Отговори
# 15
Наде, Ели големи са сладуранки двете мъничета и каката също. По-често да ги събирате да си играят.
Ние си имаме съседи, вчера почнаха да се нанасят. Имат момиченце на 1,6 г. и момченце на 3 годинки - много се радваха на кучето. ИВето като се върне ще има да си играят на двора  Grinning
Ивето вече е на селои глда животните с интерес. Била се уплашила от кокошките, а на козите казвала бау-бау  hahaha Joy Неможах да говоря много, защото връзката е много лоша. С нетърпение чакам да се върне и да си я нагушкам  Hug

# 16
Здравейте от нас Simple SmileНие се позагубихме, но едва смогвам да се добера чат-пат до компа.Мноооого имам да чета  за вас, затова ще ме извините , че давам само отчет засега Embarassed
Ние сме добре.Йоана вече ходи свободно навън, почти не пада.Излизаме още като стане,по хладното и се прибираме на обед.Следобед към 5 пак сме навън.Йоана е хванала завиден тен.Иначе сме на капки за очичките-има алергия от слънцето, сълзят и сърбят SadТрябвало да носи слънчеви очила,ама изобщо не виждам как ще стане ThinkingИ шапка не трае, та се крием като вампири от слънцето.
Момичета, имам въпросче.Забелязали ли сте някаква прочва на агресич в дечковците?Йоана напоследък само налита да удря , дращи, щипе ooooh!Дали е период?Когато падаше , за да не плаче удряме земята или където се е ударила и казваме "на-на".Дали от това така все удря?Споделете дали наблюдавате нещо такова.
Мъчим се да правим нещо в гърнето, но не става.Оставям я по гащички в къщи да не се спарва и тя само припикава мокета ooooh!Имам усещането , че няма да се разделим скоро с пампите.
А, и да не мислите , че имаме зъб.Нееееееее CryПечелим приза за беззъбчовци Whistlingлекинко ме притеснява вече това newsm78Айде, ще чета назад малко.Целувки и лек ден Heart Eyes

# 17
  • Paradise
Мариана, при нас агресията се изразява в хапане - хапе всички наред, мен, баща си, бабите.., дори и дечицата в парка (вече има 2 комшийчета, които си имат градинки лилави на бузките Embarassed Embarassed Embarassed)

# 18
Мариана, при нас агресията се изразява в хапане - хапе всички наред, мен, баща си, бабите.., дори и дечицата в парка (вече има 2 комшийчета, които си имат градинки лилави на бузките Embarassed Embarassed Embarassed)
Ох,не знам.дано е временно, че е много неприятно.Не , че и тя не отнася някое тупване от другите деца, но не бих искала да се изявява като побойничка Embarassed

# 19
  • София
Марианче, добре дошла отново!
Момичета аз съм изпаднала в някаква дупка, гадно ми е и съм страшно притеснена.Влади, дали от температурата в комбинация с жегите е един унил, спи повече, все се гушка  Cry Cry Cry и аз съм в отчаяно състояние.Не иска да пие никакви течности  Cry
Пуснах тема в хранене.Прочетете и ми пишете моля ви  Praynig Praynig Praynig
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=102629.0

# 20
  • София
Е, Марианче, добре дошла!  bouquet Снощи тъкмо се сетих за теб и се чудех къде се загуби  и дали наистина няма да си изпълниш обещанието да не пишеш, докато не ви избие зъбче. Laughing При нас агресия май няма или в много лека форма - като се ядоса (за нещо, което не му позволяваме) - се изпъва назад (главно в количката, когато го сложим да седи, а той не иска да си тръгваме от градинката), хвърля си бибата в протест (ако е с нея) или върти глава и казва "не-не-не". Но на други не посяга. Онзи ден беше много смешен - леля му успяла да му сложи шапка на главата и го возим в количката и пипа, т.е. блъска чадърчето, а аз не му давам и той в знак на протест взима шапката от главата си и я захвърля на земята. hahaha

Дамаянти, сега отивам да видя твоята тема.

