Перилни препарати и омекотители – 52

• 81 367
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
Добре де нали не трябваше да се ползват омекотители...

# 61
Не трябва, не трябва...този ми опит го доказва ...Joy
Аз оставам твърдо без тях!

Като оставим майтапа на страна, е въпрос на лично предпочитание. За бебета и малки деца може да кажем, че не трябва. За големи вече - като ги кефи, като имат излишни пари....няма как да им забраним.Sunglasses

# 62
Освен някакъв Sensitive от време на време?!

# 63
А, не, не...пас съм си аз. Реших просто да си се проверя...

# 64
Няма "трябва" и "не трябва"! Всеки си преценява! Изкуствени материи без омекотител не е много ОК...

# 65
Брех, кога дойде време за нова тема...
Тези дни си открих един стар пост, в който хваля праха за деликатни и вълнени тъкани на Денкмит. И съм много въодушевена, доволна, въобще... А сега, една година по-късно, пълно разочарование.
Та, исках да кажа, че проблемът на този прах е в престояването. Явно докато е пресен, е супер, но престои ли, стават някакви съединения и започва да прави камъни в чекмеджето...
Засега съм много доволна от течния за вълна на Денкмит... Ще видим догодина как ще е... Simple Smile
И аз така за прах Денкмит за деликатни, само че разочарованието при мен дойде след няколко месеца, нямаше цяла година. Peace
Сега съм с Первол съм доволна.
Чакам да намалят в наше село капсулите Савекс, че да ги пробвам. Laughing

# 66
  • Бургас
Прах известно време без омекотител и аз,но от някой материи много ток бие.Frowning1От известно време слагам половин доза омекотител и след него пускам изплакване.Засега съм доволна така.

# 67
Bossa Nova, отмерваш с капачката (примерно) и изливаш течността в нещо подходящо, аз ползвам едни топчести пластмасови меритлни капачки от ОМО и от други перилни препарати.
Пели, измерва се така, както се измерва и 80 мл. вода, а това колко грама прах е, не те интересува.

За тези "топчести пластмасови мерителни капачки от ОМО и от други перилни препарати" да попитам - може ли снимка? Не съм попадала на такива и не си ги представям. И в тази връзка - проблем ли е да се излее гела върху дрехите?

# 68
  • София
Bossa Nova, отмерваш с капачката (примерно) и изливаш течността в нещо подходящо, аз ползвам едни топчести пластмасови меритлни капачки от ОМО и от други перилни препарати.
Пели, измерва се така, както се измерва и 80 мл. вода, а това колко грама прах е, не те интересува.

За тези "топчести пластмасови мерителни капачки от ОМО и от други перилни препарати" да попитам - може ли снимка? Не съм попадала на такива и не си ги представям. И в тази връзка - проблем ли е да се излее гела върху дрехите?
Аз имам такава от Омо. По нея е нанесена мерителна скала. Отдолу е на едни "топченца" , някъде бях чела, че с долната част се натъркват лекета по дрехите с перилен препарат

# 69
Боже, с каква гордост се заявява липсата на елементарни познания по физика от пети клас.
На прах Сано максима концетрат си спомням, че имаше указание в грамажи и беше голяма хамалогия да го меря на везната.
А Сано омекотител как ползвате в тези найлонови пликчета? Пресипвате ли в шише?

# 70
Ето и от мен как изглежда мерителната чашка за течни препарати. Тази е от ОМО.
Скрит текст:

Ако мислиш, че няма да ги изцапа, можеш да изливаш и върху дрехите.

# 71
В старото шише от концентрата го пресипах омекотителя аз.

В прах Ариел за 40 пранета има мерителна чашка вътре. Събрала съм десетина сигурно и се подмятат.

Не е проблем течният препарат да се изсипе направо върху дрехите в барабана. Апропо - всяка туба с гел си има капачка - просто ползвате нея.

# 72
Сега си представих за какви мерителни чашки пишете  bouquet Тези чашки ги "перете" заедно с дрехите, нали така? Независимо от температурата / 60, 95 градуса /?
Да, ползвам капачката на шишето, обикновено е 110 мл. според етикета.

# 73
В левчето и домашните потреби има подобни мензурки, канички и прочее с разграфени чертички...

Лично аз с тях само отмервам праха и сипвам в чекмеджето. С течни не пера.
Но да - който пере с течни, каничката, пълна с гела, се слагат заедно в барабана и дрънкат по време на цялото пране, да. Нищо им няма.

# 74
В левчето и домашните потреби има подобни мензурки, канички и прочее с разграфени чертички...

Лично аз с тях само отмервам праха и сипвам в чекмеджето. С течни не пера.
Но да - който пере с течни, каничката, пълна с гела, се слагат заедно в барабана и дрънкат по време на цялото пране, да. Нищо им няма.

bouquet
Подреди ми се пъзела за поставянето на чашките в барабана. Изливам гела директно върху дрехите и досега не ми е оцветявал.

Общи условия

Активация на акаунт