Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 674
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Картофи с топено сирене.

# 616
От Великден Simple Smile

https://

# 617
  • In Wonderland...
Тази тема си върви с един прекрасен аромат на пресни печива, мезета и какво ли още не! Прекрасни сте Hug
От мен едни скромни курабийки- на вид не стават, но на вкус са супер.

И ориз със свинско и зеленчуци

# 618
  • София
Включвам се с панирана бяла риба

За Великден никакви идеи нямам още (не само козунаци не ядем и агнешкото не е нашето месо).

# 619
Отново всичко показано в темата изглежда неустоимо! Flowers Bouquet

Напоследък нямам време за готвене, но показвам сниманите неща:
Пастет от патладжан и интерпретация на руска салата

Пържола и пилешко на тиган ,  картофена салата

Яхния със спанак и воденички по рецепта на Пепчо Flowers Tulip

Свинско с лук на фурна

Кадаиф

Солени мъфини и шоколадово-бананови

Козунак

# 620
Удивително красиви!  bouquet Не мога да ги направя,  тази глазура изобщо не ми е ясна как да я спретна.
Чудесен блог имаш и в интерес на истината аз си покрадвам някои от нещата, ей така, когато преценя че мога нещо да повторя.
Благодаря ти за споделеното!  bouquet

Много, много благодаря!  bouquet Той блогът е за това, да може някой като си хареса нещо да го направи Simple Smile За съжаление, всички глазури, които искаш да седят в някаква форма, без да се развалят, съдържат много пудра захар, но няма как иначе. А за правенето на разни цветчета и тревичка от глазура, си поръчах различни метални накрайници за пош и с тях става лесно.

За тези сладки отдолу използвахме рецептата на баба за курабийки и само си играхме с тестото като с пластелин.

Великденски сладки зайчета

# 621
# 622
  • София
Готова съм и съм много доволна.  Simple Smile Италианската Коломба.
Нямам разрязано парче, след 10 до 24 часа се разрязва. От заливката, защото направих повече, забърках набързо и едни бадемови сладки с малко цветна захар. Другите козунаци които съм си запланувала ще бъдат в събота, този се работи бавно и се започва много по-рано.

# 623
  • София-Младост
А формата къде успя да я намериш, аз и за обикновени не намерих хартиени, бяха свършили.

# 624
  • ВАРНА
Глазирани свински гърди и печен боб.

# 625
Лелее, тия гърди ще ги сънувам Satisfied

Браво, Марчева! Направила си го перфектно! Ще чакам да видя разрязан след празниците. И форма си намерила... опасна си. Като си наумиш нещо и нямаш спирачка.

Аз днес пекох. Утре пътувам.

Опит за Лавандулов козунак с лимонов чийзкрем. Ароматен и вкусен, макар кремът да не е подходящ като консистенция за козунака.
И останалата партида козунаци за празника.

# 626
Удобно ли е тук да помоля за хубава рецепта за свински пържоли с топено сирене /в йенска тенджера/?

# 627
  • София
Яйцата ми.Не станаха това, което исках, но за тази година толкова.

# 628
Хубави са, Тайна! Не им се коси!

# 629
Тайне, златистите с какво направи? Много ми харесаха.

Общи условия

Активация на акаунт