Къде остана справедливостта?

• 86 026
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 60
  • Буркина Фасо
Законите са ни пълен абсурд. Трябва да се въведе закон за неприкосновеността на частната собственост и чак тогава ще се подобри положението.
има една малка подробност според мен.
ако се въведе подобен закон сравнително лесно би станало следното :
имам ти зъб за нещо , хващам те на улицата, отвеждам те у дома и там ти тегля куршума. умираш , а аз казвам , че си дошла да ме ограбваш или изнасилваш. на теб няма как да повярват, не можеш да се защитиш. кой е виновен ?

# 61
  • Насред хаоса
Не мисля, че е имало някога справедливост, за да остане някъде. За справка - хората по селата, които търпят постоянни нагли набези, кражби, побой и даже биват убивани, а за престъпниците няма никакви последствия и си продължават постарому. Справедливостта се изразява явно в оставянето на свобода на и липсата на минимален контрол върху такива плъхове с километрични досиета и доказани престъпления, защото, нали, иначе им се нарушават правата.
Надявам се да пуснат лекаря и да вземат най-накрая да обърнат внимание на проблемите, които водят до такива случаи. А те със сигурност не са в лекаря и такива като него.

# 62
  • София
 жертвата е с девет присъди и продължава да си краде на свобода. Явно съда и полицията не си вършат работата, защото ако си я бяха свършили г-н Плъха щеше да е жив и здрав в затвора. И когато някой обикновен човек , убие ненаказан рецидивист при поредното му престъпление, народа се радва защото някой все пак е успял да въздаде справедливост. Хората са жадни за справедливост, не за кръв. Искат собствеността им да е защитена и да се чувстват в безопасност. И въпросната смърт колкото и да е цинично ги приближава към това им желание, показва че може би е възможно.

# 63
Подписах петицията и смятам да отида на протеста, защото ни докараха дотам да раздаваме сами справедливост, тъй като законът работи за несправедливостта. В Пловдив циганската сган е повече от нормалните граждани. Скоро ще ни превземат напълно.

# 64
  • Тра-ла-ла
Цитат
По-късно стана ясно, че Плъха, заедно със свой авер, влезли в жилището на семейство Димитрови, за да крадат. В апартамента били съпругата и двете деца на рентгенолога. Лекарят обаче се събудил, а Джевизов го намушкал с нож. Тогава д-р Димитров стрелял един път по него. Крадецът побягнал, но на улицата издъхнал. Куршумът попаднал в областта на сърцето.
Цитат
Досега семейсвото й било обирано от крадци три пъти, но никой не е бил задържан за престъпленията
Цитат
За утре - 5 март, е насрочен втори протест - от 12,00 часа отново пред сградата на Второ районно управление на полицията в Пловдив
http://dnes.dir.bg/news/lekar-ivan-dimitrov-26937354?nt=4

# 65
  • София
https://www.peticiq.com/spasqvane_na_dokroa_koito_zastrelq_kradec

Петиция по случая в подкрепа на д-р Иван Димитров.Познавам го лично и мога да кажа,че е един стойностен човек и лекар.
Това Птицата ли е?

# 66
Законите са ни пълен абсурд. Трябва да се въведе закон за неприкосновеността на частната собственост и чак тогава ще се подобри положението.
имам ти зъб за нещо , хващам те на улицата, отвеждам те у дома и там ти тегля куршума. умираш , а аз казвам , че си дошла да ме ограбваш или изнасилваш. на теб няма как да повярват, не можеш да се защитиш. кой е виновен ?

Само пропускаш малката подробност, че не може да се "хване и отведе" някого у дома. Аз лично не мога да си представя как някой "на улицата" ще ме хване и ще ме накара да правя каквото и да е (дано и да не ми се налага да го виждам де), пък и най-малкото затова криминалистите са там - да видят има ли следи от насилие, от борба, от самоотбрана, де факто..

