детето не е кукла.Изисква много отговорност,грижи,любов,внимание и не на последно място и финанси,защото именно от раждането до 4/5 -годишна възраст имат нужда от много неща.
Ще посрещна всяка трудност и ще се старая да давам по-добър пример на детето си.Ще взема и вашите съвети под внимание,понеже повечето от вас са минали по този път и знаят по-добре от мен какво ме очаква..

Общи условия

Активация на акаунт