Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 5

• 82 932
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Няма ли някъде разяснение на този казус от Общината?

# 496
  • София
Аз казус не виждам - в т.7 пише, че документите се предоставят при записването

# 497
  • София
И аз.

# 498
Да бе - как ли не платих 10 лв за 3 удостоверения , за всяко училище по 1 Simple Smile Simple Smile Ще им го нося , за сверка при записването , ще им го сканирам цветничко , ако искат копие , но ще го дам , само ,когато ми приемат детето. Те, ако могат да ми кажат , че на 100% ще ми приемат детето - може и да им го оставя ...но надали ще се наеме някой Simple Smile

# 499
  • София
Аз също не виждам казус, всичко, което се иска извън заявлението в периода на кандидатстване е самоинициатива на директорите.

# 500
  • София
Аз също не виждам казус, всичко, което се иска извън заявлението в периода на кандидатстване е самоинициатива на директорите.
Но в случая те не могат да изискват документи в противоречие на общинските изисквания, нали? Или бъркам?

# 501
  • София
По моите сметки не бъркаш, хората ще юрнат да подават в по 5 и повече училища, някак абсурдно ми идва да ги принудят да плащат по няколко оригинала. Да не говорим, че вчера моя приятелка не насочи към парадокса, че за безплатното задължително образование по конституция, реално ни принуждават да плащаме...

# 502
  • Куциндрел
Аз пак не разбрах...
Някъде пи ше ли дали уверението за адрес има давност и дали, ако го изкарам преди 16-ти, то ще ми върши работа за всчиките класирания?
Аз ще си взема 2 оригинала, ако може, за всеки случай.
А образованието е безплатно само на хартия. Още от яслата всяка година родителите дават пари за нещо - канцеларски матеряли, вода и т.н. щото все не достига бюджета. Обаче бюджет за простотии винаги има.

# 503
  • София
Аз пак не разбрах...
Някъде пи ше ли дали уверението за адрес има давност и дали, ако го изкарам преди 16-ти, то ще ми върши работа за всчиките класирания?
Аз ще си взема 2 оригинала, ако може, за всеки случай.
А образованието е безплатно само на хартия. Още от яслата всяка година родителите дават пари за нещо - канцеларски матеряли, вода и т.н. щото все не достига бюджета. Обаче бюджет за простотии винаги има.

при критериите пише "преди подаване на заявлението". Доколкото разбирам може и преди 16-ти

# 504
  • София
Четох четох и се чудя какво да правя. Ще кандидаства за първи клас догодина - сега може и в предучилищна да отиде /нищо че и в детската си е на предучилищна/. Та казуса е следният: В момента НА и ПА на детето са където са моите. Училището към което сме разпределение е пълна скръб. Искам да кандидастваме в училище в съседният район. Таткото е с ПА на друго място, но и там районното училище е тотал щета. Но и там училището в съседният район е ОК /и даже е много желано училище/ и ми си иска и там да кандидаства детето. За целта предполагам трябва да сменя НА адрес на детето да съвпада с ПА на таткото, но като го сменя сега - няма да има уседналост 3 г. Вероятно може  да  се кандидаства и в  двете училища, но и в двете училища ще са съседен район и съответно ще е с малко точки и шанса да не го приемат е огромен, тогава какво се случва, ако не съм записала в желанието си изобщо училището което ни е по район?

# 505
  • София
Какво може да се случи?

Не ви приемат в желаното в съседния квартал (щом е желано, има много като вас, които искат там).
Ако не сте кандидатствали другаде, ще трябва да си търсите училище със свободни места след класиранията и то едва ли ще е в близост до вас.

# 506
  • София
Тоест може да кандидастваме на 3 места и да не приемат детето и на трите ....... тогава отива където има място след трето класиране - така ли

# 507
Относно удостоверенията за адреси следя сайта на 2ро СУ, там сме по район. При тях заявлението за кандидатстване ще се подава онлайн, след което училището!!! (забележете) ще ги разпечата. За родителите са обявени 3 дати преди самото класиране - 12.05, 15.05 и 16.05, на които да се явим да подпишем (разпечатаното) заявление и да представим пред комисия документите за обстоятелствата, посочени в заявлението, т.е удостоверенията и тн. Или това е още на етап кандидатстване.

# 508
  • София
dioni, не е ясно догодина какви критерии ще има...

# 509
Миналата година искаха почти навсякъде предварително да се носят всички документи като доказателство за точките.
Предполагам и сега ще е така.

Общи условия

Активация на акаунт