Искам да кажа ... (144) през март 2018

• 365 749
  • 5 812
  •   1
Отговори
# 5 535
Браво, Новинка.
Захир, аз също страдам, ако съм в цикъл на почивка.... Ми кофти ми е.
Искрено се надявам децата ни да живеят в държава,  в която никой да не се налага да взима помощи. Признавам си, че циганите не ги мисля как, що. Обаче тая здравна система, фонда за лечение в чужбина и надеждата на болните, и близките им да съберат пари за лечение чрез смс-и е ужасна.
Довечера и аз ще пийна малко вино. Купила съм синьо сирене, и мезета. Това ще вечеря и ММ, щото друго няма.

# 5 536
Ами напротив, аз пък смятам, че точно сега имам нужда да взимам тези добавки. Аз не работя и нямам доход. И преди това заплатата ми беше ниска и дохода ми разделен на 4 пак не стига за да не взимам помощи.
А солидарната система предполага, че в някакъв момент тези които са имали нужда вече нямат и са започнали да внасят, за да може тая солидарна система все пак да работи. Иначе се получава болен здрав носи.
В Англия например всяко дете получава детски без значение от финансовия статус на родителите.

Значи, хем не работиш, нем и преди си внасяла малко, хем партньорът ти ви издържа, хем не декларираш неговия доход.......

Ти самотна майка ли си? Ако си такава наистина, да те подкрепим.

Доста грубо Даун, не го очаквах от теб.
Ами в момента не работя от една година. Допреди това съм работила и всеки месец съм си плащала осигуровки.
А за това дали ще ме подпомагате , не благодаря.

# 5 537
Имам приятелка,заможна,която също взима детски надбавки.А взима,защото е безработна,и се води самотна.Безработна,заради първото изречение,а самотна,защото бащата е чижденец и нямат брак.И това не одобрявам!
Истината е,че докато има тарикати,ще има и будали,и дразнене.

# 5 538
Ренко, аз за такива примери говаря...и не само.
Хората са наясно че извършват измама,  обаче дори се гордеят с това и публично си го разказват. 
В същото време хулят е серят обиди по ромите, а не са с нещо по-различни от тях.
Измамата си е измама, независимо от пол, раса, соц.положение е т.н.

# 5 539
Ами напротив, аз пък смятам, че точно сега имам нужда да взимам тези добавки. Аз не работя и нямам доход. И преди това заплатата ми беше ниска и дохода ми разделен на 4 пак не стига за да не взимам помощи.
А солидарната система предполага, че в някакъв момент тези които са имали нужда вече нямат и са започнали да внасят, за да може тая солидарна система все пак да работи. Иначе се получава болен здрав носи.
В Англия например всяко дете получава детски без значение от финансовия статус на родителите.

Значи, хем не работиш, нем и преди си внасяла малко, хем партньорът ти ви издържа, хем не декларираш неговия доход.......

Ти самотна майка ли си? Ако си такава наистина, да те подкрепим.

Доста грубо Даун, не го очаквах от теб.
Ами в момента не работя от една година. Допреди това съм работила и всеки месец съм си плащала осигуровки.
А за това дали ще ме подпомагате , не благодаря.

Кое е грубо, моля те посочи. Ти сама каза, че си била с нисък доход, че сега не работиш, което е ОК, на всеки се случва. Проблемът е, че твърдиш, че си внасяла и трябва да получаваш, което е така, ако наистина доходът на семейството ти е под прага, а подозирам, че ако се добави този на партньора ти, това няма да е така. Това е според твоите думи. Ако и с неговия доход сте под определения минимум, ме извини.

# 5 540
Сесил, ще отговоря тези дни.

Какво си говорите?

Не съм ви изчела и не знам какво коментирате още. Връщам се назад.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 22:32 от Анонимен

# 5 541
Детето ми се върна от лагер. Мръсно, кално, но щастливо.
Ами то последната вечер небето се беше отворило и толкова вода се изля. Калин иска да живее на лагер-а.

Аз съм против солидарната система. Плащам високи данъци, а като ни наводниха излезе че 1,5 метра вода в моята къща са много по-малко от тези в къщата на съседа. И то само защото не съм Джон Смит. Излезе, че 1.5 метра вода в моята къща са нищо, в сравнение с 5 сантиметра в къщата на чернилка с 5 деца, на социални помощи. Накрая според червеният кръст излезе, че 1.5 метра вода в къщи, озн, че не си наводнен. Ами не, благодаря от такваз солидарност.

# 5 542
  • София

Наистина не се разбира солидарната система. Внасят се осигуровки, не за да се взимат еднакво някакви пари, а за да се помага на хора в нужда.  Има ужасно много хора, които едва се справят, просто не са шумни и не са показвани и няма кампании за тях. За такива хора, помощ е нужна и ще се използва за най-належащото.  Не вярвам да нямате такива познати, които работят, стараят се, гледат си децата, но за малко пари.
Надали. Всеки с подпокривно около средното, че и по-долу, трябва да го вдене. Не там е въпросът, доколкото успях да схвана по диагонала. А за спекулациите. А дали е от китайци, мангусти или арийци, се тая. Е, за едно не си права. Процента на мургавите е доста по-голям отколкото си мислиш. И им се пуска гювеч съвсем тенденциозно. За това се дразнят хората и за това все са им в устите.
За последните почти 20 год. нямам ден болничен, а съм плащал дебело. "Безплатните услуги" и здравеопазване, също не съм ползвал. Ако се е налагало съм търсил алтернатива. В повечето случаи платена. И очаквам, ако хапна гредата /не дай боже/, да има за мен. Ама може и да няма, щото дебелогъзците дундуркат братчедите. Затова и масата писка, не без известно основание.

