Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 672
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Тайне, златистите с какво направи? Много ми харесаха.
С люспи от лук, мокрят се яйцата сурови, овалват се в ситно нарязаните люспи, връзват се стегнато в марля и се варят 8 минути.

# 631
В цели люспи от лук могат и да се обвият суровите яйца, после в марля или чорап и се варят. Става също много красиво Simple Smile

# 632
  • София
В цели люспи от лук могат и да се обвият суровите яйца, после в марля или чорап и се варят. Става също много красиво Simple Smile
Целите не правят мозайка.

# 633
Тайне, златистите с какво направи? Много ми харесаха.
С люспи от лук, мокрят се яйцата сурови, овалват се в ситно нарязаните люспи, връзват се стегнато в марля и се варят 8 минути.
Благодаря ти. Много ефектни са се получили.

# 634
Да, не правят мозайка, стават като мраморни. Мозайка за пръв път виждам. Много ефектно!

# 635
Чудни са яйцата, Тайне! Heart Eyes
Пепчо ми беше на гости Joy - свински гърди с пепси.

Салата от цвекло, морков, печена чушка и белен слънчоглед.

# 636
  • София
Днес какво готвих, ще ми се смеете.Ама от яйца, козунаци, пържоли не остава време да ядем друго и зелето с моркови за салата, и соевите кълнове щяха да се развалят и ги бутнах в кукъра за 2 часа, с две пържоли, лъжица мас, червен и черен пипер, дафинов лист, бахар и един домат , за два часа и стана супер манджичка, без вид, но много лека и вкусна.

Скрит текст:

# 637
  • Montana, Bulgaria
Да си тупна и тук яйцата. Хахаха
Да питам, по-нагоре има едни уникални зайчета бисквитки, но в рецептата не видях фурната дали се загрява предварително?

# 638
  • София
А формата къде успя да я намериш, аз и за обикновени не намерих хартиени, бяха свършили.
Форми - няма. Нали имах гости от Германия и им се обадих по телефона да ми донесат. Поръчах си малко 5 за Коломбо и 5 за Панетоне, защо си поръчах толкова малко, не знам.
Аспержите са прекрасни и изглеждат много хрупкави.

.....................

Браво, Марчева! Направила си го перфектно! Ще чакам да видя разрязан след празниците. И форма си намерила... опасна си. Като си наумиш нещо и нямаш спирачка.
Мерси, мила, стана разкошен, но работата около него е убийствена. Героите са много уморени. Избрах си най-сложната рецепта, при която всичко се работи на ръка, да ти кажа честно цялата процедура е около 10 часа. Ако искаш ми вярвай, но толкова е времето, но аз обичам сложните неща, прави ми удоволствие да се моря и накрая да съм доволна от резултата. Такава съм.  Peace
Разкошни козунаци си показала, разкошни!  chef

На Тайна, яйцата са страшно хубави, какво не им харесваш, не знам. Днес с тези яйца бях готова има-няма 30-40 мин. Залагам най-много на червените. Каквито са такива.

На  иланг, са жестоки свинските гърди. С какво ги намаза , че така блещят хубаво и примамливо?

# 639
  • София
Марчева, не са никак лоши, но една от съставките за боядисване не намерих, та затова недоволствам.Плътните цветове са обикновена боя на капсули и са от кафявите яйца, боядисват се варени.Другите, златистите, са бели и се боядисват докато се варят.

# 640
  • ВАРНА
Соса за глазиране е карамелизирана захар,соев сос,балсамико,доматено пюре и лъжица нишесте разтворено в соса от месото.Сгъстява се,мажа печеното и държа около 8 минути на грил.

# 641
За тези , които ще боядисват яйцата в събота . Можете да премахнете червения печат от яйцата  с  памуче напоено с оцет. Както виждате нищо не остава по яйцето.    Успех!                                                                                               

# 642
  • Montana, Bulgaria
ayradyss благодаря за идеята и рецептата. Ето ги и мойте напукани зайчета.

# 643
  • София
Омлет с праз (хапнахме си го с внука) и баница с извара.

# 644
Козунаци с плънка

Още топъл го нападнахме единия и затова не е нарязан, а е отчупено парченце.

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 15:57 от *Avalon*

Общи условия

Активация на акаунт