Перилни препарати и омекотители – 52

• 81 389
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
Мнението ми е положително – голяма трайност имат омекотителите Максима и приятни аромати докато не му писнат на човек.
По колкото пише на опаковката слагам.

# 91
  • На изток от Ада
Ще взема гледам тези в пкик са намалени от другата седмица в кауфланд

# 92
Този течен ОМО с Rapid Enzyme,който рекламират,наистина ли изпира толкова добре като в рекламата?!Много паразитна реклама,ТРЯБВАШЕ да попитам Grinning

# 93
Течният ОМО за бяло нищо не изпира, сигурно е за "чисти" дрехи.

# 94
Ще взема гледам тези в пкик са намалени от другата седмица в кауфланд
От тях се слага 100 мл.

# 95
  • София
Как са капсулите на Савекс - споделете след по-дълга употреба.

Гес, нали бяха на някакъв добър производител, или бъркам?

От понеделник в Кауфланд за 22 лв. и стотинки 2 пакета/бутилки Ариел по 40 пранета. Сигурно ще взема комбинация прах за бяло и за цветно.

# 96
Как са капсулите на Савекс - споделете след по-дълга употреба.

Гес, нали бяха на някакъв добър производител, или бъркам?

Скрит текст:
От понеделник в Кауфланд за 22 лв. и стотинки 2 пакета/бутилки Ариел по 40 пранета. Сигурно ще взема комбинация прах за бяло и за цветно.

Аз веднъж само прах с тях и споделих . Но покрай тази тема такова яко зарибяване ми се случи , че в момента пробвам прах Тема-вече за 4 -ти път , защото си взех и за бяло пране, и за цветно , и капсулите минаха в резерв.
И аз чакам Гес да сподели , аз съм лаик. От години и допреди месец перях само с течни . Сега съм "силно грамотна вече" , поне теоретично. Rolling Eyes

# 97
Мен пък няма да ме зарибите с тези капсули Савекс....не ща да си цапам ръцете....
Stuck Out Tongue Closed Eyes
Като скала съм... Satisfied

# 98
Професорчета,да ви питам,какво ви идва на ум първо,когато чуете милилитър,литър...течност или прах?Затова попитах.Ако ми беше много на зор щеше да питам чичко ви Гугъл,ама нали в темата не е забранено да се пита,та викам "Аре."
Обаче явно много се навъдихте протестиращите срещу въпроси.Сайта не отива на добре Wink

Аз не съм "професорче", но все пак ще си позволя да отговоря. Литър и производните му (микоролитър, милилитър сентилитър...) са единици мерки за ОБЕМ. Няма никаквио значение какво ще се измерва. Вярно е, че в бита течностите по-често се измерват в единици за обем, а твърдите вещества в единици за маса. Има и изключения разбира се: кубик дърва например (тук вече настава пълно объркване). За кило ракия няма да говорим.
Връзката между маса и обем се нарича плътност. В случая с праховете се говори за насипна плътност.
По мое време това се учеше в 5-ти или най-късно в 6-ти клас. Сега, вероятно не се учи или никой не си прави труда да го проумее или запомни.

# 99
Обем на багажник на кола и раница /
за тези се сещам на прима виста, като трябва да онагледя/, също го дават в литри...

# 100
Тъпа съм, определено.

# 101
Тъпа съм, определено.

Това никой освен Вас самата не го е твърдял, но щом такава е самооценката...
Хубавото е, че производителите са се съобразили и с такива потребители и са доставили на пазара препарати под формата на таблетки и капсули.

# 102
Не ползвам таблетки и капсули, производителите не успях да ме накарат да ги купувам. Вече само и единствено прах, пред опаковката на който се блещих като 30 годишна в пети клас Grinning
И Джейк Харпър е по умен от мен.

# 103
Не знам кой е г-н Харпър, но във Вашия случай една мерителна чашка би свършила работа. Ако имате проблем да запомните колко трябва да е пълна, можете да отбележите количеството с перманентен маркер например. Дозирането не трябва да е с лабораторна точност, +/- 10-15 % няма да доведат до драми и премеждия.

# 104
  • Ловеч
И аз се сдобих с голям пакет Persil Colour от Кауфланд. Дано ми хареса, че от години ползвам само Ariel.
В кутиите за 20 пранета също има мерителни чашки.

Общи условия

Активация на акаунт