Томболи, игри, конкурси, награди и подаръци, анкети (72) - март'2018

• 186 194
  • 2 311
  •   1
Отговори
# 1 890
  • sofia
Хора, до кога се води 1ва седмица на своге-то, че не мога да видя от телефона сега

Пише първи победители на 29... пък до кога е....

# 1 891
Някой участвал ли е в играта на Star? Никъде не виждам победители, а трябваше да ги обявят на 23.03.

# 1 892
Някой може ли да каже къде в данъчната декларация се вписват сумите по здравни вноски на лице, което е безработно и само си ги плаща и как се приспадат от данъка за наградите newsm78

# 1 893
  • София
Да помрънкам минавам. С 8 билета за дрон участвах в mysparx и не ме огря, разбира се. Едва ли ще събера за билет пак и едва ли ще ме огрее, но мрън!
Кога чакаме дъвките Файв?

# 1 894
  • София
Някой участвал ли е в играта на Star? Никъде не виждам победители, а трябваше да ги обявят на 23.03.
Аз пратих една снимка, но въобще не си спомням сайта на играта. 😐

# 1 895
  • при късмета
Някой може ли да каже къде в данъчната декларация се вписват сумите по здравни вноски на лице, което е безработно и само си ги плаща и как се приспадат от данъка за наградите newsm78
За осигуровките е отделно приложение. "Справка за окончателния размер на осигурителния доход за 2017 г. (Таблици №1 и 2 и указания за попълването им)" от тук
http://www.nap.bg/page?sId236fsL=30&sId236dsA=2018&id=384&textMode=0
Само за здравно се попълва само таблица 2.
Обаче трябва да внимаваш и много добре да сметнеш. Защото вместо да се приспаднат от данъците, може да се наложи да довнасяш здравно. Зависи изцяло от сумата която имаш за деклариране.
Ще ти пиша на лични, че има особеност, когато приспадаш здравни, да не занимавам хората, че такива случаи са малко

На кого да пиша, че се сетих нещо по декларациите, което съм пропуснала с съобщението което пуснах на Лале в дъжда?

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 17:02 от ма ко

# 1 896
  • Монтана
ма ко Извинявай че ще те питам и занимавам, но можеш ли да ми кажеш знаеш ли как стой въпроса с подаването на декларацията на лице, което е безработно, и не плаща никакви осигуровки?! Ще съм ти много благодарна, ако ми отговориш. И се извинявам на всички че пиша тук.

# 1 897
  • Велико Търново
Ма ко, мисля, че Захарчето ще прави новата тема☺

# 1 898
  • при късмета
Ако има задължения по здравното изобщо не пуска приложението за осигуровките, съответно няма да му се приспаднат здравните от данъка. Пуска си само приложение 6 за наградите и си плаща данъка.
Вече пак данъците и осигуровките отиват по различни направления, така, че няма да го карат да покрива стари задължения по здравни, просто ще възникне ново по данъците.

Здравните осигуровки, които лицето си е внасяло през годината са разход, но само когато няма задължения по тях, дори по лихви.
Според сумата може от разход да се окаже, че има за довнасяне, с това трябва много да се внимава.
Ако има задължения по здравното се пуска в декларацията само приложение 6 за наградите.

И това, което исках да допълня по принцип. Правете копие на бележките и на декларацията и приложенията, които да останат за вас. Не е задължително, но е хубаво да ги имате

# 1 899
На Своге пуснах и аз сега една снимка обаче нещо не ми зареди, опитах пак и отново същата история. Та сега не знам успях ли да я кача и чакам одобрение или въобще нищо не направих. Иначе по това, което четох аз в условията май който е участвал до неделя вечер играе за наградите на 29. Регистрираните след това за 2-та седмица.

# 1 900
  • Монтана
ма ко много ти благодаря за изчерпателния отговор Simple Smile

# 1 901
Мисля другата седмица и аз да си подам декларацията. Ще подам приложение 1 и 6. Ползвала съм данъчно облекчение на работа за двете деца, за това инаше ли някаква друга особеност при подаването на декларация?

# 1 902
  • при късмета
Погледи линка на НАП който пуснах. Там са всички приложения. Мисля, че 10 беше да данъчните облекчения, но провери все пак, че не мога да ги отворя в момента

# 1 903
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ма ко аз ще пускам новата тема  Peace

# 1 904
  • Монтана
Случайно дали някой е забелязал последните дни да се е изместил горе долу часа в които се падат големите награди в София Мел 🤔

Общи условия

Активация на акаунт