Перилни препарати и омекотители – 52

• 81 439
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
Моля за съвет, чудя се с какво да изпера едни стари, жълти петна под мишниците на една тениска от лен, затова и не се облича, но пък ми е много удобна. Те са или от пот, или от парфюми, или и от двете заедно. На други блузи не ми се е случвало. Явно има значение материята. Вие какво ползвате за такива упорити петна,
Имах такива петна на бяла памучна блуза. Като я изпрах 1-2 пъти със стария Денкмит за бяло на 60 градуса и изчезнаха петната. Peace
Също така в ДМ има един спрей за петна от дезодоранти. Пробвала съм го и върши работа.

# 556
В ДМ или Лили има ли дезинфектант за пране ?
Дали би трябвало или не, не знам, но няма.

# 557
В ДМ или Лили има ли дезинфектант за пране ?
Дали би трябвало или не, не знам, но няма.
Благодаря , Гес.

# 558
Здравейте.
Спомням си, че се коментираше добавката Вениш, която запазва/щади цветовете. Но кой ъочно Вениш?

# 559
Течен...така съм запомнила. По мъничко се добавя...неутрализира хлора във водата и така предотвратява избеляването на цветните дрехи.
Това помня аз.

# 560
Взех си ОМО за бяло пране - една седмица, че и отгоре беше на балкона, за да се отмерише...вчера изпрах с него и все така е доста ароматизирано прането.
Не виждам никъде да пише каква е дозата над 5 кг - има само от 4-5 кг. Нещо аз ли не виждам или наистина не е указано никъде?

# 561
Смята се пропорционално, предполагам, поне аз така правя, когато слагам по-малко пране.

# 562
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Приемате ли нови потребители в групата?  Simple Smile

Рискувам да ми се смеете, ама съм много боса по темата за перилните препарати. От 12 години ползвам пералня Whirlpool и непрекъснато мрънкам, че прането ми не мирише на нищо - все едно само е намокрено с вода. Може би от 5 години съм с капсулите на Ариел. Не съм се интересувала и не съм търсила други варианти. Преди това си купувах Ариел, Омо и Персил от Турция. Резултатът е все един и същ - никакъв аромат.
Майка ми има пералня Фагор и пере с Первол и някакъв омекотител. Толкова нежен аромат се разнася и е изключително траен! Пробвах няколко пъти с нейните препарати - нищо не става. Реших, че проблемът е в пералнята. И вчера отидох и си купих нова - Gorenje. С такъв ентусиазъм изчаках първото пране /отново с капсули Ариел/ и като извадих прането........еми не миришеше на нищо  #2gunfire

Имам нужда от помощ - изчетох последните две теми и си направих следните изводи:
- прах за цветно - Персил Color или Sesitive- ама кой вариант, ако може линк или снимка Гледах по сайтовете - има много различни опаковки
- прах за бяло - Денкмит или Омо
- омекотител - не знам какъв, дайте идеи за траен аромат
- тази Тема, дето хвалите, намира ли се още?
 - доколкото схващам, не предпочитате течен препарат?

Дрехите си разделям на бели+светли и цветни. Досега всичко съм прала с капсулите. Разбира се, след изпиране, бялото не е напълно бяло, но пък имам само 1-2 чисто бели ризи.

Благодаря предварително за насоките!

# 563
Прах персил сензитив е за бяло. Не за цветно.😊
За цветно - гледай да пише color на опаковката. Няма ли такъв надпис....значи е за бяло с избелители.

# 564
Вчера си взех Персил колор за 4 пранета за лев и нещо от Билла , на промоция е.
У нас , откакто чета темата , рафта с перилни вече е като сергия  Joy Чувствам се като Али Баба , като си го отворя този Сезам.

# 565
  • Sofia
Здравейте!
Препаратите против варовик,/напр.Калгон,прах или течен/,кога се слагат по време на прането?

# 566
Аз ползвам таблетки от лидл- слагат се в началото, до праха в чекмеджето.
С тях си чистя и цедките на кафемашината....и джезвето в което си варя яйца...светва ☺

# 567
  • София
lili_78, причината да не се усеща ароматът на препарата обикновено е доброто изплакване на пералнята и високите обороти на центрофугата. Втората причина е свикването на обонянието ти с една и съща миризма (щом переш само с един препарат).

# 568
  • Пловдив
Благодаря за съвета - ще намаля оборотите на 800.

А за омекотител какво ще кажете, какъв да избера?

# 569
  • София
Благодаря за съвета - ще намаля оборотите на 800.

А за омекотител какво ще кажете, какъв да избера?
Моята свекърва изполва Семана - синя. Дрехите и миришът доста приятно и ароматът е много траен.

Общи условия

Активация на акаунт