Отговори
# 45
за АктХиб обаче каза, че на 2 приема се прави... след месец да отидем за първия прием, след още един - за втория.

Във възрастта 12-15 м схемата за Act-HIB е на два приема, правилно.
Ако твърдо сте решили да ваксинирате с Act-HIB, направете само една доза във времето за бустера - на 15 навършени месеца. Личен съвет, непрофесионален, немедицински.

# 46
  • Paradise
Хайде малко да се оплача и аз, че отдавна не съм го правила...
Днес по обед Макси се обрина като за световно, ама обриви с плюски, по вратлето, тялото - отпред и отзад.., ужаааааааассс #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Много скоростно го заведох на лекар и се установи, че е алергия - нещо от сорта на "копривна алергия" (май така каза докторът). Днес не сме излизали навън, той твърдо каза, че не е от храна....
Някой от вас има ли идея от какво може да е... Сега ще пие Фенистил капки 2-3 дни, докато изчезнат обривите, но не мога да оставя така нещата.
Ако имате някаква идея, моля, кажете....

# 47
Пипинце, мисли какво се е променило тези дни. Всичко за каквото се сетиш и което е ново е възможно да бъде. Някой да е идвал и т.н.

# 48
  • София
pipince, каква е тази копривна алергия? Confused

# 49
Пипинце, това е т.н. уртикария или копривна треска. Аз съм имала като малка, сега също чат-пат ми избива, но не мога да хвана от какво.
Ето тук пише доста, като и за други видове алергии - хранителни, АД и други
http://www.alergii.com/display.php?page=alergiq&sub=alergiq-edno

# 50
  • Paradise
Дона, мерси за линка;
ми то така, като го разгледах на първо четене, то може и от храна да е, но нашият доктор беше категоричен, че не е от храна...
Ако искайте ми вярвайте, но от Великден насам само нерви..., то не бяха болници, комари, обриви от ягоди... сега и тази копривна треска...
След като му дадох 10 капки Финистил, Макси заспа и сега, след като се събуди, виждам, че телцето му е доста по-добре...
Има обриви, но не са такива страховити.
За всеки случай ни казаха, да не му даваме 2-3 дни яйца (не, че аз съм се засилила), сметана, шоколад и т.н. - все неща, които и през ум не ми е минавало да му давам..., за да не се усложнат нещата...

А относно докторите в Горна баня аз нямам никакви преки наблюдения. Моят доктор ми казва все, че там са най-добрите лекари ортопеди. Чувала съм мами да хвалят много д-р Алексиев и т.н. Simple Smile

# 51
  • София
Пипинце, аз като някоя черна станция ще се обадя, но искам да те попитан правиха ли му на Макси скоро тримовакс- ваксината???
Все се сещам за Бобо на Джулианна и изпадам в потрес, защото и при тях започна така и педито им ги лекуваше за алергия.
Дано да не е  Praynig Praynig Praynig, но да ви кажа вече за какво ли не мисля  Rolling Eyes

# 52
  • Paradise
Дамаянти, не са му я правили

# 53
Здравейте!

Пипинце, незная каква е тази алергия, защото аз лично никога не съм чувала за нея и не съм и виждала, но се надявам скоро да се оправи Макси и повече да не ви стигат болести и притеснения.

Ванче ние миналата година също участвахме в кампанията на Ретро радио но нищо не са ни пратили сега, а и подаръците им миналата година бяха мостри и пластмасова кутия на Нивея която така и не съм ползвала, поради простата причина че на мога да и измисля приложение.

И ние в понеделник ще ходим на консултация и ваксина. Дано да няма усложнения. Взела съм си 3 дни отпуска за да се гледаме, а после е ред и на баща му.

А относно протеста  сигурно ще се включа, защото работя на 2 минути от парламента а и съм съгласна че 160 лв не са достатъчни за нормалното отглеждане на дете.

# 54
  • София
Искам да видите това момичета и който има желание да ЗАПОВЯДА  Hug

Цитат
Детски развлекателен център “Двете феи” и  Фондация “Движение на българските майки”

Имат удоволствието да Ви поканят на благотворителна вечер, по случай  представянето на новата стихосбирка “Измислената стая” на младата поетеса Теодора Гаджева.
Това е третата поред книжка на г-жа Гаджева. Тя работи в областта на любовната лирика. Новото и предложение е с обръщение към всички, които не се срамуват да признават любовта си, към тези, които смятат, че Тя, любовта, е неизменен спътник на човека. Щастлив или не, човек без любов е  непълноценен, неистински. А в забързания, механизиран свят, в които живем, една топла дума, една усмивка, едно “обичам те” е в състояние да промени живота ни. .
Колкото и понякога да крием  това, което изпитваме, било то от срам или защото просто сме си такива, винаги изпитваме любов. По един или друг начин, към един или друг, ние обичаме.
            Представянето на стихосбирката “Измислената стая” ще се проведе на 29.05.2006 ( понеделник) от 19 ч. в просторните зали на детски център “Двете феи”, с любезното съдействие на  Фондация “Движение на българските майки”.

Стихосбирката ще се продава на цена, която всеки решил да я закупи прецени. Събраните средства ще бъдат предоставени на Дом за медико – социални грижи за деца “Св.Параскева” – гр. София, чрез  съдействието на Фондация “Движение на българските майки”

Темата е ТУК  Hug

# 55
  Здравейте и от мен,
  Гледам доста от априлчетата са с обривчета, е и ние сме в тази група. Педиатърката каза - алергичен обрив, иначе изглежда както е и при някои от майките, които писаха - малки червени точици по ръцете, крачетата, най-много са по вратлето, от пред на гърдичките и раменцата, там дори и кожата ни е загрубяла, то буквално са целите раменца са обринати в много ситни пъпчици. Предписаха ни Кларитин на сиропче и вече давам втори ден, май са на път да отшумеят, но ще мине поне седмица. Затова и ваксината ни се отлага. Та и на мен ми е много гадно, нямам представа от какво може да е, мисля си, че може да е от горещините и потенето, но знам ли.
  Добрата новина при нас е, че вече можем да ходим самостоятелно и то сравнително добре, въпреки че страшно ме е страх да не падне и да се удари и все вървя по дупето му.
  Марти също взе да се инати и тръшка, не дава да го преоблечем, да му сменим памперса, все иска да е неговата, опитвам се да го възпитавам ама да видим.
  Също е доста грубичък ако мога така да кажа - вместо да ме гали, той ми бие шамари, скубе, хапе, е верно, че си мисли, че е игра ама скубането си направо ужасно.
   С приучването на гърне - явно въобще няма да стане, той просто не иска да седи, извива се, пищи, представа си нямам как да подходя.
   С храненето, ние се отбихме преди около месец и сега си пийва адаптирано, сокчета, и малко като количества храна, общо взето ако хапне 150мл. си е рекорд, като да не говорим как трябва да се прилъгваме само и само да отвори уста.
   Нощно време се буди напоследък доста често, а нови зъбки си нямаме, и само се налива с чайчета, изпива повече от половин литър.   
Друго не се сещам за сега, пожелавам на всички бебчета бързо да им минат обривчетата, да си хапват сладко сладко, да слушкат родителите си много да ви радват.
Много целувки   

# 56
  • Paradise
За 2 часа обиколихме 3 болници и Макси бе прегледан от 6 лекари ... кел файда.
Сложиха му някаква инжекция и ни пратиха вкъщи. Никой не знае от какво е, един вика от препарат, друг от полен, трети от храна....
а аз ще откача, защото вече обривите са обхванали и главичката и крайниците и гледката е меко казано отвратителна....
Ако утре не са поутихнали, не знам какво да правя и къде да ходя...
И в Медицинска академия бяхме, и в Пирогов... и едно голямо нищо, а обривите се увеличават....

# 57
  • София
За 2 часа обиколихме 3 болници и Макси бе прегледан от 6 лекари ... кел файда.
Сложиха му някаква инжекция и ни пратиха вкъщи. Никой не знае от какво е, един вика от препарат, друг от полен, трети от храна....
а аз ще откача, защото вече обривите са обхванали и главичката и крайниците и гледката е меко казано отвратителна....
Ако утре не са поутихнали, не знам какво да правя и къде да ходя...
И в Медицинска академия бяхме, и в Пирогов... и едно голямо нищо, а обривите се увеличават....

Пипинце, а сърби ли го Макси. Той чувства ли някакъв дискомфорт (освен, че го лашакате по доктори). Да не е пипал/ял нещо в парка и да не си видяла? Можеш ли да си помислиш, след всичките доктори, през които сте минали, за някакво логично обяснение,т.е. сама да си направиш извод. newsm78
Аз като бях бременна минах по този път (доста дълго време бях с кожен проблем) през 4-5 доктора  и на доктор с по 2-3 диагнози. Накрая ме "оправи" една докторка от Тина Киркова.

Видях че си пуснала и тема за диетата. Да, хубаво е да яде само варени картофи и ориз. Твърди се, че оризът много пречиства организма. Дори мен ако питаш, един ден само на ориз да карате. Rolling Eyes Аз като се леувах пиех много прясно изцедени сокове от кисела ябълка+червено цвекло, което е супер комбинация отново за изчистване на шлаки в организма.
На вас изписаха ли ви калциев глюконат?
Не го мий с никакви сапуни, шампоани и т.н.
Ох, друго не се сещам какво да те посъветвам...

Последна редакция: сб, 27 май 2006, 00:44 от emi_jamie

# 58
  • Paradise
Еми, ами сърби го, като излизат новите обриви, милото, пищи яко.
Вече си е направил рани на вратлето... през нощта обривите по тялото бяха изчезнали, но тази сутрин към 5 започнаха да се появяват нови обриви по крачетата, гениталиите, под мишниците... след като му дадох Фенистил капки, обривите се увеличиха, за което мито аз, нито докторът има логично обяснение....
Иначе, ако не го виждам, изобщо няма да кажа, че му има нещо - хили се, лудее и щурее (с изключение на моментите, в които му излизат обриви)...
Ако до 2-3 часа не почнат да се махат тез гадории, пак отиваме да м усложат инжекция...

А теб какво те спаси от обривите, с какво се излекува?

# 59
  • София
Леле Пипинце, направо настръхвам като чета какво ви се случва. От неизвестното най-много ме е страх. Как така не могат да установят от какво е? Ако му вземат кръв и урина няма ли да се разбере нещо? За съжаление нямам предположение от какво може да се е получил обрива. Явно сезонът е такъв, защото като чета е масово явление. Невена също е със ситни пъпчици по корема и гърдите.
Стискам палци скоро да овладеете проблема. Praynig
Дона, кажи как правиш чайчето от шипки. Със захар ли го пие Кико или без?
И изобщо кажете ми всички какви точно чайчета давате.
Мартина разгеле пропи сокове Hugсега искам да пробвам и чай, че вода категорично отказва. Само през нощта пие по няколко глътки.

Общи условия

Активация на акаунт