Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

  • 119 760
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 879
mariat, МоНи, ето рецептата за гевречетата. Нямат точно плътността на геврека и на вкус ми приличат на мързелив тутманик с кисело мляко и сода, но са много вкусни и ако не яде човек хляб, много стават Blush

Нисковъглехидратни гевречета с бадемово брашно
(рецептата е от тук: www.lowcarbmaven.com/low-carb-bagels-recipe-fathead-dough/, има хубави рецепти)

1 1/2 ч.  настъргана моцарела (аз ползвам мерителна чаша от 240 мл)
60 гр. крема сирене
1 голямо яйце
1 1/2 ч. бадемово брашно
1 ч.л. бакпулвер

Моцарелата се слага в по-голяма стъкена купа и крема сиренето се нарязва на малки парченца отгоре. Загрява се в микровълновата за 1 мин, разбърква се добре и се загрява за още 1 мин ( сирената трябва да се разтопят и да се размесят добре). Прибавя се яйцето и бакпулвера и добре се разбърква и накрая бадемовото брашно. Аз нарязвам топката тесто с нож на 6 парченца, завивам на 6 фитилчета и пека на 200 градуса в предварително загрята фурна около 15 мин, внимавайте да не изгорят, много бързо се опичат.

# 451
  • Мнения: 9 485
продължавам с мидите аз Simple Smile  дори не ми е писнало още чистенето им
Миди по бургаски Simple Smile с ориз  т.е.  http://pep-4o.blogspot.bg/2016/05/blog-post_29.html

и пилешка супа http://pep-4o.blogspot.bg/2009/11/8-12.html

# 452
  • Мнения: 22 867

пеп-4о, едно такова морско лъха от теб........ Heart Eyes bouquet chef
иланг-иланг, бързо два-три вида баклавички да спретнеш, кадаифче, пишманието........не че не залепнах за монитора от течния ти център! Heart Eyes bouquet chef
Dara888, Heart Eyes bouquet chef

Телешка супа,


кексът на Рая (нали раздавах рецепти оня ден, та да не остана само с гледането..)




и фунийкови кифлички - сладки с канелено-орехова плънка и солени със сирене.





# 453
  • Мнения: 8 032
"Рататуй" на фурна

В кавички,защото така ще го представя на домашните...иначе,тип обери зеленчуците от хладилника-патладжана беше печен,а не суров и т.н....импровизация
Може ли по- подробна рецепта за Рататуя. Изглежда апетитно, ммм
Аз си го нарекох така,иначе си е жив "паприкаш без картофи".В йенски съд(квадратна тавичка без капак)сложих едро нарязани:голяма тиквичка,морков,зелена и червена чушки,глава лук,няколко скилидки чесън,имах печен патладжан в камерата и почти размразен го нарязах и него,домат пресен на едро и домати пасирани.Полях със зехтин,осолих малко и разбърках.Пекох до готовност без да покривам.Това е,простичко,но зеленчуково...без месо са днес тримата ми домашни и сигурно ще кажат,че не са вечеряли...

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 21:53 от denyil

# 454
  • Мнения: 15 619
 Вчера го спретнах. Любимият ни, откак го открих преди няколко години в нета. С новата си печка още не съм свикнала и го пресуших в стремежа си да не остане недоопечен и въпреки това е сочен. Хубавото му е, че и след изстиване е сочен, не сух. 
Скрит текст:

# 455
  • Мнения: 15 084
Тази вечер не само съм хубава, но и скромна Joy - салата от цвекло, морков, ябълка, краставица и белен слънчоглед. И варени яйца, и други мезета има. С две думи - на мезе сме.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 456
  • иска ми се Варна през лятото
  • Мнения: 223
Ха ха, той Ердодан си ходи с готвачите и дегустаторите Grinning

Воденички със сос.

# 457
  • София
  • Мнения: 12 245
Тази вечер - лозови сарми и сухи червени чушки, разбира се, че са с кайма


и тортата ми е готова, направо е уникално хубава.

Орехово-карамелена торта с огледално- карамелена глазура



# 458
  • Мнения: 625
Може ли рецептата за страхотната торта с красивата карамел глазура..?Hug

# 459
  • Мнения: 9 485
аууу страхотна е тази глазура, Марчева! Не съм любител на орехите, но за такава глазура ми идва да грабна лъжицата! FlushedRelaxedYumYum

# 460
  • Мнения: 43 786
Охооо, торта!

# 461
  • София
  • Мнения: 12 245
Може ли рецептата за страхотната торта с красивата карамел глазура..?Hug

Пепи, благодаря!!   Hug

Разбира се , че може, все още не съм я качила и не мога да пусна рецептата, а да я изпиша е много.  Ще я кача в близките дни. Тортата не е трудна, даже е елементарна, но общо два дни ми отне, защото има дълго замразяване във фризер, което е задължително. Има си и  тънкости, които сега ги отбелязвам и втори път ако я направя, а аз ще я направя защото е наистина уникална торта, вече ще зная точно как се работи.
https://www.youtube.com/watch?v=2mpwBpEYxAY&list=LLZ78pZcKqn … ;index=2&t=0s

# 462
  • София
  • Мнения: 12 245
Пепи, тази торта има орехи, без ядки няма да стане, задължителни са, но може би може и да бъдат бадеми или лешници, смятам че това няма да е проблем.

# 463
  • Мнения: 9 485
тъкмо изгледах клипа. Това, че а си имам проблем с орехите е мой проблем Simple Smile а се оглеждам за торти, че двете ми девойки имат РД в началото на април, трябва да приготвя нещо ново. Тъкмо ще пуснеш рецептата, пък аз ще си видя графика, да преценя ще имам ли времето преди датите. Но разреза е страхотен!

# 464
  • София
  • Мнения: 12 245
тъкмо изгледах клипа. Това, че а си имам проблем с орехите е мой проблем Simple Smile а се оглеждам за торти, че двете ми девойки имат РД в началото на април, трябва да приготвя нещо ново. Тъкмо ще пуснеш рецептата, пък аз ще си видя графика, да преценя ще имам ли времето преди датите. Но разреза е страхотен!
Ще я пусна тези дни, ще имаш точното време . Ако решиш да я приготвиш, а защо не след като е толкова атрактивна, ще ти дам и обяснение за едно нещо, защото сега след като я извадих от фризера и отстраних хартиите забелязах, че не ми хареса на едно място, това е тънък момент  за който си трябва обяснение, нещо което не се е получило много добре, ще ти кажа.  Приготвих я , утре ще я подаря наред с другите подаръци на внука на Марчев, то детето ме чака да му занеса торта, поръча си,  както всяка година.  Heart Eyes Обичам го това дете.

Общи условия

Активация на акаунт