Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

  • 119 755
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
  • Мнения: 15 846
Купешки лингуини миланезе.

# 496
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Мусакичка с тиквички.

# 497
  • Мнения: 22 867


Баниччка и чеснови картошки.



# 498
  • Мнения: 15 084
Солени макаронести. И сирене има, и сметана, и мръвка.


Затворена "пица", тип руло. Получи ми се твърда коричката, вероятно повече я пекох.


И сладки макарони с мляко има.

# 499
  • Мнения: 43 786
Коричката може да я омекотиш, като след изпичането я намажеш с олио/зехтин.

# 500
  • In Wonderland...
  • Мнения: 68
Невъзможен сладкиш


Ориз със зеленчуци

# 501
  • Мнения: 9 485
Паниран кашкавал в кори за баница беше вечерята Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2014/08/blog-post_6.html
 десерта за утре - сутляш, ама по комшиите, най-после приготвих и се пече във фурната. Дали пък да не почакам малко Simple Smile

# 502
  • София
  • Мнения: 12 245
Оригинална италианска Фокача  със смес от брашна Манитоба и бяло  и сол на люспи. По този начин не бях правила Фокача, наистина има разлика и е разкошна ,  влиза в любими рецепти.





# 503
  • Мнения: 331
панирано пиле в картофени люспи и пармезан


порция със спанак, валериана, два вида сос

# 504
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 101
  Свински бут с гулия,гъби и портокал.

# 505
  • София
  • Мнения: 3 372
Did_ka,купата със салатата (има и  мезенца на масата) от бамбук ли е?Не поема ли миризмата на подправките?

# 506
  • Мнения: 331
Само обръча отгоре е от бамбук, другото е пластмаса. Иначе бамбукови и дървени дъски чистя с разтвор на оцет , за да не задържат миризми, а със сода за петната.

# 507
  • Мнения: 919


Баниччка и чеснови картошки.





 Може ли рецептата за чесновите картошки?

# 508
  • Мнения: 2 876
току-що извадени от фурната

# 509
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:


Баниччка и чеснови картошки.





 Може ли рецептата за чесновите картошки?

jof, разбира се, като ми секне кулинарното въображение, правя първото попаднало ми нещо, рецептата за картофките получих вчера от абонамент за кулинарен сайт и бързо взех решение. Simple Smile Накратко, добре измити картофи се варят с кората, сварени се срязват на две по дължина и върху тях се поставя смес от краве масло, настърган кашкавал при мен (в рецептата пармезан, но имах само на дъното на едно пликче останал), магданоз, три скилидки чесън пресовани, сол, черен пипер и лъжица гъсто кисело мляко, по липса на заквасена сметана. След това се запичат до зачервяване в намаслена тавичка на загрята до 250 град фурна в рецептата, аз пекох на 230 в моята. Вкусни са, но си мисля, че, ако са изпечени и се намажат с тая смес към края на печенето, ще са по-вкусни. Ще пробвам, когато имам време. Ако нещо не е ясно, ще дообясня. Peace

Общи условия

Активация на акаунт