Перилни препарати и омекотители – 52

• 81 601
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Гледайте датата в Била.Днес доста Персил изрових,докато си намеря по-скорошен.Исках да взема Сензитив,но беше от 06.2016г.За бяло беше от 02.2017,а за цветно 12.2017г.

# 241
  • оттам, откъдето започва България
Чудих се какъв прах за цветно да взема, там критерият ми е да изпира пот от смесени/изкуствени материи.
Сетих се, че тук съм чела добри отзиви за Бинго.Взех го.
Ами много му е неикономична дозировката, слага се двойно на повечето препарати и така идва на егати цената.

Пакет прах Бинго е предвиден за 20 пранета, както всички други прахове - Ариел, Персил, Омо и т. н. Кое му е неикономично в дозировката? Както и при другите прахове: в зависимост от твърдостта на водата и замърсеността на прането се увеличава дозата.

# 242
  • Варна
Гледайте датата в Била.Днес доста Персил изрових,докато си намеря по-скорошен.Исках да взема Сензитив,но беше от 06.2016г.За бяло беше от 02.2017,а за цветно 12.2017г.

Точно и аз днес купувах Сензитив от там, беше една партида от 11.2017, но няколко пакета бяха станали на буци. Преди да започна да ви чета дори не ми хрумваше да гледам датата на производство. Много ми харесва този Персил-оставя съвсем лек аромат на чисто, изпира добре бебешките дрехи. Персилът за цветно не се справи със зацапано долно бельо на баткото, дори и след като ги бях търкала и киснала за една нощ в топла вода с персил. Иначе покривките ми ги изпра, а имаше кетчуп и шокодов сладолед. Ако Омото не ми миришеше толкова силно, сигурно щях да се върна към него.

Та в този ред на мисли, като купувах Персила видях, че има два вида за цветно-cold zyme, който аз взех, и с добавен Силан. Разликата само в омекотителя ли е?

# 243
В аромата. Няма омекотител, а само аромата на Силан😊

# 244
  • Русе
Чудих се какъв прах за цветно да взема, там критерият ми е да изпира пот от смесени/изкуствени материи.
Сетих се, че тук съм чела добри отзиви за Бинго.Взех го.
Ами много му е неикономична дозировката, слага се двойно на повечето препарати и така идва на егати цената.

Пакет прах Бинго е предвиден за 20 пранета, както всички други прахове - Ариел, Персил, Омо и т. н. Кое му е неикономично в дозировката? Както и при другите прахове: в зависимост от твърдостта на водата и замърсеността на прането се увеличава дозата.
Точно.
Я да сравни дозировката с ОМО, да видим от кой се слага повече.

# 245
Капсулите на Савекс ги има в ДМ на промоция. Дали си заслужават? Сега пера с прах Ариел.

# 246
  • Варна
По съвет на техник ползвам това прахче за профилактика на пералня и съдомиялна машина

Да ви кажа ефекта е поразителен Simple Smile Най вече при съдомиялната защото тя пералнята си е нова в момента Simple Smile

# 247
  • София
Персилът за цветно не се справи със зацапано долно бельо на баткото, дори и след като ги бях търкала и киснала за една нощ в топла вода с персил.
А защо с Персил за цветно? Трябваше и него да изпереш със Сензитива и всичко щеше да е ок. Нали бельото перем с прах за бяло? Simple Smile

Гледам в dm нов Первол са пуснали, в червена опаковка, с обновяващ ефект върху цветовете и тъканите. Мнения за него?

Последна редакция: чт, 22 мар 2018, 10:31 от РРР

# 248
По съвет на техник ползвам това прахче за профилактика на пералня и съдомиялна машина

Да ви кажа ефекта е поразителен Simple Smile Най вече при съдомиялната защото тя пералнята си е нова в момента Simple Smile

Не съм го виждала това. Къде се продава?

