Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 750
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Плевен
Днешното ни празнично меню -
фазан с гъби, моркови, картофи и сметана

лучник

макароните не ми се получиха много добре

но от тортата съм доволна - първият ми опит за огледална глазура, жалко че не съм добра със снимките, но мисля , че се получи

Marcheva,  специални благодарности към теб,  bouquetследвайки клипчето за твоята орехово-карамелена разкошотия си избрах тази рецепта от същия блог и се престраших да я направя. Черпя те по парче, а следващия път ще пробвам и другата рецепта.

Май стана дълго, извинете, приятен уикенд от мен!

# 526
  • София
..................................Marcheva,  специални благодарности към теб,  bouquetследвайки клипчето за твоята орехово-карамелена разкошотия си избрах тази рецепта от същия блог и се престраших да я направя. Черпя те по парче, а следващия път ще пробвам и другата рецепта.

Май стана дълго, извинете, приятен уикенд от мен!
Ей, колко хубаво ми стана, чудесна торта си приготвила, едно към едно е с оригинала, браво!!  chef  bouquet М.... да, тя стои записана и все още не съм я спретнала, но ще я направя, защото е разкошна торта. В интерес на истината аз много тези огледални глазури не ги харесвам, да, тя е страшно ефектна, но нещо ..не е моята шоколадова глазура, за мен няма нищо по-добро от един шоколадов ганаш и това си е. Но пуста мода, хвърлиха ни в огледални глазури... Joy

От мен едно прясно зелце с мържолки на фурна,   Wink облизах си пръстите.

И едно предложение към вас, ако го харесате, разбира се,  Roscon de Reyes. Не мога да го преведа `щото е от испански, пуснах превод то излезе Домашна роза, фръц та пляс.  Ако някоя от вас може да ми помогне с превода за нещо по прилично, ще бъда благодарна.
 Ще си разреша да обясня `що е туй, - Френски сладкиш от времето на Луи ХV. Готвачът е приготвил този сладкиш за Богоявление. Освен че бил красив в него бил скрит подарък за краля, малък медальон от диаманти, фръс та пляс..  Heart Eyes
По-късно през 18 в този сладкиш е представен на кралското семейство в Испания и получава отлично одобрение. По-късно се предлага из цялата страна.
За да се спази традицията с изненадата, сега се поставя един голям лешник някъде под суровото тесто без да се скрие, само да е отдолу и така се пече. Който го намери му е късметче.
Това се работи като козунак или е много близко до него, но задължително има голяма украса отгоре, портокали, зелени  смокини, аз ги нямах в момента някой ми ги е изял,  Mr. Green кандирани плодове, захар на перли, бадеми и още кой каквото си пожелае. Може да се разреже през половината и да се напълни с фин крем, сметана ..по избор, но повече не ми се занимава, освен това при мен стана огромен и ако тръгна да го разрязвам ще счупя венеца и...гадно. Лесно се прави, бърка се там нещо, втасва и си готов .  Simple Smile
При мен , щото ме домързя да се занимавам повече, омръзна ми, направих един венец, огромен е, едва го извадих от тавата, то хубаво си пишеше, един по-голям и един малък, ама кой да слуша... Mr. Green така че, ако някоя/й от вас реши да го приготви за Великден, много е подходящ, нека да раздели тестото на една голяма топка и 1/3 от него за друга топка/венец.
Ако има желаещи да разберат как се прави захар на перли ще ви кажа, елементарно е.

Пускам няколко снимки за да се добие представа за какво иде реч

# 527
  • София
Много торти, много нещо!  Heart Eyes

Ето я моята:

# 528
Vanja77, какво съдържа тортата? Heart Eyes

# 529
  • София
Много торти, много нещо!  Heart Eyes

Ето я моята:
.................................
Ау, Ванче, красота и финес.  chef  Хич  не се помайвай и давай линк към рецептата. Обичам да си пиша в един голям тефтер. Благодаря!!  Hug

# 530
  • Калифорния, САЩ
  Marcheva,  превежда се “ Пръстена на краля/царя”.

http://www.art.satto.org/prastenat-na-kralia/

# 531
  • София
Имаше повод да правя торта, а нямах много време и за това купих готови блатове. Напоих ги с прясно мляко и ром. Рецептата за крема е по-различна. Можете да я видите тук. Оставих по-голяма част от него за покритие на тортата и се получи интересна глазура без да се престаравам.

# 532
  • София
 Marcheva,  превежда се “ Пръстена на краля/царя”.

http://www.art.satto.org/prastenat-na-kralia/

bouquet bouquet Благодаря!!  Hug  Това вече си е прилично за заглавие на този сладкиш, така и ще си го запиша, освен това е толкова хубав, че си отговаря заглавието напълно. Ето и разрязано парче, фина и нежна структура. От тези сладкиши дето лапаш нещо и гълташ нищо..  Simple Smile

Ванче, благодаря, отивам да разглеждам.

# 533
  • София
Ванче, как не се пресича тази сметана след като толкова време е на котлон, на водна баня?

# 534
  • София
Може би, точно защото е на водна баня и естествено трябва да се разбърква.

# 535
След толкова красоти и изкушения, аз съм като сираче с тези скромни мръвки. Имаше и неснимана салата от цвекло и морков, със заквасена сметана и бейк ролс.

Пече се козунак във фурната, отново по рецептата на Лабрекс.

# 536
  • София
Днес само едно Брауни.

# 537
Ето го и козунака.

# 538
Започна пролетта и естествено да приготвим любимата ни рецепта супа от коприва с ориз . Каквото остане от копривата може да се използва за други вдъхновяващи ястия, които да сготвим набързо.

# 539
Пържено пилешко филе с коричка от корнфлейкс Poultry Leg : и чийзкейк-че Flowers Strawberry Cake

Последна редакция: сб, 31 мар 2018, 20:12 от 《Benedetta》

Общи условия

Активация на акаунт