Малта /Тема 2/

• 64 209
  • 805
  •   1
Отговори
# 405
Преди 2 седмици решихме да вземем билети от Уиз до Малта, защото бяха на много добра цена, не се искаха тестове и имаха малко случаи на Ковид. Малко след това въведоха и те задължителни тестове при влизане. Може ли да се пътува със семеен тест, знаете ли( ще бъдем цялото сем-во 4 души) Възможно ли е това изискване за тест 72 часа преди кацането да отпадне до 1 септември? При това положение- да се врем с децата по опашки в лабораториите, ми се отщя изобщо да тръгваме. Надявам се Уиз да канселират полета ...

# 406
  • София
Преди 2 седмици решихме да вземем билети от Уиз до Малта, защото бяха на много добра цена, не се искаха тестове и имаха малко случаи на Ковид. Малко след това въведоха и те задължителни тестове при влизане. Може ли да се пътува със семеен тест, знаете ли( ще бъдем цялото сем-во 4 души) Възможно ли е това изискване за тест 72 часа преди кацането да отпадне до 1 септември? При това положение- да се врем с децата по опашки в лабораториите, ми се отщя изобщо да тръгваме. Надявам се Уиз да канселират полета ...

Не можем да гадаем дали ще отпадне, дано.
Но след като ме интересуваха същите въпроси и прочетох малко информация тук https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/ … wCCsKJxsT8URnbNi4
Но не пишеше нищо за децата, и се обадих в Малта, казаха ми твърдо, че за децата се изисква тест.
Така, че правилно си се насочила да правиш.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 23:42 от Bled

# 407
Тестовете едва ли ще отпаднат, защото тъкмо ги въведоха.
Също Уиз нямат причина да канселират полета, така че полет най-вероятно ще имате.
От там нататък, следейки Фейсбук групите на българите в Малта и всички дискусии около полетите, съветвам ви да тръгнете с тест от тук. Защото ако тръгнете без тест и ако въобще ви пуснат да летите така, опциите ви в Малта са две - тест на място или карантина. Щом сте на екскурзия, карантината не ви е опция. Тест на място може да ви направят, но може и да не ви, а да ви дадат час и да чакате след няколко дни. Хората разказват различни истории, а центровете за тестване действително са тежко претоварени в момента, така че не бих разчитала.
Най-лесно и най-сигурно е да се тествате в България. Семейните пакети не отпаднаха ли отдавна в българските лаборатории? И гърците май не ги приемаха. Аз лично не бих рискувала с такъв. Редовни тестове, преведени на английски са нещото, което ви е най-сигурно за влизане в Малта с минимум проблеми.

# 408
  • София
Не съм правила тест, но от семействата, които пътуват за Гърция знам, че на пул тестовете не пише, че са такива. Резултатите на всеки са отделни. Няма причина да не могат да се използват. Обаче в София никой не прави такива тестове. По-добре им е да събират повече пари. Wink Много софиянци ходят до Пловдив или до други градове, за да ги правят.

Иначе в София има лаборатории, които правят малки отстъпки за семейства.

# 409
Аз точно се канех да купувам билети за след няколо седмици и бях неприятно изненадана от нововъведението.
Май е доста рисково в момента да се планира почивка с полет в момента 😕

# 410
  • София
Доколкото разбрах пул тестовете са ги махнали за обикновените хора, защото много хора са злоупотребявали. По закон, ако има положителен тест, всички трябва да се тестват наново, за да се знае кой е, обаче много хора отказвали да набият толкова пари и лабораториите са плащали те. Не знам доколко е истина, де, така пишеше в едната лаборатория, когато търсех.

Ние днес правихме и сме с обикновени. Нямаше опция за пул. Чух, че за фирми все още правели, но там работодателят се задължавал  при положителен тест, да плати. Както казах, не мога да потвърдя, че не са само слухове това.

# 411
Е, те едва ли ще хванат някого насила да му взимат проба наново.

# 412
Здравейте. Имате ли представа дали е необходимо да са от определена лаборатория тестовете за пътуване до Малта? И дали има нещо по-специфично?

# 413
Здравейте. Имате ли представа дали е необходимо да са от определена лаборатория тестовете за пътуване до Малта? И дали има нещо по-специфично?

Ако нямате тест, тук на летището ще ви правят тест май (безплатен е тук). Резултата излизаше бързо, сега не съм сигурна как е.

# 414
  • София

Ако нямате тест, тук на летището ще ви правят тест май (безплатен е тук). Резултата излизаше бързо, сега не съм сигурна как е.

От утре, 5 септември няма да има задължителен PCR тест при влизане в Малта, за лица пристигащи от България.

# 415
На 25 декември какво може да се прави и къде да се отиде? Дали ще работи обществения транспорт? Кои забележителности работят?

# 416
Работи, но имат специален режим и мисля след 19-20 нямаше автобуси. Иначе такситата си работят и никой няма да ви върне. По Коледа може да се прави същото, което може и цяла година. Просто по улиците има коледни песни (Валета в Малта, и във Виктория в Гозо) и украса. Няма нищо специално, ако трябва да съм честна. Зимния период е най-скучен. Тук атрацкция е лятото, заради многото фести, които имат.

# 417
Здравейте! Утре летим следобед към Малта. Някой знае ли какви рестрикции има във връзка с ковид - маски на закрито, заведения и т.н.? Благодаря Simple Smile

# 418
Здравейте! Утре летим следобед към Малта. Някой знае ли какви рестрикции има във връзка с ковид - маски на закрито, заведения и т.н.? Благодаря Simple Smile
И ние утре заминаваме за Малта. Честно казано не съм чела нищо за маски, но предполагам, че на закрито са задължителни.

# 419
Маски си носете, за да влезете в магазин или ресторант, в 99% от случаите го изискват, трябва да си стерилизирате ръцете и си носете гелче, за излизането ако сте бутали нещо. Шлем също става, ако не може да носите маска по една или друга причина. На ресторант се ходи с маската до тоалетна и т.н. Препоръчвам да сядате отвън, за да няма много застоял въздух.

Общи условия

Активация на акаунт