Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 101 362
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Някой знае ли нещо за сградата рекламирана от stonehard, luximmo, bulgarianproperties и т.н. Намира се на улица Черковна, след моста в кв. Сухата река. Изглежда доста добре, като изключим, че още чакат разрешително.

# 406
Някой знае ли нещо за сградата рекламирана от stonehard, luximmo, bulgarianproperties и т.н. Намира се на улица Черковна, след моста в кв. Сухата река. Изглежда доста добре, като изключим, че още чакат разрешително.

Виж назад в темата, точно тази сграда беше обсъждана тези дни, даже някой щеше да ходи на среща и да иска оферта.

# 407
Много съм далеч от тези неща.
Мислех да им заявя че ще продължа да работя с адвокат. За сега нямаме никакви договори, просто един оглед.
А,подписа ли преди огледа,един  лист,?
Не.

# 408
Последно коя е сградата в Трошево? За тази на Младежка ли става въпрос?

# 409
  • Пловдив
Здравейте! Не зная дали тук е мястото да попитам, но се интересувам от фирмите, които предлагат сглобяеми къщи. Моля да ме ориентирате коя от тях е читава и ако има някой, който живее в такава къща, нека даде отзиви.
В нета открих десетки фирми, предлагащи такива къщи, но не мога да отсея кои от тях работят качествено и си заслужават парите.

# 410
  • София
Монолитното строителство излиза на същата цена. Дори да е сглобяема къщата ти трябват всички комуникации и плоча на кота 0.00. Оттам нататък дали тухла или нещо друго излиза на еднаква цена в БГ Wink

# 411
ТедХаус и СуитХомес се слават, че са най-добри, но излизат повече и от монолитно Simple Smile

# 412

и ние се чудехме Simple Smile само не знам дали сте виждали кръста, и гроб може би, във заграденото, да кажете и това защо беше там
Да поясня, че говоря за заграденото до военния музей по ул. Черковна, отсечката между ул. Оборище и бул. Ситняково. Може би не е същият проект...

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 02:34 от Анонимен

# 413
Малко извън темата, но не толкова много - ако искам мой наследствен апартамент /от родителите ми, с НА на мое име, не е основно жилище на семейството/ да го прехвърля на сина ми /отдавна пълнолетен/, но не с продажба /няма запазени дялове, за да бъде оспорвано, срещу гледане и издръжка - не знам, не ми се иска май да е така/, а просто да учредя вещно право на ползване от моя страна, какви биха били таксите? Знам, че трябва да се консултирам с адвокат, ако реша да го правя, но, просто ми се иска да знам от "прима виста" какви биха били приблизителните разходи?

# 414
Малко извън темата, но не толкова много - ако искам мой наследствен апартамент /от родителите ми, с НА на мое име, не е основно жилище на семейството/ да го прехвърля на сина ми /отдавна пълнолетен/, но не с продажба /няма запазени дялове, за да бъде оспорвано, срещу гледане и издръжка - не знам, не ми се иска май да е така/, а просто да учредя вещно право на ползване от моя страна, какви биха били таксите? Знам, че трябва да се консултирам с адвокат, ако реша да го правя, но, просто ми се иска да знам от "прима виста" какви биха били приблизителните разходи?

Трябва ти консултация само с нотариус. Таксите (те са според данъчната оценка) са само за нотариус и за вписване в Агенцията по вписванията. Местен данък не дължиш, но синът ти трява да подаде декларация в районното кметство.

# 415
Не си заслужава подобно упражнение. Прехвърлете си го нормално или просто го оставете, той да си го наследи след време.

# 416
Ivanovi Construction - ICON  - някой да знае къде са строили преди това във Варна, че и сайт нямат, само фб

# 417
  • Варна
Имат сайт. В рвмонт е. Във фейсбук страницата им има адреси на предишни сгради/а. Доколкото знам работят заедно с Металекс. Може би не е случайно, че сградата оъ новия им проект, прилича на сграда на Металекс...

# 418
Единичен случай не определя пазара  Wink
Масово, дори тук в темата, се оплакват че няма двустайни нови строителство под 70к евро. А допреди 3-4 години вървяха между 40 и 50. Няма  готово и читаво на пазара в момента за цената, която искат повечето купувачи и продавачите е възползват от ситуацията. Но има и друг момент - масово се строи в момента, само в София близките години ще излезнат над 20 хиляди жилища. Дали тенденцията за увеличение на населението ще се запази в града, не е сигурно и зависи пряко от икономическата обстановка в държавата и в света. А като чета какво напрежение е в света, не е сигурно дали няма да удари някоя криза, предизвикана от някоя глупост  Wink

В София предполагам ще се запази тенденцията, за сметка на останалите градове.
Интересно е, че и във Варна има огромно количество строежи на фона на рекордно ниска раждаемост.
Има хора идващи от по-малки градове, но има и напускащи с еднопосочен билет.

# 419
Някъде бях прочел, че София е едва на трето място по брой нови строежи. Варна и Пловдив оглавяваха класацията.

Общи условия

Активация на акаунт