Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 680
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Нямам, но ще потърся утре в левчето.

# 661
  • sofia
Dara, благодаря, вместо да добавя снимка аз съм натиснала Побликувай. Голяма борба падна със старата и новата версия, но успях.

# 662
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Колко време се варят на пара, както при другия начин ли? Ще трябва да пригодя нещо за варене на пара, че нямам уред.

Такова нямаш ли Simple Smile
Скрит текст:

гевгир или голяма цедка трябва да свършат работа Simple Smile

# 663
О, телен гевгир имам! Благодаря!
Тюркоаз, много хубави яйца.

# 664
ми аз на майка ми чааааак от щатите се засилих да и нося армаган  Joy. После като ходихме на пазара и ги видях по тарабите със стока всякаква, където и домакински джунджурии продават. И беше баш няколко лева. Свива се много прилежно после и за други работи може да се ползва. Например тя сърми лозови вари в него. Що не ги слага в тенджерата направо не я знам. Все нещо търси да подлага.

# 665
'щото ние възрастните сме научени да подлагаме нещо под сармите Simple Smile При мен е навик - под злевите слагам, под лозовите не. Няма логика, но е факт.
Дара, тази година ги варих с корите (изключвам опакованите с люспи и тензух). Избрах по-голума тенджера, изрязах кората така, че за да влезе +1 единични  гнезда от кората се събраха отстрани . За да не се вдигат корите обаче им резнах връхчетата (на корите, дето са между яйцата. Върху тях втори ред пак така. Върху яйцата - една чиния, да им натежава. Нямам нито едно счупено, но и аз си взех дана още като ги носих в къщи Simple Smile от 1 картон с 30 яйца, че и бели, здрави бяха 9.

# 666
Матови яйца Grinning
Скрит текст:

# 667
  • София-Младост
Закусих с любимата агнешка супа, сготвена от свекърва ми
Децата боядисаха яйцата, готови сме за Великден ☺

# 668
Закусих с любимата агнешка супа, сготвена от свекърва ми
..........
Децата боядисаха яйцата, готови сме за Великден ☺
....................
,

а от теб само козунак, а Stuck Out Tongue

приключила съм с всичко, само дето не можах шаран да намеря. Агнешко ще пека (в понеделник се събираме с децата, иначе ние след малко тръгваме по гости), но едни не ядат агнешко, на други им омръзнало пържоли... Казах им - шаран ще ядете тогава. Недоволни няма.
Козунака си показвам, последно ,предпразнично Simple Smile с кокосово мляко. Този и с кафяв шоколад вътре, другите с бял шоколад -  по-вкусни, но няма шарка, не си личи шоколада.  http://pep-4o.blogspot.bg/2018/04/blog-post_7.html

# 669
Ето го козунака вече нарязан и яйца, които боядисах за нас с ММ да има за църквата. Другите ще ги боядисват децата и ще ги донесат утре.

# 670

Ала-Бала, поздравления за свекървата, късметлийка си ти! bouquet
пеп-4о, страхотен козИнак! Heart Eyes bouquet
Tюркоаз и тя с великденски вкусотии! Heart Eyes bouquet

Да си покажа яйчицата, че днес се занимавах с тях, и товаря багажите за път. Нещо боите не ми отговориха на очакванията, люспи от лук събрах и май по-добре с тях станаха. Все едно, шаренийки да има!  Simple Smile
Момичета и момчета, на всички пожелавам весели празници, срещи с хубави хора на вкусни трапези и да си починете добре! bouquet

Първите са излязли като от щраус, ама не са, еднакви са, ми фотографката толкоз си може. Wink

Скрит текст:

# 671
  • София
Агнешко със спанак и пресен лук, в кукъра.Слагам в хладилника, утре в тава и го запичам малко.

# 672
ПОЖЕЛАВАМ ВЕСЕЛ И ХУБАВ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ - бъдете благословени!  Sparkling Heart  Flowers Hibiscus

# 673
Весел празник на всички утре !

Аз съм готова с яйцата

Козунака

И малко цветни сладки

За обяд бързи кюфтенца и картофена салатка от мъжът ми Heart Eyes

# 674
  • София-Младост
а от теб само козунак, а
Абсолютно си права, от мен козунаците. Този е чист без плънка, борих се и с един шоколадов ганаш да увия в тестото, утре ще разберем дали е било успешно. Други два заминаха за нашите и сестра ми...доволна съм тази година Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт