Пролетна - Осмокласна

• 92 535
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте.
Направо си заваканцуваха децата.
Моят син беше на екскурзия два дни, утре са с часове по 20 минути, направо тази последна седмица си е чисто моткане.
Тези, които не бяха на екскурзията са си ходили на училище, но какво ли са правили -  не знам. Повечето преподаватели бяха с децата в Банско.
Почвам молебен да се оправя времето, че да не ни отиде напразно отпуска и пътуването.
Амбър съвсем се загуби, Вачето и тя.
Дали класираха Ралка, където трябва за първи клас?

# 616
  • София
Емонка, тук съм Simple Smile Чета, ама то какво да пиша... лежерна работа. Оформиха я Сашето. Не съм доволна по математика, че си остави петица. Казвам остави, защото хич не пипна втория срок и сама се прецака. Сега ще наваксва лятото. Ралка ще учи където искам и там се успокоиха нещата. Сашето завърши и театралния сезон. И там не смятам, че положи достатъчно усилия. Но тази година за нея беше тежка и откъм емоционално натоварване, така че реално съм доволна. Лятото ще ходи на лагер с театъра, ще ходи и на астрономическа школа през август и то... ей го, дойде новата учебна година Simple Smile

# 617
  • столицата
Лели, с този списък за четене не бих се справила и аз.
Днес е на училище след 3 дни почивка и е възможно да получи някакъв списък за лятото, но нашата госпожа  преподаваше по подобен начин, както сте описали в АК. Не държеше да са прочетени книгите, а ги четяха в хода на годината.
И нашите днес са с 20-минутни часове. Поне да ги бяха извикали от 8 вместо от 7.30ч.

# 618
Р: Мамо, госпожата по БЕЛ нещо не е наясно с нещата от живота ни.
Аз повдигам веждА въпросително.
Р: Явно не знае, че имаме само два месеца ваканция. Знаеш ли какъв списък с книги ни даде? И всички са по 500 страници най - малко.
Аз: Ти къде ги видя колко страници са?
Р: Ами то по заглавията си личи!!!

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 15:29 от emonaem

# 619
...
Sweat Smile Satisfied Sweat Smile
Безапелационно!

ПП: Вчера възложих важна задача - да свали камарата учебници и тетрадки, да отдели всичко за изхвърляне, всичко за чакане на догодина, както и купчинка за евентуално продаване на учебници втора употреба... Задачата беше свършена до... огромна купчина върху леглото му с обяснение "За кошаааааа!" и две тавички пълни с набутани на скорост намачкани неща , но тавичките надлежно на мястото им.  На въпроса "А това какво е" - "Не питай сега, важно е!" Thinking
Реших, че поне до петък няма да ги гледам, не ми се изнервя излишно!

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 11:24 от peneva_a

# 620
  • България, София
Емонка, липсва ми емотикончето от старата версия на ритащото от смях човече.
Радо добре ги е преценил книгите само по заглавията JoyJoyJoy
Ние още не сме коментирали ни списък, ни заглавия.

# 621
  • София
Р: Мамо, госпожата по БЕЛ нещо не е ясно с нещата от живота ни.
Аз повдигам въждА въпросително.
Р: Явно не знае, че имаме само два месеца ваканция. Знаеш ли какъв списък с книги ни даде? И всички са по 500 страници най - малко.

Ще падна от смях. Уникален JoyJoyJoy

Нашите свършиха. Щерката не успя да се пребори за 6 за годината по БЕЛ - Първи срок 5, втори 6, но за годината не и стигат 0,5% за Отличен. Ядосва се, но тя последния месец го беше ударила на почика и не си даваше никакъв зор.

# 622
...Нашите свършиха. Щерката не успя да се пребори за 6 за годината по БЕЛ - Първи срок 5, втори 6, но за годината не и стигат 0,5% за Отличен. Ядосва се, но тя последния месец го беше ударила на почика и не си даваше никакъв зор.
Жалко за толкова мъничко изплъзнало се... Но тъкмо ще си знае, че трябва равномерно да се работи, че да не се изпуснат нещата накрая Hands V  По математика успя ли?
(един път моя имаше случка, че в края на втория срок не му стигаше 0,1%, а първия беше с 0,2% над "граничното"... на файнъла беше "железен" 98,9% и притеснението "излетя")

# 623
  • София
Пенева, по всичко друго успя, даже и по АЕ. По математика е бетон - мах целия срок.
Тази по БЕЛ обаче е супер крива, много ниски резултати на файналите на всички деца и в двата и класа. Така и не успяха да и покрият критериите. Щерката ходеше и на хелп център, но при друга госпожа, и там есетата и ги оценяваха винаги над 91%-92%. Моята и първия срок беше с 5, втория е дигнала с почти 6%, но не стигна с половин процент за 6 за годината. Емии, жалко, но каквото такова.

# 624
Важното е да научат, каквото могат, Росита...
Майната им на процентите ...

# 625
  • София
Р: Мамо, госпожата по БЕЛ нещо не е ясно с нещата от живота ни.
Аз повдигам въждА въпросително.

Личи си, разбира се! "Мадам Бовари"... по-малко от 500 стр. не може да бъде дебела тази мадама Simple Smile)))))))

# 626
rosita_ta, жалко, че така се е получило по БЕЛ Sad

# 627
  • София
Вяра Д, не се ядосвам. Надявам се само дано щерката да си вземе поука, че за да е отличник в това училище се изисква една екстра миля, която да извървява.

На страницата на колежа са сложили малко снимки от церемонията по завършване на осмолкасниците и награждаването им, за успехи през годината. И моята е там на снимките. Разбрах, че и сина на Ежко. Предполагам, че и сина на Лела Ог Simple Smile

https://www.facebook.com/pg/americancollegeofsofia/photos/?tab=a … =1844826375563375

# 628
  • София
Росита, видях съученик на Саше от 107-мо Wink

# 629
  • Чикаго / София
Р: Мамо, госпожата по БЕЛ нещо не е наясно с нещата от живота ни.
Аз повдигам веждА въпросително.

emonaem твоят младеж винаги ме разсмива. Голяма скица е Simple Smile

rosita_ta, мерси за споделените снимки.

rosita_ta. Леля Ог, Ежко, стана ми интересно, кои произведения ще изучават децата в 9 клас по Английски в АК?

Днес е последния официален ден от тази учебна година за вашите деца! Весела ваканция пожелавам на всички и да се оправи това време най-накрая.

Аз съм в Бг от 1 седмица, за съжаление се наложи да се прибера спешно по тъжен повод, и се намръзнах  на това студено време. Въобще не бях подготвена за такова време в края на Юни. Дано се оправя по-скоро и децата се радват на топли и слънчеви дни.

Пенева, може да пием кафе по комшийски някой ден с теб, когато си свободна. Аз през днея търча по институции, но вечер, ако не съм забегнала някъде да се видя с някой, съм в Лозенец. Сега децата докато са на лагер, използвам да се видя с дружки до по-късно, но те се връщат в събота и ще съм наоколо. Даже може да запознаем наборите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт