НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 121

• 131 010
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
Днес на обед прегреших с 200 гр печени картофи с масло,  но просто не издържах.  Поне не са много като общи калории като ги сметнах. 
Момичета,  дайте идеи за супи,  вчера си правих крем супа от карфиол и къри,  стана супер.  Искам да си правя по-често.

# 46
Фалшиво шкембе чорба с кладница, крем супа броколи и сметана. Аз си правя нещо като борш с телешки колкали- морков, зеле, чушка, гъби и силен бульон с парчета месо. Супа от свинси крачета. Супа от пилешки воденички. Рибена супа- сьомга, калмари и октопод, целина, морков, девисил, куркума. Гъбена супа, в нея понякога слагам шепа киноа. Спаначена пак с киноа или само със сметана. Пилешко варено, телешко варено. Без картоф, може да опиташ да го замениш с алабаш или с повечко целина, а защо не и розички карфиол. Студена супа от домати консерва, праз и сирене.

# 47
Ох, Жакии, всичко изброено ми се прияде.
Гъбената ще я направя с елда обаче.

# 48
Жаки,  супер идеи,  благодаря.  Варих пиле и ми остана една тенджера бульон,  ще измисля нещо сега,  че не искам да я хвърлям тази мазнинка.

# 49
  • Бургас
Аз утре съм на рожден ден на майка ми. Настроила съм се, че каквото ми се яде, няма да се спирам. От понеделник ще съм пак режимна.
В понеделник скачам и в тренировките за напреднали. Много съм ентусиазирана.
Купих си батерия за кантара. Утре ми беше ден за мерки, но ще го отложа за към 8 март. Тъкмо ще съм направила и три пълни седмици тренировки, да видим ще има ли разлика.

# 50
  • София
Супа от тиква , целина и моркови с кокосово мляко ми е любима.
За нулите при мен пълнозърнест сусамов тахан действа идеално.

# 51
Супа от тиква , целина и моркови с кокосово мляко ми е любима.

И на мен!!! Последния път реших първо да запека зеленчуците, отделно си имах домашно приготвен на слоукукър пилешки бульон. Фантазия стана, фантазия.
Тези дни таман мисля да правя гъбена супа- задължително ще пробвам с киноа! Как не съм се есщала досега?  newsm78

# 52
Тили, ако целиш много ниски В не е подходяща, макар че в една купичка супа я има 20 гр киноа, я не. Аз не търся кетоза и си позвлявам веднъж седмично. По- добре е от ориза, не ме подува.

# 53
Не целя, Жаки! Пък отделно супер мразя ориз в супи... От дете.
Просто досега не съм слагала никакви подобни неща в гъбената супа, а ми звучи като много да си "ходят". Отделно, аз дори и да сложа- няма да е много, пък и имам една миксирана- черна, червена, бяла... Нещо като по- добрата алтернатива ще е.  Laughing

# 54
  • Бургас
от няколко години ползвам този зехтин и ми харесва на вкус, купувам го от Метро- около 16 лева за литър,
 за салати - този  екстра върджин http://filippoberio.com/products/olive-oil/extra-virgin-olive-oil/, а за готвене -  от този рафинирания http://filippoberio.com/products/olive-oil/extra-light-olive-oil/

# 55
Никога не съм чувала за Трифала. Отивам да чета.
Преди малко четох из фейса, че много често причината за високия холестерол при режима било мазното кафе. Колко е вярно, нямам идея, но твърдението не беше от случаен човек.
Изпуснала съм ви. Отивам да чета.

Че защо само мазното кафе?

Последна редакция: вт, 06 мар 2018, 20:21 от mariat

# 56
  • У дома
Дами, имате ли проблеми със съня при прием на по-малко Вгх? Приемате ли някакви добавки за сън? Сега пия само Омега 3 с добавки ЕPA, DHA и ALA(добавките са за подобряване функцията на сърцето и холестерол), Магнезий и Б комплекс....от скоро пак орязах Вгх и пак се започна бодуването нощем Confused
Чудесна Ви е темичката bouquet Ще съм благодарна на всякакви съвети за добавки bouquet

# 57
  • Бургас
О, да! Намаля ли В. веднага ми  се отразява на съня. Горе-долу това ми  е мярката, че трябва да ги качвам. Не пия добавки, като включа повече плодове и нещата се оправят.

# 58
Имах период миналата година, когато умишлено бях ограничила въглехидратите, спазвах нещо като безвъглехидратна диета, и тогава се събуждах към 2-3-4 часа и нямаше заспиване.Също реших, че е от ниските въглехидрати.
Обаче, сега също доста съм ги ограничила, не умишлено, просто нито плодове, нито зеленчуци в момента стават за ядене, та въглехидратите ми са основно от черен шоколад и по парче ябълка 1-2 пъти седмично.Може и "случайно" да бодна 1-2 парчета краставица на вечеря.А си спя като отличничка, заспивам към 23 и ставам към 6.30-7.00 часа.
Та, явно при мен поне, причината не са ниските въглехидрати, или поне не винаги са те.

# 59
  • n/a
Доколкото съм срещала из темата - единственото, което реално
върши работа при проблеми със съня е вдигането на въглехидра-
тите.

Общи условия

Активация на акаунт