Майчинството счетоводно-76

• 70 313
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Здравейте.
2 седмици до края на март бях в болничен. Според мои сметки трябваше вече да е изплатен, но не е. В сайта на НОИ се вижда само кога е постъпил, в случая "Дата на постъпване на данните в ЕРБЛРО - 16-03-2018 г. 10:06:47 ч."
Щях да звъня да питам, но телефона е 0700 и се заплаща.
Защо така? 
Не можах да намеря някъде да се отразява и изплащането му.

Болничните от март се представят до 10 ти април.Нормално е още да нямаш плащане по него
Ти гледаш на грешното място.По надолу виж Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО ,а не в справката за ел болничните от лекарите.
На Изплатени ще виждаш сумите и датите,на които ти ги пускат

# 316
Ами да, хем търсих и другаде.
Този и следващия ми болничен са "в момента се обработва"

♥Elfita♥, много благодаря. Много съм завеяна, излишни въпроси задавам, но като видях че се изплаща до 10 р. дни и се замислих. Simple Smile

# 317
Момичета, един бърз хипотетичен въпрос:

Лицето Х е назначено на 01.05. на трудов договор с изпитателен срок от 1 месец. След две седмици е съкратено по член 71, т.1. Лицето Х си подава документите в съответните институции веднага. Това се случва да кажем на 15.05. Работодателят може ли също веднага да отчете това съкращаване или трябва да стане чак в края на месец май?  И в този случай кога започва изплащането на обезщетението за безработица? На 15.06. или 15.07?

# 318
  • София-Младост
В 7 дневен срок от прекратяването на договора, работодателя подава информация за това в НАП.

# 319
Мерси много! Flowers Bouquet

# 320
Здравейте! Малко съм в неизвестна ситуация. Забременях по време на срочен трудов договор и до сега съм в болничен. Но имам право на още два месеца и имам един месец дупка до влизане в майчинство. Интересува ме дали мога да се възползвам от годишната си отпуска за този един месец,който ми виси.Вече трябва да съм преминала в постоянен трудов договор и мисля че имам право,но все пак да попитам как стоят нещата ? Simple Smile

# 321
  • София-Младост
Здравейте! Малко съм в неизвестна ситуация. Забременях по време на срочен трудов договор и до сега съм в болничен. Но имам право на още два месеца и имам един месец дупка до влизане в майчинство. Интересува ме дали мога да се възползвам от годишната си отпуска за този един месец,който ми виси.Вече трябва да съм преминала в постоянен трудов договор и мисля че имам право,но все пак да попитам как стоят нещата ? Simple Smile
Ако сте със срок на изпитване, то той спира да тече докато сте в болничен. Така че може все още да не сте на постоянен трудов договор. Иначе няма пречка да ползвате годишен отпуск, ако работодателя разреши.

# 322
На мен ми идва направо да полудея.
В петък питах работодателя си дали ми е подал док-те в НОИ - отговорът беше "отдавна".
Днес влизам и виждам ТОВА

И тъй като БЛ е от 10.03, дали ще има някакви проблеми с НОИ и кога да очаквам някакво плащане по него?
Благодаря ви отново!

# 323
  • София-Младост
Малко е закъснял, срокът е бил до 10.04. за болничен, който сте му предали презз март. Не би трябвало да има проблеми с НОИ по отношение на плащането, десет работни дни.

# 324
Здравейте. Въпросът ми е кога трябва да се издаде болничния от датата на раждане, аз не съм ползвала 45 дневен, родих на 14.04. Значи работодателят ще издаде бележка до петък 13ти, че съм била на работа, а болничният тръгва от 14.04, нали? Понеже още не са ми оформили болничен, аз съм в болницата до четвъртък, но да знам колко време има да го издадат и да го представя. И къде го давсм - в работата да го придвижат до НОИ?

И 15 дневния болничен на бащата може ли да се вземе няколко дни по-късно? - може, но ще се ограничи до 15-я календарен ден и ще загуби.

# 325
Може ли да се ползва само част от този болничен по желание на бащата - например 10 дни?

# 326
може, това не е болничен обаче

# 327
Какъв документ трябва да се даде на ЧР при съобщаване набременност? В него посочва ли се дата на регистрация при АГ или нещо такова?
Докато съм в болничен по бременност и съм на изпитателен срок, може ли работодателят ми прекрати трудовия ми договор? От болничния директно влизам в майчинство и няма да се върна на работа до края на майчинството.

# 328
Момичета, самоосигурявам се и края на месеца трябва да си пусна 45- дневния болничен. Трябва ли да бъде на точната дата пуснат или може да е около нея.
Примерно ако го пусна на 25, а трябва да е на 23, има ли проблем?

# 329

Здравейте, ще карам направо, пък ако има някоя която е минала през това или има някоя позната нека да даде съвет ..... Ии така работя в една фирма която е доставчик на интернет от 3 годинии, преди година и половина мойте шефове си продадоха процент от дяловете на МТЕЛ.... Иии наскоро приходите ни паднаха, шефовете ходеха на среща в мтел и са им предложили добра сума да откупят фирмата, и до края на май месец ще им платят и от там на татак фирмата спира да функционира и става МТел, следователно ще ни закрият и офиса защото имаме вече в града и най-вероятно ще оставят само техниците , другата колежка сигурно ще я съкратят ии така аз съм им дала бележка с която уведомявам работодателя си, че съм бременна в едиси коя седмица , и въпроса ми е дали могат да ме уволнят....  Термина ми е за септември.... Какво да правя според вас едни ми казаха да чакам ,защото ако ще ме съкращават са длъжни да ми дадът предизвестие и тогава мога да пусна болничен и пак да не ме барнат други ми казват да не се съм чакала и да съм излизала още сега... Какъв е вашия съвет ? А мойте планове преди да се случи това бяха, понеже имам 31 дена отпуск и да ги пусна след това 45дена преди термин  Confused страшно съм притеснена моля за съвет БЛАГОДАРЯ ВИ !

Общи условия

Активация на акаунт