Перилни препарати и омекотители – 52

• 81 355
  • 726
  •   1
Отговори
# 45
Милилитърът е мярка за обем. Всичко, което заема формата на даден съд, може да бъде измерено обемно.
На всички прахове дозировката е дадена така, не само на Персил.

# 46
И да не е написано колко мл на колко гр са =, може да се сметне. Знаеш, че пакет прах тежи Х кг; знаеш, че той е за У пранета; знаеш, дозата за едно пране в мл - Z. Х/У= Q гр, Q=Z.

# 47
Дали е късно да кажа,че математиката и формулите са ми много далечни?! Grinning
Да,ок,просто замествам буквите с мерките Simple Smile

# 48
Малее... кво стана тука... X... Y... Q... Z... заболЕ мЪ главЪтЪ...Head Band

# 49
  • Русе
Боже! Какъв световен проблем стана, заради нещо, което винаги си е било така.      Винаги мерителните чашки са били разграфени в милилитри. Вече почти 25 години ползвам чашки от праховете и все е било така. За преди това не помня какво е пишело на нашенските прахове, които продаваха, защото прането не е било моя грижа.
Замислям се и аз за смяна на Денк мит с течен препарат за вълнени дрехи. Сетих се вчера, че миналата зима ми се степаха едно вълнено сако и домашния ми вълнен елек. Елека е почти 20 годишен и винаги е пран с Пурлан. На него не му личи толкова, но сакото... Много ме е яд за него, защото за зимата ми беше идеално. Тогава го отдадох на това, че прах на програма сентетика, но не програмата е била виновна. Оня ден памучни пуловери, прани с Денк мит, с допълнително плакнене, като изсъхнаха(на сушилник в стаята) бяха като от картон. Това никога не ми се е случвало с течен.

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 01:25 от viki_1974

# 50
Вики, имам същите проблеми. С Пурлан всичко беше изпрано, меко, пухкаво, с Денкмит не е така, използвала съм го няколко пъти.

# 51
На 1 стр.е обяснено....ето:

# 52
Чета и не вярвам на ушите си...
Пишещите в тази тема се очаква да имат хабер от някои неща...
Аз ако знаех, нямаше да питам "знаещите" в тази тема. Ама тя явно е само за знаещи!

# 53
Азалия, съгласи се, че е малко....странно, да се зададе въпрос дали в дозатора за праха може да се поставя храна. Никога пък не би ми хрумнало такова нещо. Като се има предвид, че струват левчета подобните му там мензурки, канички с разграфено и прочее домакински съдчета...които се ползват в кухнята.

Аз пък да споделя как съм се бъгнала. Пуснах една пералян снощи с омекотител - фаворита ми. Като отворих люка, лъхна ме сладникава миризма, която откровенно ми бе неприятна.
Няма нищо по-добро за мен от деликатния мирис на прах по дрехите, от мириса на чисто, мокро и изпрано. Миризмата на шербет, която лъха от всички омекотители, ми простее, оставя у мен чувството за нечистоплътност ...брррр...

# 54
Имам същите усещания, когато използвам омекотител. Ползвам го предимно зимата, заради пуловерите. Всяка есен купувам по един омекотител и до следващата, и половината не успявам да изразходя, слагам по много малко и го плакна, и пак остава по дрехите.

# 55
Аз не знам защо така реших да пробвам как е. Не съм ползвала от години, не помня вече от кога точно. У дома се търкалят 2-3- бутилки със сгъстена течност, които скоро трябва да изхвърля.
Сано максимата ултра фреш концентрата ми миришеше на свежо преди, и ми харесваШЕ.
Добре, че не намерих концентрат...а взех от обикновения му вид за три и нещо...

# 56
Ако беше взела от концентрата, щеше да му се наслаждаваш мно-о-о-го дълго време. Laughing
Не знам, на мен всички омекотители Максима ми миришат сладникаво и тежко. Не казвам, че миришат лошо – до един момент много ги харесвах, но напоследък изобщо не мога да ги търпя и минах на Семана, която е глътка свеж въздух.

# 57
Да, 40 връткания. Сега само 19 ми останаха...Simple Smile

На моя нос всички ми сладнят. Дори под горния уж по-свеж полъх, отдолу идва една сладост като гъст, лепкав сироп...

# 58
И аз от известно време съм на синя Семана и много й се радвам. Както и на капсулите на Савекс (не мога да повярвам, че го пиша...).

# 59
  • На изток от Ада
https://m.ebag.bg/omekotitel-silan-supreme-passion-purple-600-ml/123643 от вчера и един Персилза бяло от кауфланд .

Общи условия

Активация на акаунт