Парфюмни размисли и страсти - 216

• 149 858
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Kovacheva, само искам да кажа, че с твоите описания на парфюми си главния виновник за събуждането на моя интерес към ароматите, и като такъв откровено ще ми липсваш, ако спреш да пишеш.
Колона на Ермес за мен се появява точно навреме, понеже от няколко дни ми се върти мисъл за тревист, билков парфюм. Като видях чая в пирамидата му се сетих какво точно ми се иска. Знаете ли кога се очаква в България? Да помоля и за други предложения? Иска ми се да не е сладък, може цитрусов, кисел, землист.

Днес съм с Kenzo World. Купих го сигурно на 80% заради рекламата, в ден, в който пробвах сто неща и нищо не беше моето.
И не мога да го опиша. Или по-точно мога, но на никой няма да му се види смислено. Усещам го като чаша узо с много лед в моята собствена кухня, на масата, до саксията с фрезии. Не мога да отделя нотките, не е мастиков, не е сладък, не е и плодов. Няма я и нотката, която свързвам с Кензо, и която усещам във всичко друго тяхно, което съм пробвала, освен в него и водата. На моменти ми е идвал в повече, друг път ми допада, днес обаче за пръв път истински ми харесва.

# 226
  • Франция
Не ми допадна на мен новия Hermès Eau de Citron Noir. Прекалено е остър и мъжки за моя вкус. Лимонът е много зелен и кисел, според мене е лайм, и е съчетан със сурово дърво, сантал и кедър. Преходът от цитрус към дърво е много рязък.
Съвсем други очаквания имах за този аромат.

# 227
Тази вечер гръмнах последния-нося любимият Stash SJP и случайно видях, че има още две версии. Stash Unspoken ми се стори интересен, а ми попадна и на приемлива цена и не устоях Simple Smile Някой пробвал ли го е?
Аз го пробвах вчера, само на хартия, обаче не ми проговори изобщо. Някакво бледо и измито копие на Stash ми се видя, нежен и никакъв.
Надявам се да не се разочароваш.Simple Smile
Накрая и аз, като теб, взех още едно шише от първообраза, че все живея в страх да не вземе да изчезне, понеже не е много популярен. Simple Smile

# 228
Здравейте,парфюмни ценители!
Имам нужда от описание на Dior Addict 2014.Познавам бегло версията от 2002 и бих желала мнение от,, извора'', преди покупка на сляпо,заради невъзможност да го пробвам лично, а именно шлейф, трайност и т.н.
Шлейф, трайност, плътност - всичко е на ниво и ако това са ти критериите при избора, вярвам, че няма да се разочароваш.
Разликите с първата версия също не са особено фрапантни, според мен. По-ванилен и по "polite", така да се каже.

# 229
И хората в моето обкръжение не са парфюмно пристрастени,но никой не го харесва.Така че е много относително,аз не искам да усещам хора напръскани с него,когато са в моята компания пък незнам. Naughty Няма как всички да го харесваме,а лукс е последното нещо на което ми ухае.

Това на какво ти ухае за мен няма никакво значение, щом на мен ми харесва.   Mr. Green
Както неведнъж съм казвала -  слава Богу, че имаме различни възприятия и вкусове. Иначе някои парфюмни производители щяха гладни да си умрат.

# 230
  • Бургас
Защо си мислиш,че за мен има някакво значение на какво му ухае на мъжа ти? Mr. Green Хора,темата е за споделяне на мнения,не може всички да харесват нашите любими парфюми.И не зная защо всеки път,когато има някое негативно мнение се намира някой обиден,това  ми е супер странно. Simple Smile Аз ще продължавам да си споделям истинските впечатления за парфюмите,независимо на кой не му е удобно. Парфюм за днес Алюр,жесток в точно такова време. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 231
  • София
И хората в моето обкръжение не са парфюмно пристрастени,но никой не го харесва.Така че е много относително,аз не искам да усещам хора напръскани с него,когато са в моята компания пък незнам. Naughty Няма как всички да го харесваме,а лукс е последното нещо на което ми ухае.
Вярно е, тук сме за да си изказваме мненията си, които понякога са кардинално различни за един и същ парфюм. Въпросът е, тези мнения да са подадени по начина, който да не засяга друг Peace В случая изглежда така, че твърдението ти за този парфюм е единствено вярно и трябва да се приема от всички други... Ама има и други "не всички", които му се радват  Mr. Green и няма нужда от заяждания.

P.S. Споровете по същество са добре дошли, пренебрежителен и заядлив тон са излишни Wink За съжаление, именно по тази причина доста от прекрасни парфюмни феички спряха да пишат в темата, от което тя изключително много пострада.

Последна редакция: нд, 25 мар 2018, 12:54 от sympathy

# 232
  • Бургас
Нищо фатално не се е случило толкова,тук всеки път има някой обиден не е за първи път да има такива излишни драми. Не ми харесва,че има толкова лесно обиждащи се хора в темата.А и все пак това е само един парфюм,не човешки живот нали така:wink: Аз мисля,че много навътре се приемат нещата,има доста по-важни такива в живота от един парфюм и май е по-добре да прекратим този ненужен спор.Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 мар 2018, 12:51 от Bright Crystal

# 233
Има нещо, което ни обединява, ухаещи прекрасно момичета! Ние имаме приоритети и между тях се подреждат Парфюмите! Другият в списъка ми е:
Acqua di Parma Magnolia
Или нова чанта ще видя през крив макарон. Време е да замразя картата си във фризера, като героинята от Тайните на Беки Б.
Гледах класация на влогър за най – секси ароматите на 2017г. Независимо, че имаше подобна тема, все пак:
Prada, La Femme
Parfums de marly, Delina
Thierry Mugler, Aura
Lancome, Tresor Midnight Rose
Guerlain, Mon Guerlain

# 234
Извинявам се, ако отклонявам темата, но къде и как си държите парфюмите? Оставяте ли ги на показ, като украшение върху тоалетката?
Много ми се иска да ги аранжирам по някакъв такъв начин:
Скрит текст:

Но не мога да намеря подходящ поднос (без да е на някаква безумна цена, като за сервиране по повод), а и честно казано не знам къде да търся.

# 235
Абсурд на светло без кутии, развалят се много бързо. Променят аромата си и се вмирисват на чубрица.
На тъмно, в кутиите им задължително и в специални куфарчета, в най-хладната стая. Светлина ги вижда само когато ги вадя за пръскане.

# 236
и моите са скрити като на Денси
имам само три бутилки О де Гага на рафт, който не го вижда никога слънце, подредени стъпаловидно по размер - 75, 50 и 30 мл. - много ги харесвам така, с "гръб" към мен са, не с плочката - често ги пръскам и очаквам това лято да свършат и да останат само за красота
имам дълбоко прибрана и една бутилка "на склад" Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 мар 2018, 18:50 от bubanka

# 237
  • София
В гардероба в кутиите им , имам няколко без кутии де от размени. Много ме дразни, че не са "завършени",затова ги пръскам по-често да се свършват и да си купя продукт с кутия. Grinning

# 238
  • София
Тези, които ползвам рядко и/или са скъпи и "класни", стоят в кутиите си. Тези, които ползвам постоянно и/или са "по-прости", са извън кутиите си. Но всички те са прибрани в едни големи бамбукови кутии за съхранение. Разделени са по ноти, за да не си влияят и между тях има разделители. Кутиите са в дъното на гардероба в най-тъмната и хладна част на жилището ни. Изваждам само този, който съм решила да ползвам за деня и после го прибирам след напръскване.

# 239
Ах, вие ме смаяхте!
Изпаднах в паника и хуквам да прибирам! Обикновено всеки месец имам 10 аранжирани на тоалетката....

Общи условия

Активация на акаунт