Hell’s Kitchen България - сезон 1, тема 2

  • 81 229
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
  • София
  • Мнения: 1 428
Hell's Kitchen е повече сеир, отколкото кулинарно предаване, но едно не мога да разбера - големи хора ги поставят в ситуация на виновни деца, постоянно викане по тях...тези хора гледали ли са изобщо дори 1 епизод от световния формат преди да се запишат за участие?!!! Мен лично би ме било срам от собствените ми деца и семейство, ако ме унижават по този начин, както участниците...Това е ситуация на стрес и напрежение - за да вирееш в такава среда се изисква години опит. ОК, много е лесно отстрани да кажем - тези една леща ли не могат да направят или какво пък толкова?, само че не сме там. И колкото бутафорно да е всичко - клиентите да не са реални, а статисти, на които им е платено да поседят, пък било и час - ако им се сготви, добре - ще хапнат, ако не - взимат си надничката - дневна или часова, казват си трите реплики на недоволен клиент и си тръгват...всъщност ситуацията в кухнята си е съвсем реална. Защото утре ще бъдат в реалните ресторанти, в които работят! И не мога да си обясня - освен унижението да те изкарват постоянно некадърен в нещо, тези хора (изключая тези, които имат собствени бизнеси като Филип и при всички случаи рекламата ще привлече клиенти) как ще си намерят работа? С какви очи ще се върнат на работните си места, след като са били навиквани, унижавани, смачквани в името на рейтинга (разбира се, абсолютно доброволно от тяхна страна). Да, има хора, на които мястото им не е в този формат - те са пълнеж, но пък има и такива, които тепърва ще се развиват...Айде да видим как се приготвя било и обикновен боб докато те кълват постоянно, викат, хвърлят съдове...а въпросът за похабената храна изобщо не искам да го подхващам. Не вярвам Chef Ангелов да си позволява да го прави в собствения си ресторант...
И още нещо - няма нужда да си кулинарен критик, да си посещавал т.нар. елитни ресторанти, за да даваш мнение - за съжаление, все още не е голям процентът на хората, които могат да си позволят чисто финансово да се глезят с гурме. В работата си съм се запознавала с едни от най-големите готвачи в страната, но никога не съм опитвала от тяхната храна...И още нещо - идея си нямам как се издържат подобни места?!

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 10:46 от Velina25

# 271
  • Мнения: 14 905
Тези хора си имат някакви техни мотиви и са отишли там, всеки сам си преценява докъде може да стигне.
От т. нар. гурме ресторанти някои са пълни, други не и затварят.
Същото и с нормалните ресторанти без претенции.
Не е достатъчно да си само добър готвач, за да преуспееш в този бизнес.
На Ангелов му е пълен ресторанта, всеки ден доскоро минавах покрай ресторанта на Петров, не видях човек там, но и не съм изпитала желание дори и от любопитство да вляза.

Едно  не мога да ви разбера - това е бизнес, в който клиента трябва да е добре нахранен и доволен, като сте ги зажалили толкова, че има високи изисквания към тях, склонни ли сте да плащате за какво и да е, да чакате един час или ако не чакате да ви сервират прегоряло или недосготвено, за да е бързо или да преглъщате нещо било в храна, било в обслужване.
Как си го представяте носят ви едни скаридки и едно сосче и ви казват- тук малко Ерика се чудеше какво да прави, пък на Гичка и за пръв път този сос, та влезте в положение и вие си хапвате и доволно си плащате.

Ако не са имали обективна самооценка като са влезли там, кой им е крив.
И аз съм си тръгвала от заведение при забавени поръчки и то в съвсем реална обстановка, нито се имам за изключение че съм го направила.

# 272
  • Мнения: 18 986
А и всички възмутени от хвърлянето на храна -  не сте ли се замисляли, че може би не я хвърлят Simple Smile Кадрите може да се манипулират както си искат, а реално да не хвърлят храната. Даже може би заради сценария едни скапани миди ги прехвърлят от човек на човек, докато най-накрая някой не ги сготви "както трябва" Simple Smile
Коментира се видимото,  невидимото не е за зрителя. Ако трябва да говорим за второто, едни хора, по нясни причини, приели да бъдат навиквани и унижавани пред голяма аудитория /може и да не е вече голяма/, слаб сценарий, доубит от режисьорски похвати!

 

# 273
  • Другата България
  • Мнения: 42 302
Аз пък продължавам да не разбирам хората, които са в темата само за да хейтят. Добре де, някой насила ли ви кара да гледате предаването, да се ядосвате, да не разбирате? Това е шоу преди всичко, развлекателно, аз поне така съм го приела и искрено се забавлявам, гледайки го. Наясно съм, че всичко е сценарий и смятам, че всички ще се върнат на работните си места после без проблеми, защото повечето от хората са наясно с това.
Като цяло споделям това мнение
Според мен идеята е, че всеки компонент от една чиния  трябва да бъде готов едновременно с другите компоненти, за да бъде храната в тая чиния еднакво прясна и еднакво топла. И всеки от готвачите трябва да може да се справя на всяка позиция. Затова е това връщане и хвърляне, докато се сработят. Щото гарнитурата изстинала, а месото още се пече - не става. Или обратното - пак не става.
На мен ми харесва, Ангелов ми е любимец.
Смятам, че Ангелов номинира Филип именно за да му смачка малко самочувствието, а не защото не е доволен от него. Той си му го и каза - "Един шеф има в кухнята smile3515", изобщо не мисля, че точно Филип ще е напусналия тази седмица. Според мен Ерикназ трябваше да е номинирана, защото горката се лута точно като муха без глава, личи си, че изобщо не знае какво прави. Гичка някак ми е по на място в предаването, отколкото Ерика, смятам, че няма да се задържи много на екран. Grinning От мъжете пък Божидар за мен е тотално недоразумение, никаква инициативност и хаотично мотаене между останалите, за мен той също трябва да е един от следващите изгонени.

