Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 755
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Купешки лингуини миланезе.

# 496
  • Montana, Bulgaria
Мусакичка с тиквички.

# 497

Баниччка и чеснови картошки.

# 498
Солени макаронести. И сирене има, и сметана, и мръвка.

Затворена "пица", тип руло. Получи ми се твърда коричката, вероятно повече я пекох.

И сладки макарони с мляко има.

# 499
Коричката може да я омекотиш, като след изпичането я намажеш с олио/зехтин.

# 500
  • In Wonderland...
Невъзможен сладкиш

Ориз със зеленчуци

# 501
Паниран кашкавал в кори за баница беше вечерята Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2014/08/blog-post_6.html
 десерта за утре - сутляш, ама по комшиите, най-после приготвих и се пече във фурната. Дали пък да не почакам малко Simple Smile

# 502
  • София
Оригинална италианска Фокача  със смес от брашна Манитоба и бяло  и сол на люспи. По този начин не бях правила Фокача, наистина има разлика и е разкошна ,  влиза в любими рецепти.

# 503
панирано пиле в картофени люспи и пармезан

порция със спанак, валериана, два вида сос

# 504
  • ВАРНА
  Свински бут с гулия,гъби и портокал.

# 505
  • София
Did_ka,купата със салатата (има и  мезенца на масата) от бамбук ли е?Не поема ли миризмата на подправките?

# 506
Само обръча отгоре е от бамбук, другото е пластмаса. Иначе бамбукови и дървени дъски чистя с разтвор на оцет , за да не задържат миризми, а със сода за петната.

# 507

Може ли рецептата за чесновите картошки?

# 508
току-що извадени от фурната

# 509
Скрит текст:

Може ли рецептата за чесновите картошки?

jof, разбира се, като ми секне кулинарното въображение, правя първото попаднало ми нещо, рецептата за картофките получих вчера от абонамент за кулинарен сайт и бързо взех решение. Simple Smile Накратко, добре измити картофи се варят с кората, сварени се срязват на две по дължина и върху тях се поставя смес от краве масло, настърган кашкавал при мен (в рецептата пармезан, но имах само на дъното на едно пликче останал), магданоз, три скилидки чесън пресовани, сол, черен пипер и лъжица гъсто кисело мляко, по липса на заквасена сметана. След това се запичат до зачервяване в намаслена тавичка на загрята до 250 град фурна в рецептата, аз пекох на 230 в моята. Вкусни са, но си мисля, че, ако са изпечени и се намажат с тая смес към края на печенето, ще са по-вкусни. Ще пробвам, когато имам време. Ако нещо не е ясно, ще дообясня. Peace

Общи условия

Активация на акаунт