Перилни препарати и омекотители – 52

• 81 487
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,малката вчера се върна с цвете от флумастри върху бяла блузка.
Някакви идеи как да го премахна ?
Аз пера с прах за бяло на 60 градуса, програма за памук и нищо не остава.  Peace Или имам късмет с тъканите, или флумастерите в ДГ не оставят трайни петна.   Laughing
Благодаря , ще пробвам довечера  Hug

# 496
  • На изток от Ада
Те флумастрите нали са лесно почистващи се или зависи ?

# 497
Изпраха се , на 60 градуса  Hug

# 498
  • София
Тези от Самсунг наистина ме провокираха с пералнята Q-rator*, нова технология, която скъсява значително времето за пране. Ще чакам с нетърпение отзиви, ако някой има опит с нея. Ха дано да е наистина нещо ново, а не просто рекламен трик... Не съм фен на марката, интересуват ме нови технологии, които си заслужават.
Интересното е, че гаранцията на машината е 10 години, колкото даваха и на Мийле в Германия (в БГ е 2 години).

Скрит текст:
Мощно изпиране само за 39 минути*
Super Speed намалява ежедневното време за пране с 34%‡ до само 39 минути*. QuickDrive™ спестява време, като движи дрехите динамично, докато Eco Bubble™ (Екологични балончета) осигурява мощно почистване. Времето за изплакване също се скъсява с функциите Speed Spray (Бързо впръскване) и ‘Swirl+ Drum’** (Въртящ се+ барабан), както и с увеличаването на скоростта на въртене.
Технологията Eco Bubble™ осигурява мощно почистване, дори при ниска температура*. Перилният препарат се превръща в балончета, така че бързо прониква в тъканите и отстранява лесно мръсотията, като същевременно защитава цвета и структурата им и пести енергия**.
Повече инфо тук.

# 499
Честно казано това ми прилича на маркетингов трик. Хубаво за впръскване...бла..блааа, ама Т на водата ще я загрее ли за 2 секунди и нея, че за 39 мин. да приключи цялото пране....

# 500
  • софия
Тези от Самсунг наистина ме провокираха с пералнята Q-rator*, нова технология, която скъсява значително времето за пране. Ще чакам с нетърпение отзиви, ако някой има опит с нея. Ха дано да е наистина нещо ново, а не просто рекламен трик... Не съм фен на марката, интересуват ме нови технологии, които си заслужават.
Интересното е, че гаранцията на машината е 10 години, колкото даваха и на Мийле в Германия (в БГ е 2 години).

Скрит текст:
Мощно изпиране само за 39 минути*
Super Speed намалява ежедневното време за пране с 34%‡ до само 39 минути*. QuickDrive™ спестява време, като движи дрехите динамично, докато Eco Bubble™ (Екологични балончета) осигурява мощно почистване. Времето за изплакване също се скъсява с функциите Speed Spray (Бързо впръскване) и ‘Swirl+ Drum’** (Въртящ се+ барабан), както и с увеличаването на скоростта на въртене.
Технологията Eco Bubble™ осигурява мощно почистване, дори при ниска температура*. Перилният препарат се превръща в балончета, така че бързо прониква в тъканите и отстранява лесно мръсотията, като същевременно защитава цвета и структурата им и пести енергия**.
Повече инфо тук.
Не знам за този модел, но ние сме със Самсунг от около 5 г. и съм много доволна (пу-пу!).

# 501
  • София
Честно казано това ми прилича на маркетингов трик. Хубаво за впръскване...бла..блааа, ама Т на водата ще я загрее ли за 2 секунди и нея, че за 39 мин. да приключи цялото пране....
Ами технологията е, че прави препарата на балончета и директно го втрива в тъканите, което прави ненужна високата температура. Специална технология на барабана, с по-интензивно впръскване на вода и оттам по-бързо плакнене и т.н.
Не съм специалист, но като гледах схемите на машината, се впечатлих.

# 502
Нашата е с еко-бабъл, това, което прави, е да разтваря праха и да го разпенва. Нищо повече, нито отменя нуждата от висока температура, нито от дълга програма.  Това с "втриването" в тъканите са свободни съчинения.
Другите екстри ги нямам.  Не е лоша нашата, мисля, че щях да съм много доволна даже, ако не я бяхме купили слим-модел.

# 503
  • оттам, откъдето започва България
Astonished Моята пералня повече от 39 мин. плакне, та се питам как ще ми изпере за това време. Thinking

# 504
Търся мнение за препаратите-течни и прахообразни, както и омекотител на My Planet? Сега са започнали да ги предлагат в Кауфланд и се чудя.....

# 505
  • На изток от Ада
Гес беше похвалила праха на my planet взех си , но не съм го пробвала. Много хубаво мирише.

# 506
  • София
Каквито и технологии да прилага, за унищожаването на бактериите си трябва висока Т*.

# 507
Каквито и технологии да прилага, за унищожаването на бактериите си трябва висока Т*.

Даже доста висока - 121 градуса за 30 мин Wink

# 508
Силно киселата вода също убива бактериите, Ph 3,5. Мазно петно, с което Мелио не се справи, изчистих със силно алкална вода, Ph 11,5. С нея премахнах и миризмата на нафта, след накисване. Бях умирисала и сушилнята междувременно.

# 509
  • София
Нашата е с еко-бабъл, това, което прави, е да разтваря праха и да го разпенва. Нищо повече, нито отменя нуждата от висока температура, нито от дълга програма.  Това с "втриването" в тъканите са свободни съчинения.
Другите екстри ги нямам.  Не е лоша нашата, мисля, че щях да съм много доволна даже, ако не я бяхме купили слим-модел.
Е как да не го втрива, като тези балончета "бълват" в барабана, през дупките му и в това време се върти и самия барабан? Определено има разлика дали е включена функцията или не. А новия им модел, който пере по-бързо, си изпълнява цикъла по-динамично и иноватовно, та според мен няма нищо общо с кратката програма, която имат предните модели /макар, че тя е 1ч./.
----------

Даже доста висока - 121 градуса за 30 мин Wink
Ти ще ги изваряваш ли те я дрехи? Не, че има непрофисионална /за професионална не знам/ пералня, която да достига температура над точката на кипене, ама и да има колко тъкани биха издържали на такива Т? Ако толкова се налага дезинфекция има си препарати-дезинфектант. Той и на 40гр. се преборва с бактерии и гъбички.

Общи условия

Активация на акаунт