# 21
  • София
 Честит ви вчерашния светъл празник и на Кико!  newsm51

Ваня, браво за късмета в Милка ленд. Емко голям мъж станал, сам ходи до тоалетна, хапва си  smile3501. Поздравление за тортичките  smile3525. Направо те резервирам за едно показно  smile3521
  Дамаянти, как е Влади? Надявам се под-бре.  За течния аналгин от опит знам, че помага. Ще ти отговора в темичката, която си пуснала.
  Слави, честита ви машинка за хляб. Много апетитен  newsm10. Много добре си прекарвате при животинките. За ягодите-не съм давала пресни, а само компот. 
  Доне, в "Драгалевски манастир" също не пускат разголени. Само, че отвън има оставени дрешки, които да ползваш временно вътре.
  pipince, със здраве да си носите сандалките football
  SafeHeaven, честито ви християнче и бъдещ дипломат  newsm68
  Наде, Ели, личи си, че сте прекарали доста забавно.  family
  Марианче, при нас Алекс ходи и си взима някоя играчка, когато му хареса, иначе не щипе, не хапе.
  Да ви се оплача: от няколко дни Алекс отказва да хапва и не си отваря устата. Хапва само АМ(около 150гр) и бананче или плодово мляко. Направо ще изкрейза  smile3511. Поне пие сокчета. Водихме го при педиатърката. Оказа се, че си е цепнал устичката, но ще зараснела сама.
  Всичко хубаво  Flowers Sunflower fingerscrossed Flowers Sunflower

# 22
  • София
Е, как така си я цепнал, Дори? Shocked Като се удари с прахосмукачката ли? Confused А за тортите нямаш проблем, ние сме си и близо Wink

Емко голям мъж станал, сам ходи до тоалетна
Абе напоследък само седи на тоал. чиния и нищо не върши, а после в памперса. Confused Тъкмо беше започнал да казва "ъъъ" и малко след болницата изведнъж всичко в гащите. Вчера и аз го пуснах по гащички (без памперс), защото виждам, че памперса го спарва много, има и обрив, но човечето си ходи напикано и хич не му дреме, сигурно и защото беше много горещо, може даже и да му е приятно хладничко така. Mr. Green

# 23
  • София
От удара с прахосмукачката си е цепнал  ципичката под горната устна.  baby_neutral. Мерси за тортичките bouquet. Ние също бехме с обрив и за малко го уставихме по гащички. Май ще трябва по-честичко да го правя в жегите. Макар, че с гърнето сме до никъде  Rolling Eyes

# 24
Пипинце, искаш да кажеш, че като има потница, педито отказва да ваксинира ли? Оф, ми то сигурно и нас ще ни отложат утре тогава Rolling Eyes
Наде, двете буби добре са си поиграли, бравос Hug
Шоши, честити ви сандалки, със здраве да пешеходите  bouquet Кофти това със слабеенето, тя нали си хапва уж? Дано поне вода пропие, та да се поуспокоиш.
wel, Ивето се уреди със съседчета - добре е, че ще има с кого да си играе Peace
Марианка, ти съвсем ни забрави бе Grinning За агресията - аз не бих го нарекла агресия, по-скоро някаква грубовата мечешка радост, като да не си усеща силата. Случва се да почне да ни пляска от радост по главите  341uu или като ме целува да ме ухапе, но то е от добри чувства Laughing Други деца не удря и не хапе. А иначе има гневни прояви, когато му се откаже нещо - сяда на колене и почва да се тръска на дупето или се просва по корем на пода и почва да удря - и двете придружени с гневни викове. Аз обаче ми давам пълен ignore2 и губи интерес.
Дамаянти, писах ти в другата тема Peace
Дори, и в Гърция не пускат разголени, но там наистина има дрехи отвън, които да облечеш и никой не се държи нелюбезно и не те гледа на кръв, защото си си позволил при 30 градуса да сложиш къс ръкав. А тука ми се развика някаква баба, защото ми се виждат лактите (всъщност само те ми се виждаха)... ей, пак се ядосах Crossing Arms

# 25
  • София
Наде, Ели, ама много хубава срещичка сте си направили и малките кипри как сте ги издокарали в почти еднакви блузки. Елитооо и си траеш, не казваш да обменяме идеи за шев.
Ваня, и ние харесваме Олинеза, но става ли за дребните? В момента ми е свършила, та не мога да погледна как е с консервантите и оцветителите. А с гърнето нещо и ние го закъсахме. Покрай рождените дни никой не я слагаше на гърне и сега нещо хич не мога да я хвана. Ака само в памперса. Даже вчера страшно й се обрина дупето на едни големи плюски, но го оправихме, днес е по-добре.
Уел, кога си идва Ивето?
Марианче, а беше обещала снимки от РД. мартина за сега не проявява агресия, но ние непрекъснато галиме някой с нейната ръчичка "ооо, ооо, какооо" примерно и тя много се радва.
Дори, Невена също си цепна там устната, като беше малка и си зарастна сама. Ще му мине, като на кутре - както казва баба Grinning
Леле Дона, и при нас го има момента с тръшкането. Това го мразя най-много. Когато сме вкъщи или в парка и няма много хора около нас и аз се опитвам да не обръщам внимание, но в магазин примерно не става, защото е придружено с пронизителни писъци. Дано не се заформи, като трайно поведение.

# 26
  • София
Много ви БЛАГОДАРЯ момичета за отговорите  newsm20  smile3525 newsm51
Ходихме до педито.Прегледа го от всякъде и каза, че му няма нищо, а просто е скапан заради тази температура която го морИ 3 дни в допълнение с жега и лекарства.За течностите каза, че не е чувал за живо същество което да се самоостави  на жажда и, че едни пият повече, а други по-малко.
Да ви кажа като не му върви на човек - не му върви.Днес като отидохме да си вземем кухнята духаше толкова силен вятър, че ми отвя количката (буквално) и я обърна настрани с Влади вътре  Cry.Добре, че беше вързан и от страни нали е задигнато та не се е ударил много, но си изкарах акъла и сърцето ми за момент спря  Cry

Наде,Ели, много хубава срещичка сте си спретнали.Браво!Децата изглеждат доволни  Hug

Пипинеце, лютеница и аз давам и то точно на Олинеза.Влади много обича на филийка  Grinning
За сандалките - ние още си нямаме, но ще търся мааалко по-затворени като, че ли, защото ме е страх да не си изпоожули пръстите като тича (вече сме с ожулено коляно  Confused ).

Ваня, благодаря ти за личното   bouquet . (и изв., че не ти отговорих, но ти ще прочетеш тук  Embarassed

Дори, съжалявам за устичката на Алекс, бързичко да се оправяте  fingerscrossed и по-малко такива инциденти  Flowers Four Leaf Clover

Доне и Шоши, момента с тръшкането го има и при нас и то от 2-3 дни.Останах изумена след като Влади се ядоса - седна на земята и започна да реве силно  Shocked #Crazy, но като видя, че не му обръщам внимание спря.Ей, големи са артисти  Laughing
Шоши, защо не пробваш да и даваш повече каши (нали уж "помпат"), знам ли  newsm78 И на мен все ми се струва, че Влади е слабичък.Чета тук момите по-големи от него, ама после гледам Алекс на Дори и той в нашата категория и се успокоявам  Laughing
Уел, сигурно много ти е домъчняло!Аз все си викам как искам да ги оставя на някой за 3-4 дни , ама после като се замисля и ми става едно такова кофти  Blush

За сега чао от мен.Влади пак заспа  newsm78, ще взема да  clean prostor clean 1ironing wash hang newsm75 1dishes  Mr. Green

# 27
дЗАК Party
    Марианче, де се загуби бе момиче, пуууууууууууу, кът сте без зъби да не пишеш ли Crazy, шегувам се, липсваше ми ямболския ти хумор hahaha Искаме снимки на Йанката Heart Eyes

Хи, и Александра се инати и полягва по корем, биейки главичка като мюсюлманин на обедна молитва, ама си я оставм доволно да си прай ритуали, до кът й писне Crossing Arms, ма мноо упорита в ината си, на други деца не посяга, но мен няколко пъти ме нахапа, за да я взема Sick Шляпам през ръцете- ни шапка, ни обувка държи ooooh!

