Перилни препарати и омекотители – 52

• 80 477
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
Калгон не е почистващо средство, а е препарат против натрупване на котлен камък. Разликата е гигантска. Възможно е Калгон и подобните нему да свалят малко количество котлен камък, но то е нищо в сравнение с един препарат с киселина.
Почистващите препарати съдържат киселини, които свалят натрупания вече котлен камък. Калгон и подобните нему съдържат зеолити, поликарбоксилати, фосфонати, фосфати и други съставки, които свързват йоните в твърдата вода и оттам изобщо не се получава каквото и да е натрупване на котлен камък.
Най-добрият подход е да се ползва правилното количество прах за съответната твърдост на водата и степента на замърсяване и да не се ползват перилни средства, които водят до натрупване на бактериални налепи и оттам – до появяване на чернилка и лоша миризма, а именно течните препарати и омекотителите. Също така е хубаво да се плакне както трябва. Така изобщо отпада нуждата от каквото и да е почистване на машината.

# 691
Вчера си взех една изцяло памучна завивка от jysk, щях да я пера, но като видях че може да се пере на 60° и се сетих че някой се беше оплакал от подобна завивка и прането й. Може ли да си признае кой е и да сподели става ли за нещо завивката или да я връщам Blush?

# 692
Мъж беше - Старидрийм ако се не лъжа.

# 693
Благодаря, Тета, намерих коментарите. Остава ми да разбера каква е съдбата й, евентуално.
ОМО не се е справил с петна, които не знам как да обясня. Взех си банани от Кауфланд, а там са в кашони и с вода, държейки ги за да си взема плик се намокрих, сега бялата ми блуза е с жълти петна.

# 694
За завивката...явно не е пришит добре пълнежа. Иначе не виждам защо да не се пере и на 60 градуса. Ако е калпаво зашито, то и на 40 ще се спихне Rolling Eyes

# 695
  • оттам, откъдето започва България
Според мен няма нужда от 60 градуса. Аз я пера на 40 градуса - дълга програма, и си е перфектна. Не е на Юск, но според мен това няма значение. Нали я слагаме в плик, така че няма нужда от толкова високи градуси.

# 696
Аз на 60, но моята е микрофибърна. Имам и памучна с вълнен пълнеж...нея не помня на колко я пера Joy но може и на 60 да съм я пускала...

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 19:00 от teta75

# 697
  • Русе
Добре как може да се обобщи - как е най-добре да се почиства пералнята ефективно, без да се повреждат частите й?
След като толкова държиш на почистване, пускаш празна пералня с прах за бяло пране на 90 градуса.

# 698
  • София
Моите завивки ги пера на 60 градуса с прах за бяло. Зимните са ми от Лидл - микрофибър с вата. Летните са ми памучни на Панагюрище. Нямам поражения. Според мен, независимо че са в плик, акарите и другите гадинки си се натрупват в тях и в края на сезона, преди да ги прибера ги изпирам по този начин.

# 699
Въпросче към Гес... Беше споделяла "лек" за сгъстени омекотители - преди употреба се  "втечнняват" за няколко секунди в микровълнова. Който няма мировълнова, може ли на водна баня, или няма да стане?

# 700
Не съм пробвала на водна баня. Струва ми се твърде голяма играчка за един омекотител-брак. Би трябвало да стане.

# 701
Брак, брак... Да беше друг брак, ама Максима концентрат ми е скъпичък да хвърля над половин шише...

# 702
  • София
Брех, Denkmit Ultra sensitive станал 6,99 лв! Май си взеха поука, ха дано и за други артикули се получи.

# 703
Аз награбих Ариел (от Лили) за цветно и Омо за бяло днес (от 1 квартален).

# 704
Брак, брак... Да беше друг брак, ама Максима концентрат ми е скъпичък да хвърля над половин шише...
Права си.

Брех, Denkmit Ultra sensitive станал 6,99 лв! Май си взеха поука, ха дано и за други артикули се получи.
Мисля, че е временно, защото е с някакъв жълт етикет. Да не са луди да го намалят трайно. Такива са подли.

Общи условия

Активация на акаунт