Малта /Тема 2/

• 64 303
  • 805
  •   1
Отговори
# 240
Когато гледате прогнозата за времето, гледайте най вече вятъра и дъжда. Градусите нямат отношение и много бързо ще го усетите. Днес например има много силен вятър, крайбрежните улици на Слима са залети и не става за разходки. Ферито до Валета едва ли ще си покаже носа от пристанището. Препоръчвам по един дъждобран вместо чадър, ако прогнозата за дните, в които ще сте тук, включва облаци и дъжд.

# 241
Би ли разгадала за следващите няколко дни прогнозата, че на мен тези стойности за вятъра нищо не ми говорят.
Благодаря! А го дават наистина вятър и дъжд.

# 242
  • Пазарджик
Май ще взема да се откажа от това пъруване, че то и времето ще е гадно явно.

# 243
То си е нормално вятър и дъжд по това време. Трудно е да се каже, защото времето се промена бързо. Онзи ден се потихме по улиците. Излезе вятърът и за една нощ обърна времето. Аз го обичам това време, защото и то си има очарованието. Например вълните са страховити и много красиви. Просто човек трябва малко да се съобрази и всичко ще е наред - без кораби, един дъждобран в чантата, няколко обекта на закрито като план Б ако вали и сте готови.

# 244
Май ще взема да се откажа от това пъруване, че то и времето ще е гадно явно.

Хайде, хайде, как ще се отказваш, ще летим, а и междувременно ВВС дадоха доста оптимистична прогноза, отмениха вятъра 😂

# 245
  • Пазарджик
И вие ли летите скоро?

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 10:53 от pipilota_85

# 246

Заедно сме.

# 247
Здравейте! От няколко дни чета тук за приключението Малта. На 10 дкември ще летим за Валета и ще бъдвм до 14 декември. Резервирала съм апартамент в стария град /така поне пише/ на
235 St.Ursula Street. Мисля, че времето ще ни бъде достатъчно за потапяне в атмосферата. Ако някой е бил скоро в Малта или живее там ще съм благодарна за идеи и практически съвети! Хубав ден на всички!

# 248
Стар и нов град Валета няма, но на хубаво място сте резервирали.

# 249
  • София
Здравейте,

Предстои ни пътуване до Малта по празниците. Мислим да вземем кола под наем. В описанието на апартамента, който запазихме в Слима пише, че може да се паркира безплатно на улицата. Какви са ви наблюденията с това улично паркиране? Много ли е натоварено, намират ли се лесно места?

# 250
В Слима като живеехме е имало случаи, в които мъжът ми ме оставя пред входа, аз се качвам горе, къпя се, готвя, слагам масата, а той още обикаля в очакване да се освободи място. Места няма, шансът да паркираш е само ако някой тръгне и ти си точно зад него. Ако леко си го подминал, ще паркира следващият зад гърба ти. Иначе паркирането по улиците навсякъде е безплатно, но почти винаги невъзможно.

# 251
Didi*, това де юре е вярно, но де факто не е. Места има, съществуват, но шансът да ги намериш свободни граничи с коледно чудо. Имате вариант за Слима, но е малко скъп - има един затворен паркинг на няколко етажа, работи 24/7, аз го ползвам също от немай къде. Купувам си билети - пакетът е 5 броя дневни за 35 евро и така с един билет ще си покривате една нощ престой. Сучвало ми се е за Слима да паркирам на открития паркинг в Ташбиш (5-6 спирки с автобуса разстояние до Слима фери), винаги има места през нощта и е безплатен. Но като не познавате района е малко трудно.

# 252
  • Пазарджик
Здравейте отново, да питам някой бил ли е в Аквариума в Буджиба и да ли си заслужава да го посетим?

# 253
Не. Нито самата Буджиба си заслужава.

# 254
Разсънихте ме с паркингите😀 И за Мсида ли се отнася това, ще пристигнем към 10-11 вечерта, това значи ли, че няма да има къде да паркираме?

Общи условия

Активация на акаунт