Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 101 072
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
Какви са тези сметки, аз с един конвектор Еърлак плащах по 200лв за гарсониерка, чувам с по два климатика или климатик и конвектор имат по 150лв. Дали е от дограмата, беше старата дървена в панелен апартамент. Още не сме се нанесли в новия панел, сменихме дограми, ще слага ме изолация, но ме е страх какви ще са сметките , не мога да се зарадвам още че е тристаен.
И от дограма и от етаж и от изложение зависи, като цяло не би трябвало да ви е проблем тока, щом всичко е отремонтирано и изолирано.
Аз очаквам януарския ток с интерес.

Томева. bouquet

# 16
Здравейте.
Загнездили са се в главата ми едни схеми...  Simple Smile
Син студент.Наем в Студентски град. #Crazy
Кредит. Закупуване на маломерен едностаен.
10 години изплащане.
Въпросът е НАЕМ или ЗАЕМ newsm78

# 17
  • Бургас
Заем:)
Купих такъв маломерен (30 кв.м) в новата сграда на Булстрой на метри от ТУ.
На зелено обаче.
А ако синът студент го дели със съквартирант, ще си на 0.

# 18
  • София
При тези цени наем, ако сте от друг град. За едно студио от 23м2 чисто ще дадете 35к евро разход. А след 2-3 години наемите в студенстки ще паднат - сега всичко живо купува там  Wink

Здравейте, искам са попитам дали някъде сте срещали цени на къщите в този комплекс, пуснала съм запитване, но все още нямам обратна връзка. Опиентировъчни цени на къщи/апартаменти в подобен тип комплекси също биха ми били полезни, благодаря Simple Smile

https://homeboutique.bg/property/collina-verde/
Според мен няма да има цена под 150 к евро, да не кажа 200к  Wink

# 19
Здравейте, искам са попитам дали някъде сте срещали цени на къщите в този комплекс, пуснала съм запитване, но все още нямам обратна връзка. Опиентировъчни цени на къщи/апартаменти в подобен тип комплекси също биха ми били полезни, благодаря Simple Smile

https://homeboutique.bg/property/collina-verde/
Заповядай:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j150284541858456

# 20
  • Бургас
При тези цени наем, ако сте от друг град. За едно студио от 23м2 чисто ще дадете 35к евро разход. А след 2-3 години наемите в студенстки ще паднат - сега всичко живо купува там  Wink

Въобще не съм убедена, че ще паднат.
Колкото и да купува "всичко живо", някои купуват за живеене, не за отдаване под наем. А и терените там не са безкрайни.
Имам приятели, които от години отдават под наем там, не само, че не падат, а се вдигат всяка година.
Да не пренебрегваме и желанието на младите да бъдат самостоятелни, а не да живеят в общежития. А и не само студенти живеят в Студентски град.

Инвестицията си струва, ако апартаментът позволява две отделни стаи (дори и маломерни) и наемът може да се дели със съквартирант. И винаги може да се продаде поне за толкова, за колкото си го купил.
Иначе за 5 години следване ще изсипеш един куп пари за наем - минимум 15 000 лв.

# 21
  • София
При тези цени наем, ако сте от друг град. За едно студио от 23м2 чисто ще дадете 35к евро разход. А след 2-3 години наемите в студенстки ще паднат - сега всичко живо купува там  Wink

Въобще не съм убедена, че ще паднат.
Колкото и да купува "всичко живо", някои купуват за живеене, не за отдаване под наем. А и терените там не са безкрайни.
Имам приятели, които от години отдават под наем там, не само, че не падат, а се вдигат всяка година.
Да не пренебрегваме и желанието на младите да бъдат самостоятелни, а не да живеят в общежития. А и не само студенти живеят в Студентски град.

Инвестицията си струва, ако апартаментът позволява две отделни стаи (дори и маломерни) и наемът може да се дели със съквартирант. И винаги може да се продаде поне за толкова, за колкото си го купил.
Иначе за 5 години следване ще изсипеш един куп пари за наем - минимум 15 000 лв.
В студентски град в момента са правят 2000 апартамента. 90% от всички жилища там са купени за отдаване под наем. 2014-2015 година студиата вървяха по 20к евро. Сега са двойно. Като се завършат тези жилища ще стане бой за наематели. Ако искате снимайте мнението ми и ще го обсъдим след 2-3 години.  Wink
Аз като защитник на НС и на строителите да съм на това мнение, значи има нещо сбъркано  Laughing
А това дали е по-добре да се живее 5 години на 250 лв наем като делиш с някой или да набиеш 40к евро за студио и обзавеждане и да плащаш данъци и да се знае че след 5 години кривата ще се обърне ми се струва безумно. Но всеки преценява за себе си. Ние 2013-2014 купувахме на зеленои без пари и на двойно по-ниски цени от купено 2008 година.
Ето прилагам една оферта към нас от голяма строителна фирма вече при покачени цени 2015 година на апартаменти в Манастирски Ливади - Изток, хубавата част до Лидл - 600-650 евро, предполагам можеше и още да се свали. Сега е двойно. Цената на строителството да е поскъпнала с 10-15%, не повече.

Едит - форума намалява автоматично снимките - ето адрес да се види по - чисто - https://cdn.bg-mamma.com/EMlM/36371679_d04b69f1

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 09:41 от chiana2003

# 22
Ама тя кривата затова е крива - нагоре, надолу...

# 23
  • София
Да, затова се учудвам как сега масово всичко купува на двойни цени отпреди 3 години, когато пък никой не купуваше. Тогава се вадеха от 10 кладенеца вода, колко лоши били строителите и как трябвало да продават на 300 евро, а сега масово се говори, че ще поскъпват до безкрайност. Аз лично чакам следващия спад  Peace.
В момента кривата се намира в долна точка на много други инвестиционни имоти в България.

# 24
Само преди 2 г което ни предлагаха за 23000 евро в студ град , сега е минимум 35000
И аз не мога да предвидя за себе си какво ще се случи с наемите, но смятам, че евтините сгради на Бароко няма да бъдат уважавани в дългосрочен и средносрочен аспект
То това течащи бани смотани общи части , мерси

За дамата, която питаше - ако имате сега пари, купете, но да не е сграда на Бароко, по възможност купете и паркомясто и гараж, защото на фона на всичко, това предимство ще ви гарантира че бихте могли да го продадете в бъдеще
Иначе, не е сигурно че ще го продадете на сметка, което обезсмисля и първоначалното му купуване

# 25
  • Бургас
250 лв. наем, който само тя ще плаща, а не делим с някого. При това без включени разходи за ток, вода и пр. Няма наем от  250 лв. за апартамент в София в момента, в Студентски град и наблизо, че и да се дели. Бинго ще е това. Нали и аз студентка гледам:)
Пак подхващаме темата как ще паднат цените в София, което няма да се случи.
На мястото на жената, която пита - бих търсила имот качествено строителство, маломерен и с перспективата половината да се отдаде на съквартирант. Ако е с кредит - много добре бих си преценила възможностите, доходите и пр.

# 26
  • София
250 лв акко си дели с някого. И още максимум 100лв за сметки на човек.
А собствено жилище ти струва 500лв ипотека за 30години изплащане. Отделно ти идва амортизацията и данъците на имота. А детето след 5 години може да си бие шута, а кривата да е в друго положение. Отделно и лихвата към банката няма да е 4%. Абе всеки си преценява. Аз просто казвам какви са моите виждания за конкретната ситуация и давам реални примери с цени.  Peace

# 27
Ама те цените ще паднат, то е ясно. Въпроса е, че пак ще се вдигнат.

# 28
Искам да ви питам, ако знаете, особено който има студент в момента:  какво е положението с общежитията, държавните

Вътре стаите как са - от вън блоковете са значително подобрени, но вътре как е?
Наемът за месец колко е , и по 2 или 3 студента са в стая?

Едно време аз бях в стая с още едно момиче, много просторна и хигиенична и топла заради парното
Наемът беше на половината на квартира с хазяин

Сега колко е наемът
Защото ако ще има съквартирант за стаята си... не е ли по-разумно да е на общежитие?

Всъщност, не знам и как стои въпросът с класирането, има ли още огромен наплив

Споделете интересно е , щом обсъждаме СГ

# 29
Студентските общежития са с наем до 60лв на месец. Преди бяха с класиране, но сигурно е отпаднало поради липсата на хора. За 4 години и магистър, с работа от 2-3 курс ще спести едни пари и няма да завърши с ергенска квартира за гаджета и купони.

Преди 10 години в общежитията на ТУ имаше празни места. Сега казват, че са още по-малко хора. На СУ, УНСС бяха предимно стаи за 3, на ТУ оот 2-4, понеже имат и семейни блокове

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 11:10 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт