Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 818
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Ала-Бала,би ли споделила как ги направи(изглеждат ми мн.крехки),в тенджера под налягане ли?Благодаря!

# 271
  • София-Младост
Ала-Бала,би ли споделила как ги направи(изглеждат ми мн.крехки),в тенджера под налягане ли?Благодаря!
Да, сварих ги в тенджера под налягане за около 45-50минути. Бях ги замислила за друго, но съм си сама и ги метнах в тигана с масло и счукани три скилидки чесън. Доомекнаха и станаха чудесни, малко сол  и черен пипер им сложих, нищо повече Simple Smile

# 272
Днешната ни вечеря. Бъркани яйца със сирене и кашкавал.

И отново свинско.

Не е трудно да се досети човек на каква диета съм. Само мъжът ми да не се втали покрай мен, че той няма нужда.Joy

# 273
  • София
Днес пържени кюфтета и разбира се с таратор, който забравих да снимам. Embarassed

# 274
  • София
Марчева, може ли рецептата за гратина?  Много обичам всякакви вариации,  а твоя с това описание ме заинтригува.
Може, разбира се

https://www.recipe30.com/easy-potato-gratin-american-style.html/

ще си разреша да ти кажа две три- думи, не зная доколко го знаеш езика, въпреки че е лесно, не се засягай
Картофите ,  1200 - 1400 г ,почистени се поставят в робот за да се смелят, така както са сурови. Ползвах блендер защото при мен е голям и ми беше по удобно, а и лесно се мие. Когато са готови се изплакват под студена вода, изцеждат се. Ползвала съм една купа която си изсушавам зелената салата, за да не ми е мокра, че не ненавиждам мокра салата, ако нямаш такава ги поставяш в памучна кърпа и ги изцеждаш, колкото можеш. При мен бяха много сухи. Поставяш ги в купа и добавяш 300 сметана за готвене висок % 30-35 %, 1/2 ч. л . прясно стъргано индийско орехче , сол и черен пипер на вкус, разбъркваш. нарязват се и се прибавят  3 средно големи глави лук на тънки филийки, аз нарязах 1 1/2 , много са ми три , 200 г бекон  на ленти, прибавят се и 125 чедър настърган чрез блендер, разбърква се и се изсипва във форма, отгоре се посипва с още 125 г настърган чедър. Ползвала съм керамична форма около 28/22  см дълбока изсипва се. Покрива се с алум. фолио и се пече на 200 градуса за 45 мин, изважда се маха се фолиото и се пече на 180 градуса за около 30 мин до хубаво зачервяване. Много е лесно, а много вкусно. Пробвай.

От мен едни скаридки с паста, сушени домати и скилида чесън на тиган.

# 275
Лазаня,сиренки и баница 

# 276
АлаБала - кО е туй? Flushed
Janes90 - Добре дошла в темата Flowers Bouquet "Влизаш и отваряш вратата с крак" дето се казва. Много вкусни и интересни неща.

У дома днес менюто е от мъжки готвач (сина), та не придиряйте много моля.....Nerd Май Му омръзна суха храна цяла седмица
* посен боб

* хот-дог

* пържени картофи

* и разбира се скара, че било лесно Smirk

За десерт - има една голяма кутия (3 кг) сладолед

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 15:25 от sem22

# 277
  • ВАРНА
 Глазирано свинско с картофени ноазети пържени в патешка мас.

# 278
  • София
Домашни канелони със сос Бешамел.Останалите парченца тесто изпържих с кайма.

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 17:14 от Тайна

# 279
Хлебопекарната ми забърка хляб с майонеза, топено сирене и извара.

Отгоре има болнав вид, но е изпечен.

Гювеч с телешко и свинско.

# 280
Палачинки,снежанка и курабийки

# 281
Салатка,

пържоли с картофено пюре,

свинщинки-мазнотийки,

питка,

тортичка "три шоколада" по рецептата на peych bouquet в полутранспортен вариант. Рожденикът се сети, че на 10-ия рожден ден съм му правила страхотна торта, изнамери снимките, защото помня ли преди три години какво съм правила и пак имахме много вкусна и ефектна торта, а рожденичето каза, че това е най-вкусната торта, която е ял. Heart Eyes Така че на peych много и специални благодарности! Hug

Опит за нахутени целувки, взеха, че се получиха без много да се старая, следващия път вече наистина ще се постарая с оформянето, бях сигурна, че нищо няма да се получи, ама не познах. Simple Smile

# 282
 Пилешка супаДесерта отива да се печеПица-руло Паят е готов
Лабрекс,честит празник!Разкошотийско е всичко!

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 21:41 от denyil

# 283
Лабрекс, не се стърпях. Менюто ти е просто така примамващо, че ще оближа монитора. Защо така изкушаваш, момееее!

# 284
  • София
Страхотни, както винаги Heart
Моят мъж ме изненада със салата "трибагреник"

Имаше кюфтаци, пържени картофки- банални неща...

Общи условия

Активация на акаунт