Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 711
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ми... какво да кажа, че сметановата торта на Ванчето е убиец, Ванче, пусни ми рецептата, че не я видях ...

Благодаря ти, marchеva14, но ще трябва да те разочаровам, че тортата е с готови блатове, напоени с прилично количество ром, разреден с вода. Рецептата за крема я посочих, като накрая добавих 70 г разтопен млечен шоколад. Накрая украсих с бадеми и малини. Е, харесаха я тортичката.  Wink

# 241
Горелка за крем Брюле върши много хубава работа и струва около 6 лв
Знам си аз, че ти си ЧУДО......но как не съм се сетила?! Не че имам горелка.......Но моя син сега ме/ни подсеща и за друго - запалката за газовите уреди. Тя нали е една такава като пистолет. Аз ?! понеже съм "от много умните" Innocent съм си купила и газовото котлонче  и запалката........мдааа. Пълно обзавеждане на кухнята.

# 242
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
домашният лъв се прибра два дена по-рано и беше посрещнат със свинщина с лук и гарнитура картофки на фурна, салата и пишман пишмание курабийки.

# 243
  • София
У дома... пак сафрид (ама ММ се мръщи на риба, а тази си я поръчва той), но този път не ми се висеше на печката и я метнах в горещата фурна, стана си като пържена.

И салатка- имаше и картофена и кьопоолу

# 244
  • София-Младост
AnyHr
кажи как направи сафрида на фурна...има ли хрупкавостта на пържен?

# 245
  • София
AnyHr
кажи как направи сафрида на фурна...има ли хрупкавостта на пържен?

И вкус и хрупкавост на пържен има.
Използвах тавата на фурната- хартия, рибата в царевично брашно, олио по- щедро.
Фурната предварително загрята на максимална температура и като сложих рибата пуснах вентилатора. Аз я обърнах веднъж, но можеше да мине и без. Харесаха я, нямаше забележки.

# 246
Шунка с яйца и сирене   и гъбена супа.
Дописвам с десерт(по рецептата на супичка за мъфини с тиква)

Последна редакция: чт, 15 мар 2018, 15:32 от denyil

# 247
  • Montana, Bulgaria
Бобче с мръвки на фурна. Снимано от тавата, защото след малко ще изчезне. Simple Smile

# 248
Смес от изостанали в хладилника сирена на фурна. В този случай бяха гауда, моцарела, кашкавал, бяло сирене и някакво холандско.

# 249
Снощната ни вечеря - свински "пръжки".

# 250
  • София
Гратин в американски стил, много е хубав, сочен, пухкав,  аз обичам такива нещица.

Да се допълня, завъртях едни шарени великденски бисквити, празнични.  Simple Smile Бяха за проба, другия път ще ги приготвя още по красиви и съвсем приличащи на дъга, цветни. Малко повече време ми отнеха, но са приятни за работа.

Последна редакция: пт, 16 мар 2018, 02:36 от marchеva14

# 251
Ранобудна съм. Пък понякога и с готварски ищах. Тая сутрин съм на вълна мъфини.
Скрит текст:

# 252
Може ли рецептата за мъфините?

# 253
 Марчева, може ли рецептата за гратина?  Много обичам всякакви вариации,  а твоя с това описание ме заинтригува.

# 254
Може ли рецептата за мъфините?
С удоволствие. Тези специално са от интернет първото, което ми хвана окото. Уточнявам, че аз рецепта никога не следвам точно. В тази съм добавила и малко лимонада, че ми се видя мноого сухо тестото. Плюс шоколадови топчета, червени боровинки и портокалови корички..

http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1899-mufini

Общи условия

Активация на акаунт