Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

  • 119 776
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • София-Младост
  • Мнения: 24 094

# 421
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Баница

# 422
  • София
  • Мнения: 12 762
Тайна, благодаря!

Днес у нас имаше пълнени чушки с кайма и ориз и бишкоти със сметана.



# 423
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Пилешко филе и крилца на тиган с мед, балсамов оцет, мащерка и сол и едно пиле шрикасе/каша хахаха.

# 424
  • София
  • Мнения: 12 245
За проба, "Козуначени мъфини с локум" - Супичка.
Моите освен локум имат още кандирани порт. корички, и 2 бр наситнени зелени смокини от сладко. Хубави са.




Много интересно, в нито една рецепта която свалям от чуждите сайтове за великденски сладкиши, тип козунаци, никога не се търсят конци, така като при нас, няма такова нещо.. хм..а в общи линии продуктите са едни и същи. Тези са на Супичка и са много хубави, а и лесно се работят, бъркаш нещо, изчакваш и готово, печеш. Харесаха ми, защото са малко по-различни в тези мъфин форми.
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BA%D1%83%D0%BC



Направо залепнах за екрана, залепнах.  chef

# 425
  • Мнения: 1 433
marcheva14 , прекрасна идея, благодаря за споделянето! Ще опитам и аз да ги приготвя. Не изчетох цялата рецепта, но бих искала мнението Ви: мога ли да замеся тестото в хлебопекарната, или си е необходимо да го "бия" Grinning ? Тъй като вече не съм много здрава в ръцете, да вербувам ММ Stuck Out Tongue Winking Eye

# 426
  • София
  • Мнения: 12 245
marcheva14 , прекрасна идея, благодаря за споделянето! Ще опитам и аз да ги приготвя. Не изчетох цялата рецепта, но бих искала мнението Ви: мога ли да замеся тестото в хлебопекарната, или си е необходимо да го "бия" Grinning ? Тъй като вече не съм много здрава в ръцете, да вербувам ММ Stuck Out Tongue Winking Eye
Тестото го работих изцяло в миксер, с ръка не съм го подхващала, така че защо да не може и в машината за хляб. След това го изваждаш от машината, остави го да втаса и след това  го постави в книжните капсули. Печеш на 170 градуса до суха клечка.

# 427
  • Мнения: 167
Благодаря на Морена , за прекрасната рецепта за кроасани. Отдавна им се точа. Първите са с пълнозърнесто брашно, а вторите с бяло.

# 428
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 11 070
Моля за помощ. Снощния козунак нещо не стана вкусен и сега се чудя дали да не го префасонирам. Дали би станало добре по тази рецепта на пеп-чо http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_16.html ?

# 429
  • Мнения: 36
Тарт с домати, сирене и босилек

# 430
  • София
  • Мнения: 12 762
Моля за помощ. Снощния козунак нещо не стана вкусен и сега се чудя дали да не го префасонирам. Дали би станало добре по тази рецепта на пеп-чо http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_16.html ?

Аз с изостанал козунак правя:

Следвеликденски сладкиш

Сладкиш от козунак и крем с маскарпоне

Селски сладкиш с панетоне или козунак

# 431
  • София
  • Мнения: 3 964
Ребърцата за вчерашната вечеря останаха днес за обяд.



Гарнирах със задушени картофки с подправки и чесън... ммм... не стигнаха до снимка.

# 432
  • Мнения: 9 485
Моля за помощ. Снощния козунак нещо не стана вкусен и сега се чудя дали да не го префасонирам. Дали би станало добре по тази рецепта на пеп-чо http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_16.html ?

ще стане, разбира се, но не го потапяш в прясно мляко, както се прави с  бисквитите.
Виж още един сладкиш с козунак тук http://pep-4o.blogspot.bg/2013/05/blog-post_11.html

миди саганаки у нас  за след малко http://pep-4o.blogspot.bg/2016/09/blog-post.html

и сурово солена скрУмия Simple Smile  , много си я обичаме, когато намеря прясна, или поне не 10 пъти замразявана скумрия.  http://pep-4o.blogspot.bg/2010/02/blog-post_11.html

# 433
  • Плевен
  • Мнения: 614
Мъфини с червено вино

# 434
  • София
  • Мнения: 15 846
Варени бутчета, запечени с кашкавал, картофено пюре с пресен лук и без лук, и печена чушка с чесънче.





Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт