Къде остана справедливостта?

• 86 023
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 45
  • над кукувичето гнездо
Което ме навежда на мисълта, докторът като е прострелял човек, който е нахлул в дома му посред нощ да го ограбва, защо не е съобщил в полицията, макар и постфактум?
И също, та кой вече прави обири нощно време? Крадците не се ли научиха, че е по-лесно денем, когато няма никого в имота?

Не искам да оправдавам крадливи плъхове разни, напълно подкрепям самозащитилия се, в случай, че фактологически всичко е истина, но ми се струва, че нещо не звучи правдоподобно.

# 46
  • Варна
Е, едва ли доктора от скука е грабнал пищова и хукнал на лов за цигани. Влезли са в дома му с недобри намерения. Така или иначе вилнеят безнаказано. Аз лично го оправдавам.

# 47
Е, едва ли доктора от скука е грабнал пищова и хукнал на лов за цигани. Влезли са в дома му с недобри намерения. Така или иначе вилнеят безнаказано. Аз лично го оправдавам.

Аз също.

Единствено не приемам това, че не се е обадил веднага на 112, а странични хора са намерили убития.

# 48
  • On the sea
А на другата сутрин новинарските екипи на неговата врата ли чукаха и нямаше никого или се бъркам?
Като цяло историята ми е доста странна, изтървала съм подробностите, но се опитвам да изкопча информация от тук от там, интересна ще ми бъде развръзката.

# 49
Малко ми е странна историята, но каквото и да се е случило, съм на страната на лекаря.
Такива плъхове, когато и да ги гръмнат, все ще е късно.

# 50
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това е етична дилема, а не правна...
Докорът е убиец, според всички закони на света и справедливо е да си понесе наказанието...но иначе всеки би могъл да се поупражнява по темата "Ако един лекар спасил стотици животи, убие крадец- трябва ли да лежи в затвора или не"

# 51
Тая па ... всички закони на света ... да не работиш за Страшния съд?

# 52
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Smiley

# 53
Не може да се вярва на думите на човека, само защото практикува дадена професия. Няма как да се мине без разследване, а то вече ще установи какво е станало. Това е справедливостта - всяка жертва да има право на защита, а съдът ще произнесе присъдата, не аз, ти или друго лице.
Случаите на самозащита не се осъждат на същото като предумишлено убийство и вярвам, че ако всичко е така, както казва лекарят, ще го пуснат.

# 54
Лошото е, че ако беше станало обратното - Плъха и съучастникът му да бяха избили семейството, сега дори нямаше да се знае кой е извършителят. Нямаше да има свидетели, а 4 души можеше да са мъртви.

# 55
  • Тра-ла-ла
Докторът разбрал ли е, че е усцелил крадеца?! Ако е било тъмно и ако не е бил добър стрелец....може ли да предположи, че е прострелял крадеца, ако последният е успял да побегне, а не е паднал на място newsm78

Има толкова много неизвестни и дали ще разберем истината?! Колкото разбрахме тази за избитото семейство от Нови Искър. А и новините се въртят само докато има интрига. После рядко ни информират какво е развитието.

# 56
  • Буркина Фасо
все още сме на етап "обвинен за убийство". значи не е убиец по наш`те закони.
може пък случайно детето да е натиснало спусъка на пищака.  Laughing
но ако се докаже , че доктора е убиец логично е да понесе своята отговорност. в какъв размер ще е наказанието само може да гадаем. аз лично съм склонен да мисля , че ще е към минимума.

# 57
  • Пловдив
https://www.peticiq.com/spasqvane_na_dokroa_koito_zastrelq_kradec

Петиция по случая в подкрепа на д-р Иван Димитров.Познавам го лично и мога да кажа,че е един стойностен човек и лекар.

# 58
Имам приятелка, в чиито дом беше влязъл крадец, тя била 16-17 годишна тогава, сама, случката се разиграва посред бял ден. Баща ѝ имал пистолет, успяла да го вземе и го гръмнала в крака. Не са я съдили, но и него не са го съдили също.
Законите са ни пълен абсурд. Трябва да се въведе закон за неприкосновеността на частната собственост и чак тогава ще се подобри положението.

# 59
  • Пловдив
Добре, де, аз не мога да я разбера тая работа - "Димитров да бъде освободен и оправдан, щото е готин". Не друго, не щото знаем какво се е случило, ми щото тоя готин, а оня - боклук.
Не оспорвам изобщо, че единият е боклук, а другият - може би свестен. Не оспорвам и че може да е бил пряко нападнат, може дори вкъщи да е стрелял по него, а оня просто да е умрял, бягйки, до колата. Ма нещо мотивите за протестите ми се виждат странни при доста голямата неяснота какво точно е станало.

Общи условия

Активация на акаунт