# 249
Здравейте момичета,дано не съм ви нахална с въпросите си,но за няколко години смених няколко перални.....и все слагам бели дрехи а вадя сиви,слагам цветни-вадя на черти!Изчетох доста от темите и установих че е сигурно от ниския клас прахове,с които съм прала.....Та сега за ''Малката Беки"' искъм всичко да е перфекто Simple Smile
Ако правилно съм разбрала
най-добри
Персил-цветно и бяло
Ариел-цветно и бяло
Омо-бяло
Денкмит-бяло(нямаше за бяло,затова взех за деликатни тъкани,да не се мина да остана без тази марка....)
Скип-чакам си го утре,от Гърция какво друго полезно и качествено може да се вземе?
Черен Корал-за черни
За цветно между кои да избирам....
На последак хвалите и Тема,намерих тази ,добра ли е,че има и една в синя опаковка пак за цветно
https://www.pazaruvaj.com/preparati-i-prahove-za-prane-c3478/pra … 02374-p366218513/

# 250
Синята опаковка е най-последната вариация на Тема. Тя се хвали, но била спряна, така че квото намериш, тва ще е...

# 251
Аз и още една съфорумка споделихме, че не сме доволни от Денкмит за деликатни тъкани. Може пък на теб да ти хареса.
За цветно харесвам Персил, новата Тема, която е в сини опаковки. За бяло предпочитам Ариел пред Персил, напоследък съм доволна от новата Тема, в сините опаковки.
Омо не съм ползвала.
Много доволна бях от Денкмит за бяло и цветно, старите опаковки, новите не съм купувала.
За деликатни тъкани ползвам Первол течен. За черни дрехи, прах за цветно. Peace
Почиствам редовно пералнята с препарат от Лидл или dm.

# 252
Здравейте момичета,дано не съм ви нахална с въпросите си,но за няколко години смених няколко перални.....и все слагам бели дрехи а вадя сиви,слагам цветни-вадя на черти!Изчетох доста от темите и установих че е сигурно от ниския клас прахове,с които съм прала.....Та сега за ''Малката Беки"' искъм всичко да е перфекто Simple Smile
Прахът е важен, но има и други фактори. Не претъпквай машината – винаги оставяй свободно място. Спазвай дозировката според замърсеността на дрехите и твърдостта на водата; и по-високата, и по ниската доза може да доведе до посивяване. Ако водата е много твърда и разходът на прах, съотв. цената на пране, стават прекалено големи, ползвай продукт за омекотяване на вода.
Ползвай най-високата температура, която позволява етикетът на дрехите, и стандартни програми.
И с прахове от ниския клас можеш да получиш добри резултати, ако зареждаш и дозираш правилно. Разбира се, в праховете от високия клас има съставки, които ги няма в ниския или са в други количества.

# 253
  • София
Скрит текст:
Ако правилно съм разбрала
най-добри
Персил-цветно и бяло
Ариел-цветно и бяло
Омо-бяло
Денкмит-бяло(нямаше за бяло,затова взех за деликатни тъкани,да не се мина да остана без тази марка....)
Скип-чакам си го утре,от Гърция какво друго полезно и качествено може да се вземе?
Черен Корал-за черни
За цветно между кои да избирам....
На последак хвалите и Тема,намерих тази ,добра ли е,че има и една в синя опаковка пак за цветно
https://www.pazaruvaj.com/preparati-i-prahove-za-prane-c3478/pra … 02374-p366218513/

Гес вече е отговорила подобаващо. Мога само да споделя от моя опит:
Това, което е нужно на едно домакинство са: 1. Прах за бяло пране, 2. Прах за цветно пране и 3. Препарат за вълна (той става и за фини тъкани).
Към моя антураж съм добавила още: спрей за петна и цветоулавящи кърпички. Ако имате спортни дрехи с мембрани е подходящо да се вземе и специализиран препарат за спортни дрехи.
Препарат за черни дрехи е 1:1 с такъв за цветно пране, затова няма нужда от такъв.
Праховете, които са добри и са от високия клас са: Ариел, Персил и Омо Ултимейт. Техните аналози по света могат да се видят в таблицата на стр. 1. от темата.
Денкмит за бяло е много харесван в темата, заради високата си избелваща способност, но отскоро е сменен поизводителят и няма отзиви дали е запазено същото качество на продукта. Не мога да кажа добри думи за Денкмит прах за деликатни тъкани. Докато е пресен, е ок, но като престои, започва да прави буци в чекмеджето. Поне моят опит е такъв. Съответно и качествата му на изпиране се занижават.

# 254
Безкрайно ви благодаря момичета Гес,PPP,фортуна,wdv   Flowers Hibiscus
Никога не препълвам пералнята,защото искам да виждам че дрехите плуват във вода..........
Как може да се провери твърдостта на водата?
В София в ДМ в Парадайс има Денкмит за бяло,може ли картинка на стария вариант?Както споменах досега не съм използвала тази марка.

Общи условия

Активация на акаунт