Къде остана справедливостта?

• 86 062
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 75
  • On the sea
Labrex, напълно съм съгласна с теб, жалко за доктора, а една отрепка по малко не е голяма загуба за държавата ни. Само, че ми остава интересно за вече изминалите дни от престъплението, този доктор така ли не проговори или просто на нас не ни предоставят достатъчно информация, днес по новините пак нищо ново не казаха, докога така  newsm78

# 76
  • Буркина Фасо
доктора не е длъжен да ни дава инфо, нали ?

# 77
Е, какво очаквате да каже?
Тази публичност въобще не е в негова полза. Щеше да си мине процедурата, да му подредят нещата, че и дело ако имаше пак щеше да го нагласят, ама сега под лупа го следят журналистите и се чудят какво да го дъвчат.

Нали имаше подобен случай - обираха мазите, човека имаше пушка, застреля наркоманчето в гръб. На колко го осъдиха? Само такива обществени дебати мотиворат близките да отвърнат на удара.
Надали някой не е наясно кой крив, кой прав.

# 78
  • On the sea
Аз не мисля, че съм споменала, че очаквам публично изявление от доктора. Чудно ми е, че след толкова дни на разследване няма никаква нова информация, дъвче се едно и също, а единственият човек който би трябвало да даде повече информация по случая е въпросният доктор, не на нас разбира се, а там където трябва и при положение, че хората стачкуват и подписват петиции имат право на повече информация нали? То е ясно, че в нашата държава нещата се получават бавно, а и в доста случаи нямат и кой знае какво развитие.

# 79
  • Буркина Фасо
ти лично каква информация би искала да чуеш на този етап ?

# 80
От репортажа днес стана ясно следното:
Крадецът е бил в гаража, а не в дома на лекаря.
Лекарят е отишъл да провери какво се случва в гаража като взема със себе си незаконно притежавано огнестрелно оръжие.
Лекарят е взел оръжието преди да знае какво се случва в гаража.
Лекарят е изстрелял няколко куршума  ( следите стояха по вратата на гаража )

Притежаването на незаконо огнестрелно оръжие е престъпление съгласно Наказателния  кодекс. Също както и кражбата.

Не считате ли, че трябва да има СПАВЕДЛИВ съдебен процес, който да определи дали лекарят има или няма вина.
Не считате ли, че всяко убийство заслужава да бъде разследвано и да бъдат проверени всички хипотези, а не да се праворадвада по принцип.

# 81
Velvet_, всичко едва ли ще научим, на медиите никакво доверие нямам, дай им скандал и фантазията им се развихря. Докторът сигурно е дал инфо, но кой да ти каже. Три пъти го нападат човека, не знам на кого ще му е спокойно така. А оня с 40 дела и 9 присъди се разхожда, мен лично повече това ме интересува - защо е на свобода? Като убиецът на семейството в Нови Искър, ако е той, де.

Скрит текст:
От репортажа днес стана ясно следното:
Крадецът е бил в гаража, а не в дома на лекаря.
Лекарят е отишъл да провери какво се случва в гаража като взема със себе си незаконно притежавано огнестрелно оръжие.
Лекарят е взел оръжието преди да знае какво се случва в гаража.
Лекарят е изстрелял няколко куршума  ( следите стояха по вратата на гаража )

Притежаването на незаконо огнестрелно оръжие е престъпление съгласно Наказателния  кодекс. Също както и кражбата.
Не считате ли, че трябва да има СПАВЕДЛИВ съдебен процес, който да определи дали лекарят има или няма вина.
Не считате ли, че всяко убийство заслужава да бъде разследвано и да бъдат проверени всички хипотези, а не да се праворадвада по принцип.

atenan, считам, да. А ти не считаш ли, че осъдените трябва да са на съответното място, а не да им се предоставя възможност за извършване на още престъпления? И нали има разлика между рецидивист и лекар, извършил престъпление, принуден от обстоятелствата. Peace

# 82
И аз подписах петицията.
Всъщност, според мен правилно са го задържали за изясняване на ситуацията, но не би трябвало да го осъдят, ако е било самозащита - още повече пък, ако наистина е стрелял с пистолет на крадците (което може да се установи лесно).