# 274
  • София
  • Мнения: 21 330
Ако напусне Филип, ще трябва да спрат предаването май. Според мен той просто се опитваше да помогне на несправящите се в отбора, а не да изпъкне или да се доказва като лидер.

# 275
  • Мнения: 5 975
Според мен, Ерикназ трябваше направо да я изгони, както изгони предната седмица Иван. Точно като муха без глава е.

Аз всъщност исках да пусна едно видео на Нина, от кастинга ѝ за Мастър шеф, когато се яви със синът си. Това е преди 3 години. Единствено помня, че тогава ѝ симпатизирах, но гледайки я сега не знаех защо. Та затова и потърсих видеото. Все едно виждам друг човек. Толкова много се е преобразила външно. И не говоря за това, че е понапълняла още от него период. Няма го тоя злобен поглед, това злобно излъчване. Има един такъв мек поглед. Една такава хрисима. Нищо общо със сегашния ѝ образ. Помня, че тогава доста хора я обвиниха, че не била преотстъпила мястото на сина си, но аз си мисля, че правилно стана това, че тя взе престилката. Какво ли е станало с момчето после. Вече е на 20 години. Дали учи някъде, дали работи в някоя кухня? Той не се яви пак на кастинг, нали?

Майка и син се изправят един срещу друг в битка за заветната последна престилка

# 276
  • Мнения: 643
За мен всички тези предавания са си по сценарий и режисура, и Гичка е там по сценарий, може даже със свещ да са я търсили, че да има такъв персонаж Joy Та и аз си го гледам като развлекателно шоу и се забавлявам. Гледам и конкурентното предаване, там също всичко си е по сценарий, и керванът си върви..........

# 277
  • Другата България
  • Мнения: 42 302
От промото съдя, че довечера ще е още по-...стряскащо. Laughing Sunglasses.

# 278
  • Ню Йорк
  • Мнения: 5 159
Филип е номиниран, за да се приземи малко, много взе да се вживява в ролята на шеф. Иначе мисля, че Ангелов ще вземе в ресторанта си точно някой като него.
Жените с изключение на точно 2 са пълна скръб, а защо ни мъчат с онова зло прасе Нина не ми е ясно.

# 279
  • София
  • Мнения: 15 828
Според мен, сина си, но аз си мисля, че правилно стана това, че тя взе престилката. Какво ли е станало с момчето после. Вече е на 20 години. Дали учи някъде, дали работи в някоя кухня?

Майка и син се изправят един срещу друг в битка за заветната последна престилка
Някъде четох ,че работел в кухнята на шефа.

# 280
  • Мнения: 5 975
На шеф Ангелов ли? На видеото Токев също му предлага да отиде в неговия ресторант, да му покаже това-онова.

# 281
  • 221B Baker Street
  • Мнения: 1 950
Вече втора тема, а все още има хора, питащи какъв е смисъла на това шоу... Аз пък да попитам - хора, какъв е смисъла да гледате шоу, което не разбирате и после да пишете в темата му, колко е зле това предаване. Ако искате, във всяка тема, на всяка страница да ви се разяснява смисъла на шоуто? Готова съм да се жертвам, само и само наистина да го схванете!
Да не говорим за постове от типа "Аз пък ще се преместя да гледам Мастършеф, щото повече ме кефи"!!! Ами, добре, благодаря, че ни уведомихте за предпочитанията си! И отивате в темата за Мастършеф, за да напишете поне няколко пъти, че не харесвате Хел'с Китчен, защото : а) Виктор много вика; б) изхвърля се храна; в) унижават се участниците; г) не са показали все още нито една рецепта;
Между другото, изборът на Ангелов за това шоу не е никак случаен. Вече от две страни научавам, че той си повиква и в собствения ресторант.

# 282
  • Мнения: 5 975
Да, това че не е лек характер и аз съм го чувала/прочитала де/ не веднъж. Но пък, който и шеф да бяха сложили на негово място, трябваше отношението му към участниците да е същото - викащо, крякащо, изнервящо... Както някой каза по-нагоре гледаме Кухнята на ада, а не на рая.

# 283
  • 221B Baker Street
  • Мнения: 1 950
Да, това че не е лек характер и аз съм го чувала/прочитала де/ не веднъж. Но пък, който и шеф да бяха сложили на негово място, трябваше отношението му към участниците да е същото - викащо, крякащо, изнервящо... Както някой каза по-нагоре гледаме Кухнята на ада, а не на рая.
Ами, за мен си зависи пак от шеф -а. Той си е най-подходящ, абсолютно си е българският Гордън Рамзи. Не се сковава пред камера, дори когато вика и се ядосва, си личи, че не го прави със злоба. Ако беше шеф Петров на негово място, до сега да ги е пратил всички на Марс, заедно със стадо котки...

# 284
  • София
  • Мнения: 21 330
На шеф Ангелов ли? На видеото Токев също му предлага да отиде в неговия ресторант, да му покаже това-онова.
Беше ходил няколко пъти в ресторанта на Андре, уж на стаж.

Общи условия

Активация на акаунт