Недай си Боже да съм на мястото на този лекар, но ако влязат в дома ми, при децата ми, мъжа ми, нападнат ме и имам някакъв пистолет под ръка (независимо мой или негов) и имам възможност да се защитя - ами да, ще го направя, ще го застрелям без да ми мигне окото - няма да го поканя удобно да се настани, за да изчакаме полицията заедно. Мислете по-реалистично. Този лекар не е садист, не е искал да убие нарочно човек, стреляйки по него, обстоятелствата са го принудили.

Ако утре крадец влезе у вас докато спите и мъжът ви го застреля и го приберат, дали пак ще мислите, че мъжът ви е убиец, а горкия крадец си е отишъл напразно?!?!

Не подкрепям обаче протестите и петициите, защото реално в момента няма конкретни факти (поне не изнесени пред обществото) и едва ли не става "гузен негонен бяга"

# 67
  • Варна
И аз подписах.

# 68

Няма дори нужда да си имат зъб предварително, достатъчно е да се съберат двама, да се напият, ти мене уважаваш ли ма, и бам.

Иначе този случай има твърде много неясноти и противоречия. Основното за мен е защо потърпевшият от обира не се е обадил на 112. Станалото - станало, гръмнал си го - дали вкъщи, дали си го гонил на улицата, - ама след това се обади, поеми си отговорността.

# 69
От къде става ясно, че докторът е правил джогинг след престъпника?! Сигурно всякакви измислици вече са плъзнали по медиите с цел сензации.

Предполагам се има предвид, че щом е обир е в дома, а е убит пред блока. На снимките се виждало даже, че е убит пред блок, който е с партер и 1 жилищен етаж /в една тема във ФБ го четох/  т.е. гонка и по етажите е имало.  

На снимките НЕ се вижда, че е убит пред блока, а че е умрял извън къщата.  Sunglasses И кой каза, че е имало гонка?! Докторът го е гръмнал у тях си, а крадливото келеме после издъхнало отвън.  Sunglasses

# 70

Предполагам се има предвид, че щом е обир е в дома, а е убит пред блока. На снимките се виждало даже, че е убит пред блок, който е с партер и 1 жилищен етаж /в една тема във ФБ го четох/  т.е. гонка и по етажите е имало. 

цитат от линка на Джулая

Лекарят обаче се събудил, а Джевизов го намушкал с нож. Тогава д-р Димитров стрелял един път по него. Крадецът побягнал, но на улицата издъхнал.

http://dnes.dir.bg/news/lekar-ivan-dimitrov-26937354?nt=4

# 71
Има известни неясноти по историята, аз лично също се питам защо докторът не е звъннал в полицията веднага след инцидента, вероятно е бил изплашен.
Но каквото и да е станало, се надявам да го оправдаят, направил е добро дело човека, отървавайки света от такъв мизерник като въпросния ром.

А стана ли ясно как са разкрили, че точно той е убиеца? Не го намерих по статиите.

# 72
  • Варна
Може да не е разбрал, че го е улучил. Все пак оня не се е строполил на място, а е останал на крака и е избягал. Пишеше, че три пъти са ги обирали вече и нито веднъж не бил заловен виновния. Може да му е писнало на човека от ченгета, бумаги и обяснения без полза, а и ако не е схванал, че го е улучил и като е видял, че нищо не му липсва сигурно е решил да не се обажда тоз път и да си спести разправиите.

# 73
Доста е срамно за полицията, да задържат човек, който е влязъл в сблъсък с някакъв с толкова присъди и при поредния му набег. Срамно. Защото ако си бяха свършили работата, нямаше изобщо да се стигне до подобен инцидент, нито лекарите ни да търкат арестите, заради някакви отрепки.

# 74
По тв казаха, че е застрелян отпред, а не в гръб, което значи, че докторът не го е гонил, за да го гръмне, а се е отбранявал. Жалко, че заради такива отрепки си патят стойностни хора. Оня с девет присъди се разхожда, докторът сега прибран, защото го гръмнал в дома си. Ами,  да го бяха прибрали на топло "безценния", щеше да е жив и докторът нямаше да е принуден да се защитава в собствения си дом.

Общи условия

Активация на акаунт