# 83
  • On the sea
И аз това започвам да си мисля, едва ли ще има повече информация и колко достоверна ще бъде тя, а вяра на медиите човек да няма на тези времена, те си гонят техните интереси разбира се. Дано поне възтържествува справедливостта, не защитавам нито единият, нито другият, но пък фактът, че докторът отърва народът от един рецидивист, на който мястото му би трябвало да е затвора ме радва, колкото и вулгарно да звучи, също така има още мноооого такива като него, отново на свобода, за жалост.

ти лично каква информация би искала да чуеш на този етап ?
От теб лично - никаква.

# 84
А ти не считаш ли, че осъдените трябва да са на съответното място, а не да им се предоставя възможност за извършване на още престъпления? И нали има разлика между рецидивист и лекар, извършил престъпление, принуден от обстоятелствата. Peace

Приемаш, че всяко осъждане е по много години. За кражба от гараж или някакви такива не особено сериозни провинения осъждането е по няколко месеца. Най-вероятно си ги е излежал или там както е трябвало да бъде. Това, че някой е бил в затвора по-скоро му разширява кръга с познати, отколкото да го откаже от "занаята".

Развитието на случая не ме изненадва. И аз намекнах още в началото, че лекарят си е имал незаконно оръжие, което попроменя нещата. Нищо не се споменава и как точно е ранен в крака.

# 85
  • Пловдив
Цитат
А оня с 40 дела и 9 присъди се разхожда, мен лично повече това ме интересува - защо е на свобода?
Защото си е излежал наказанията по 9-те присъди например? Особено ако е имало условия за т.нар. кумулация - определяне на общо наказание.
Какви са тея 40 дела?! Откъде е инфото?

# 86
Нали излежаването на присъдите е с цел да се превъзпита и да се поправи ? Голяма превенция-след няколко осъждания , пак влизаш с взлом в чужда собственост.
Но пък докторът може да е бил в стеснено поле на ясно съзнание , една психиатрична експертиза може доста да покаже какво е било емоционалното му състояние.
 И не виждам причина да му се взема постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".
Освен ако не е съобщил за събитието , като е очаквал да не го заловят.

# 87
  • Пловдив
Никой не му е взел постоянна мярка засега.
А къщата му е нормално да бъде недостъпна дори за семейството за някой и друг ден, все пак е (твърдяно) местопрестъпление, прави се оглед, вземат се проби евентуално...

А като не се превъзпитава крадецът (масата като него не се), какво го правим - държим го доживот или докато се превъзпита, или все пак го пускаме след изтърпяване на наказанието, което пък на свой ред се определя според предвиденото за поредното престъпление?
Щото укорителният и уж риторичен въпрос беше какво правел на свобода, не какво прави в чужда къща посред нощ, второто е ясно; поел си е "професионалния" риск от усложнения, осъществил се е рискът, и те тека.

# 88
Никой не му е взел постоянна мярка засега.
Скрит текст:
А къщата му е нормално да бъде недостъпна дори за семейството за някой и друг ден, все пак е (твърдяно) местопрестъпление, прави се оглед, вземат се проби евентуално...

А като не се превъзпитава крадецът (масата като него не се), какво го правим - държим го доживот или докато се превъзпита, или все пак го пускаме след изтърпяване на наказанието, което пък на свой ред се определя според предвиденото за поредното престъпление?
Щото укорителният и уж риторичен въпрос беше какво правел на свобода, не какво прави в чужда къща посред нощ, второто е ясно; поел си е "професионалния" риск от усложнения, осъществил се е рискът, и те тека.
Но му е взета 72-ка. тоест , следва искане за задържане.

# 89
Мен не ме интересува дали оръжието на доктора е законно и как точно е застрелял крадеца. Интересува ме каква работа имат двамата мангали в неговата къща, та било то и в гаража му?! Или щом са в гаража, не се брои за обир? Някой писа, че докторът взел пистолета си преди да влезе в гаража, т.е. подготвил се е. Е, какво, първо да види кои са, колко са, за какво са дошли (може пък да му подредят инструментите) и да се върне за оръжието?!
В нашия квартал, непълнолетен циганин нахлу в къщата на 40-годишна жена. Обир, опит за изнасилване и многобройни прободни рани с нож. Жената е с опасност за живота. Ако имаше пистолет под ръка, па макар и незаконен, дали щеше да се бори за живота си сега?

Общи условия

Активация на акаунт