За сандалките- изобщо не й се подават пръстчетата толкова навън, че да ги наранява, нема такова нещо, такъв ефект според мен е възможен, ако аз например обуя нейните сандалети hahaha

Дори, бързо да ви минава цепнатото Hug

На Ели модема й е развален, но днес май треби да го оправят, та  да влезе да се отчете и тя Hug

Ване, одеве се оплаквах на Донето, точно туй, че наблизо нямаме къде да водя Анко и до като идем до некой градинка, на нея й се приспи Sick А детския кът от снимките, наистина е хубав, но е на центъра към заведението на един от търговските центрове Peace

Дамаянти, аз давам сок на Phaner, немския натурален за големи хора и тя го харесва, опитай с натурален сок, не са малки вече Heart Eyes

Хубава вечерня  bouquet

# 28
  • София
Здравейте и от мен Heart Eyes
Аз няма да пиша персонално на/за всеки, а каквото се сетя, защото много сте писали - много работи, много нещо... Grinning
Лили продължава да пие страшно много вода и по жегите пропусна два обяда - единия го замести с вода, а другия с кърма. Яде по 200гр. на ядене . Все още набляга на солети, сухари, бисквити и ...естествено вода.

Не се бие с другарчетата си в парка Mr. Green обаче като види някое с колело (ако се сещате сега от промоцията на Бертони в Метро) се залепя за него и иска да пипа, бута, катери се да се вози и се тръшка и пищи ако я отместя от обекта на разглеждане. По същия начин се залепя и към всякакви колела, колички, коленца и др. неща на колела, независимо дали са за малки или за големи. Извода е че трябва да му купим нещо такова на детето, но не знам как ще го дотътрям до парка...Така че ще и вземем ама друг път. Confused

Днес бяхме за пореден път при Драганов Tired Доста неща ни каза да правим и да не правим. Освирка обувките на детето като неподходящи (те са КК -45лв) Close Twisted Evil. Освирка ми и до известна степен възпитанието на детето. Дори вече даваше наставления за физическото развитие на следващото ни дете  Shocked все едно това вече сме го изтървали и няма оправия.  Crossing Arms Но това е друга тема за разговор/писане Simple Smile
Та по същество: Не трябва да я оставям да си седи на крачетата (по японски ако си сещате). Не трябва да и давам да спи по корем или с гъза нагоре Blush, което всъщност е признак, че на детето му трябва възглавничка. Възглавничката трябва да е висока, колкото е разликата между рамото и главичката на детето и да е твърда.  Много по-важни от обувките са пантофите, защото ако сега ходят боси или по чорапи (вкъщи) заради топлото време, то като тръгнат на ясла или като застудее, ще прекарват много повече време по пантофи, а само час-два максимум по обувки.
Обувките респ. пантофите трябва да са с твърд форт. Тъй като на Лили крачетата, когато е с обувки много се потят, исках мнение за сандалките с отворени пръсти. Каза че на бебетата и децата много им се потят крачетат и каквито и обувки да взимам все ще се потят. Обясни ми го с разни мозъчни функции и дивотии, които не разбрах Confused. Дори при някои продължава потенето до преклонна възраст(пример нашия татко). На кратко няма смилъл да взимам по-открити сандалки сега Rolling Eyes .
Това е част от лекцията. И други неща каза д-ра, които си ги знаем, защото често ходим на ортопед. За пояснение  Лили се роди с варусна деформация на стъпалата.

Дълго стана, за което се извинявам. Flutter Heart Eyes

# 29
Еми, защо не трябва да седи "по японски" Shocked Кико много обича да седи така... опасно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт