Перилни препарати и омекотители – 52

• 81 587
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте. Четох, четох из темите и колкото повече четох, толкова по-объркана ставах. Затова...срам - не срам, направо ще попитам. Blush
Може ли да ми дадете препоръка за отлично изпиращ препарат за цветни и тъмни дрехи? Става въпрос за наистина замърсени такива от кал, трева, храни, пот. Има ли такова чудо, което да се справя само, без предварителна обработка на петната? Страшно досадно ми е вече, а всички дрехи на детето са такива. Confused

# 316
Вики...щом са замърсени качествено, както само едно дете може да ги омаже😊, ползвай дълга програма с предпране. Общо към 3 чАса да бъде прането, не по-малко.
На 1 стр има инфо кое петно с какво се изпира. Например мазните се изпират най-добре с течен препарат.
Прах за цветно - Ариел колор , Персил колор....тези ползвам аз.
За пот само ПРАХ за бяло върши работа.

Дечко колко е голям? Ако е по-малък...може и с прах за бяло да ги завъртиш дрехите. Но разделени светли от тъмни по цветове.
Високи градуси ако са памучни дрехите - 60 градуса. Дълга програма. Първо така бих пробвала аз ☺

# 317
  • Русе
Днес си облякох вълненото сако, за което писах, че се степа от праха. Нацедих се в него, но е станало като кора. А беше толкова меко и пухкаво Cry
Вики, според мен това е същия ефект, който прави и вкаменелостите в чекмеджето. И моите дрехи бяха твърди след това и недобре изпрани. Аз бях сложила и по-малка доза де. Но после ги изпрах с течен за вълна и се оправиха. Та, пробвай сакото да го изпереш с друг препарат за вълна, дано се оправи.
Изпрах си вчера на ръка с шампоан домашния вълнен елек и сакото, тъй като нямам друг препарат за вълнени дрехи. Днес след изсъхване са значително по-меки от преди прането. А, дано сакото се оправи! Благодаря ти!

# 318
  • оттам, откъдето започва България
Ето и статия по повод действието на шампоана: http://ezine.bg/n14-75284-%D0%A1%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8_%D0%B4% … D0%BE%D0%B0%D0%BD!

# 319
  • Русе
А, бе, не беше бебешки, а яйчен шампоана при мен. Една несполучлива покупка. И противно на написаното, точно вълнени дрехи се поотпуснаха. Simple Smile

# 320
Ето Ви един удобен вариант за съхранение на прах за пране.
   Използвам кутиите от хранителни добавки на сина ми. Wink

Последна редакция: нд, 25 мар 2018, 20:40 от Анонимен

# 321
  • София
Не се вижда снимка

# 322
А, бе, не беше бебешки, а яйчен шампоана при мен. Една несполучлива покупка. И противно на написаното, точно вълнени дрехи се поотпуснаха. Simple Smile

Според мен не е противно на написаното, а точно както си го използвала - за отпускане на дрехата.

# 323
  • Бургас
Ето Ви един удобен вариант за съхранение на прах за пране.
   Използвам кутиите от хранителни добавки на сина ми. Wink
Снимка не виждам, но знам за какво иде реч. Имам кутии от протеините на сина.Благодаря за идеята!

# 324
  • Русе

Според мен не е противно на написаното, а точно както си го използвала - за отпускане на дрехата.
Нали в статията пише :"За съжаление, номерът не работи при вълнени дрехи, но при всички останали тъкани номерът е повече от успешен." Simple Smile

# 325
Laughing Явно съм чела по диагонал.

# 326
Скрит текст:
Вики...щом са замърсени качествено, както само едно дете може да ги омаже😊, ползвай дълга програма с предпране. Общо към 3 чАса да бъде прането, не по-малко.
На 1 стр има инфо кое петно с какво се изпира. Например мазните се изпират най-добре с течен препарат.
Прах за цветно - Ариел колор , Персил колор....тези ползвам аз.
За пот само ПРАХ за бяло върши работа.

Дечко колко е голям? Ако е по-малък...може и с прах за бяло да ги завъртиш дрехите. Но разделени светли от тъмни по цветове.
Високи градуси ако са памучни дрехите - 60 градуса. Дълга програма. Първо така бих пробвала аз ☺

Благодаря, Тета.  bouquet
Точно така пера, но пак се случва да остават неизпрани петна. Колко дрехи съм изхвърлила...
Преди слагах задължително и Вениш, но ми се струва, че не е много добре постоянно да се ползва, а и дори с него имаше неизпрано и трябваше предварително да третирам петната. Като се замисля и колко дрехи пера на ръка, направо се ядосвам за какво, да му се не види, ми е тази пералня тогава. Затова се запитах няма ли някой магически прах, който просто като сложиш в пералнята, без никакви други допълнителни дейности, да извадиш дрехите чисти. Laughing

# 327
Защо да не ползваш Вениш и сега?
Вениш в малки количества дори се препоръчва за неутрализиране на хлора във водата, който хлор води до избеляване на дрехите и при пране с цветни прахове, които принципно не избелват.
Не мисля, че Вениш ще навреди в тази връзка.

Какви пък толкова лекета остават, че чак да хвърляш дрехи? Толкова ли си видими?

Ако не се притесняваш за цветовете, завърти ги веднъж с прах за бяло Денкмит прах на 60 градуса да речем, само че сортирани светли/тъмни цветове.
Кухненската ми покривка пера така - всички лекета, а те са много - я кетчуп, я олио капнало, абе цяло меню е отгоре....се изпира. Вярно, че и червените китки поизбеляха драстично, но лекета няма...От друга страна от едно завъртане не мисля че фатално ще избелеят цветовете.

Имаше един спрей за 3 лв в Лидл срещу петна - напръскваш и пъхаш дрехата да се пере в пералнята. Май имаше ефект...пускат го обаче само в тематична седмица, няма го в постоянен асортимент мисля.

# 328
О, ползвам, ползвам. Но само предварително върху петната, заради пропуските когато го слагам в пералнята без предварително третиране. Това предварително мазане и триене се питах дали мога да си спестя, но явно не. Crazy
Неизпрани петна от трева и химикал на първо четене се сещам, че са оставали. Това ако не съм трила първо с Вениш. Ако го правя, няма проблем. Явно така трябва да си продължавам, пфу.
Благодаря ти отново. bouquet

# 329
  • София
Затова се запитах няма ли някой магически прах, който просто като сложиш в пералнята, без никакви други допълнителни дейности, да извадиш дрехите чисти. Laughing
При по-замърсено пране се слага по-голяма доза прах и се пере на по-дълга програма. За по-сигурно е препоръчително петната да се третират предварително. Има доста препарати за това на пазара. Много хвалена беше една сол за петна в dm, аз ползвам този спрей, пак оттам - безпогрешен е.
Не съм сигурна, че прането на цветни тъкани с Денкмит за бяло е добра идея. Прахът е силно избелващ и може да съсипе цветовете. Аз бих заложила на препарат против петна и дълга програма с прах за цветно пране.
Върху мазните петна можеш да капнеш дирекно върху плата малко течен препарат за пране или капка веро.
Имай предвид също, че ако неизпрано петно се изглади, се фиксира и няма махане.

Общи условия

Активация на акаунт