* Направо се гордея със себе си. Joy Обикновено мнението ми за коментираните субекти е мнооооого хард. Сега се постарах да съм максимално мек. Laughing Това обаче не ми пречи да се старая да съм обективен. Simple Smile

# 5 543
Детето ми се върна от лагер. Мръсно, кално, но щастливо.
Ами то последната вечер небето се беше отворило и толкова вода се изля. Калин иска да живее на лагер-а.

Аз съм против солидарната система. Плащам високи данъци, а като ни наводниха излезе че 1,5 метра вода в моята къща са много по-малко от тези в къщата на съседа. И то само защото не съм Джон Смит. Излезе, че 1.5 метра вода в моята къща са нищо, в сравнение с 5 сантиметра в къщата на чернилка с 5 деца, на социални помощи. Накрая според червеният кръст излезе, че 1.5 метра вода в къщи, озн, че не си наводнен. Ами не, благодаря от такваз солидарност.

Аз обяснявам принципите и, дали е добра, или лоша е друг въпрос. За сега няма измислена друга, освен застраховките. Ти защо нямаш застраховка? За "чернилката" е ясно, но за вас?

# 5 544
  • Germany
Здравейте Simple Smile
Попрегледах ви отгоре отгоре, но няма да имам време да ви изчета. Прибрах се и още в сряда вечерта се видях с най близката ми приятелка. Вчера отметнах прегледа при мамолог, че се бях притеснила от едни болки в едната гърда, но слава богу всичко е наред. Днес отметнах и фризьора и се чуватсвам нов човек Simple Smile Времето е прекрасно! Имам тен Simple Smile За сега всичко е страхотно, но децата много ми липсват. Малкият е плакал снощи за мен и се преместил да спи при баща си. Като скачени съдове сме с него... Театъра, на който ходих снощи беше истинско разочарование. Надявам се като си дойдем май месец да намеря нещо наистина добро за гледане. Сега ще звънна на мацките да видя ще се виждаме ли днес, ако не ще си викна пица, че нямам нищо за ядене вкъщи.
Стиснати палци, ако някой има нужда!

# 5 545

Наистина не се разбира солидарната система. Внасят се осигуровки, не за да се взимат еднакво някакви пари, а за да се помага на хора в нужда.  Има ужасно много хора, които едва се справят, просто не са шумни и не са показвани и няма кампании за тях. За такива хора, помощ е нужна и ще се използва за най-належащото.  Не вярвам да нямате такива познати, които работят, стараят се, гледат си децата, но за малко пари.
Надали. Всеки с подпокривно около средното, че и по-долу, трябва да го вдене. Не там е въпросът, доколкото успях да схвана по диагонала. А за спекулациите. А дали е от китайци, мангусти или арийци, се тая. Е, за едно не си права. Процента на мургавите е доста по-голям отколкото си мислиш. И им се пуска гювеч съвсем тенденциозно. За това се дразнят хората и за това все са им в устите.
За последните почти 20 год. нямам ден болничен, а съм плащал дебело. "Безплатните услуги" и здравеопазване, също не съм ползвал. Ако се е налагало съм търсил алтернатива. В повечето случаи платена. И очаквам, ако хапна гредата /не дай боже/, да има за мен. Ама може и да няма, щото дебелогъзците дундуркат братчедите. Затова и масата писка, не без известно основание.

* Направо се гордея със себе си. Joy Обикновено мнението ми за коментираните субекти е мнооооого хард. Сега се постарах да съм максимално мек. Laughing Това обаче не ми пречи да се старая да съм обективен. Simple Smile

Дадох статистика за броя на ромите. Никак нямам желание да ги защитавам, но е смешно всичко да се оправдава с тях. Малък % са. Шумни са, а и са удобни именно за да се обясняват всякакви машинации на лично и на политическо ниво.

# 5 546
Даун, душо, имаш ли нужда от прегръдка! Много хард го даваш от сутринта. Пращам веднага xxxx

Снощи гледах 'Смени жената' и си мислех, че ако всички роми са като показаните Б-я ще дръпне напред. Дано!

# 5 547
  • Варна
Така се скарахме с ММ!
Сигурно ще мине, ама аз лично съм бясна. Той спи.Положението беше тип " защо си с шапка, ако не - защо си без." Айде бегай!
Разрязах днес джакфрута- не издържах на миризмата- смърди на канал.. На терасата го сложих и пак смърди. Мм каза, че е развален нашия- беше леко кашкав вътре.

# 5 548
Солидарната система е добра...ако всички участват солидарно и не се опитват да я прецакат. А винаги щу ема такив е не е  задължително те да са от определен етнос.  
И защо се изтъква, че някой плаща осигуровки,  но не ползвал Х услуги, ами предпочел да си плати. Това е негова лично решение, но не му е крива системата.

# 5 549
Грубо ти беше изказването Даун, особено това с подпомагането от пищещите тук.
И да дохода на семейството ми разделен на членовете на семейството е по нисък от минималния за взимане на детски.  Но съжалявам не си извинена, защото беше ненужно груба.

Общи условия

Активация на акаунт