Перилни препарати и омекотители – 52

• 81 387
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
Добре, след като помещението ви е с висока влажност, защо просто не си пресипвате и съхранявате праховете в плътно затварящи се съдове (в темата са давани предложения за чисти и сухи шишета от течен препарат например)? Или не е влажността причина, а просто си обичате течни?

# 646
Добре, след като помещението ви е с висока влажност, защо просто не си пресипвате и съхранявате праховете в плътно затварящи се съдове (в темата са давани предложения за чисти и сухи шишета от течен препарат например)? Или не е влажността причина, а просто си обичате течни?

Не виждам просто смисъл да взимам прах и да го пресипвам. Доволен съм от течните "Ариел" и "Персил".

Ще дам пример с 2 продукта на една и съща компания "Хенкел" примерно "Персил" течен или на прах, резултатът е на ниво, но примерно "Rex", който е на същата фирма, ползвал съм само прах от него и изобщо не става за силно замърсено пране, та дори и дозата да е максимална. Докато с течен "Персил" 90мл за 5-6кг пране изпира без забележка.

# 647
  • Най-красивата страна
Вече няколко пъти четох за това, колко са вредни омекотителите.
Вие какво мислите,вредни ли са?
https://zdraveikrasota.bg/sprete-da-izpolzvate-omekotitelite-ot-magazina/
http://blog.ekomama.net/2012/06/08/omekotitel-ne-blagodaria/

# 648
Не са полезни.
На едни вредят, на други-не, но определено са нещо, и без което може да се живее и пере добре.

# 649
  • Русе
Аз ли нещо грешно си спомням или баркод, започващ с 9 е Германия? Видях кутия Персил за цветно, за 4 изпирания. Като погледнах баркода го купих и се прибрах доволна. Прибирайки се, о изненада - Полша. Пуснах пералня, после ще дам отзиви.
На Германия е с 4, на Австрия е с 9. Но това не е гаранция, че прахът е произведен там. Коментирано е преди време.

# 650
Аз използвам този сайт за бар кодовете :

http://www.izmamno.com/bar-code

# 651
  • София
Да дам отзиви за Полския Персил. За освежаване върши добра работа, но за петна не е добър.

# 652
  • София
На каква температура се перат плътни ленени пердета? 60 градуса?

# 653
  • оттам, откъдето започва България
По логиката за ленените дрехи си мисля, че 60 градуса ще са много: https://krasota.rozali.com/modni-saveti/kratuk-naruchnik-na-lenenite-drehi.html

# 654
  • София
Ленът се свива много по мои наблюдения. Бих ги изпрала на 40 градуса макс.

# 655
Светли калъфи за стол със съдържание на лен изпрах на 30 градуса, дълга програма (над 2 часа) - петънце не остана, а детето добре се беше постарало да ги изцапа. Не се свиха, леко избеляха сякаш, но не ми пречи. Праха ми беше Омо за бяло.

# 656
Има ли някъде по веригите намален прах Омо за цветно?

# 657
  • Ловеч
Здравейте!

Според вас с каква продължителност трябва да е програмата на пералнята, за да се изпират леко или нормално замърсени дрехи.
Знам, че малко се отклонявам от темата, но имам нова пералня и ми се иска да се ориентирам в програмите, а знам, че тук мога да получа компетентно мнение 😊

# 658
Искам да Ви питам за омекотител Бинго. Преди имаше бял (sensitive) и светло син (sea breeze). Сега гледам този... Baby freshness... Това нов вид ли е, или е префасониран някой от старите? Ползвали ли сте го? Как е аромата? Hands V

# 659
Здравейте!

Според вас с каква продължителност трябва да е програмата на пералнята, за да се изпират леко или нормално замърсени дрехи.
Знам, че малко се отклонявам от темата, но имам нова пералня и ми се иска да се ориентирам в програмите, а знам, че тук мога да получа компетентно мнение 😊
Зависи какво разбираш под леко и нормално. Общо взето гледай да е поне 2 часа, особено ако има пот по някоя тениска. Колкото по-рядко пускаш кратката програма и ниски градуси, толкова по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт