Парфюмни размисли и страсти - 216

• 149 709
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • Враца
Здравейте, дами прекрасни и господа!  bouquet

Аз, нали все не съм разбрала, та обичам да си питам,
пък и става въпрос за любим мой парфюм - бомба,
а именно Alien Thierry Mugler, което е по темата,
благодаря, densi.  Hug
Спомням си, преди сме коментирали, че ЕДП версията шишето е скосено отгоре,
а ЕДТ са му повдигнати раменцата. Питането ми е , защо в последно време засичам ЕДП само и единствено в бутилки от ЕДТ?  newsm78
Може и да греша нещо разбира се, аз притежавам разсеяността на хората на изкуството, а не съм. Simple Smile
За тези бутилки иде реч:
EDP:
Скрит текст:
EDT:
Скрит текст:

# 31
Моето отношение към "атомните бомби" е леко сложно, меко казано.  newsm12
Бомби за мен са са Hermès 24 Faubourg, колкото и да го харесвам не издържам върху себе си повече от един фъс на тила, а ако са два, трябва да са от поне 30-40 см разстояние, или само да мина през облака. Същото е положението и с Narciso Rodriguez for Her, Жил Сандър №4, Първообраза на Опиум и ред други по-присъствени аромати. Атомна боба за мен се оказа и Диорисимо, от една капка, след като само докоснах бутилчето и я нанесох от двете страни на врата, се наложи спешно да се изкъпя, щях да умра от задушаване, лошо ми стана. Не понасям силни аромати и от други около мен. Преди два дни бях с приятелки на заведение и едва издържах. Едната се беше поляла с Dolce & Gabbana Pour Femme и буквално ме утрепа! Седях на другият край на масата и пак ми беше неприятно.  Sick
Не виня парфюмите, в дозата е разковничето.  smile3521
Не планирам покупка на подобни аромати, вече не се пъна да ги заобичам след като разбрах, че нито аз съм за тях, нито те за мен, а и някак не се съотнасят с натюрела ми. Simple Smile
В плановете ми са няколко Шанелчета и една спонтанна любов с парфюм на Том Форд(!?). Не съм си и представяла, ще харесам и с удоволствие ще нося негов аромат. И не защото не ги харесвам, а защото за мен са повече от атомни бомби, направо са като Големият космически взрив. За да ги нося, не на тила, направо трябва да си ги пръскам по стъпалата на краката. Но ето, че няма невъзможни неща, Tom Ford Soleil Blanc EDP ми пасна  като перфектната, добре ушита ръкавица. От бранда явно са решили да направят нещичко и за хора с по-слаби сърца и чувствителни носове. Simple Smile  Благодаря за мостричката на Добрата Фея, която ми я изпрати и направи невъзможното - реално!  Hug

Благодаря за темата! Flowers Hibiscus

Последна редакция: сб, 10 мар 2018, 17:28 от Sysly

# 32
От цитираните по - горе бомби имам само velvet orchid, който нося само са излизания вечер и само ако е ултра мега студено през деня. Много ми е интересно да прочета за вашите любимци Simple Smile
Да се отчета помирисах новите Си и мадмоазел на летището в Амстердам, където бяха с намаление тъй като са нови аромати, но нищо не грабна за покупка.
Из руските бюти инстаграмъри видях, че от Локситан предлагат интенз версия на Terre Lumiere. Дали ще го предлагат у нас? Харесвам първообразът, но му липсва малко power Sunglasses

# 33
Не, в нас се предлага лека версия.

# 34
Не, в нас се предлага лека версия.
Да, видях че в мейла за този месец предлагат миниатюра като подарък.

# 35
Аглая Епанчина честит En passant - един от най-любимите ми пролетни парфюми  Heart Eyes Споменавала съм го много пъти в темата. Онова, което те дразни в началото, по-скоро са акватичните ноти, една съставка, която се нарича калон и се е ползвала масово през 90-те години именно с модата на чистите и свежи акватици. Петигрен се извлича от листата на портокаловото дърво и ароматът му е много различен от нероли - зелен, стипчив, дори горчив.
Според историята за този парфюм Оливия Джакобети се е опитала да пресъздаде разходка сутрин по уличка с окъпани от дъжд/роса люляци, затова са тези акватични нюанси. Върху менна моменти много осезаемо се долавя и уханието на прясно изпечен хляб  Simple Smile

Благодаря за новата тема  bouquet

Йоан Владимир, благодаря ти, че се включи за En passant - бързах да го купя и не търсих отзиви в темата, направо писах на Денси и Макарон и те ме ориентираха по отношение на него; ей сега ще разгледам и твоите ревюта - винаги са блестящи словесно, а и ще са ми полезни, защото още разгадавам този парфюм, не ми е еднозначен - от една страна, много ми харесва, от друга ми е странен.

И наистина странността може би идва от акватичните нотки - мислех ги за нещо много типично-разпознаваемо и не се концентрирах върху тях, а върху петигрена, върху пшеницата, но може би наистина е от тази акватичност, от която съм отвикнала, защото от години не съм ползвала такива парфюми. Днес се напръсках по-сериозно и аха да идентифицирам странната нотка, а тя вземе, че се слее с краставицата и става неуловима за разпознаване. Но много ми харесва парфюмът, околните отбелязаха приликата с люляк, но пък и не получих кой знае какви комплименти. Което не ме учудва - досега най-много харесвания при мен събират Мон Герлен и Coco Mademoiselle - т.е. мейнстрийм аромати. В En passant аз лично усещам една меланхолност, може би заради дъжда в люляка, не е искрящ, има нещо декадентско в него, при все че е пролетен; хем пролетен, хем не съвсем жизнеутвърждаващ, а малко носталгичен.

Между другото, в парфимо са пуснали няколко (малко на брой) Molinard-а на много ниска цена за 30 мл. Cuir, за съжаление, не си го спомням, хем го пробвах; изкушава ме Vanille, който по спомен не беше лош, чиста ванилия, но аз обичам. Само че най-много ме впечатлиха  Vanilla Fruitee и Acqua Lotus, а тях точно ги няма. Така че, слава Богу, ще се въздържа, че прекалих с покупки от началото на годината. И все пак Vanille някак го мисля... Няма ли кой да ме спре! Simple Smile

# 36
През изминалата седмица тествах  Coco Mademoiselle Intense и Nomade Chloe. На Номад ми дадоха тестер, който разнасях 3 дни, но не ме грабна. Фен съм на Chloe, но тук нещо не ми достига, за да кажа, че е мой. За Coco Mademoiselle Intense не мога да кажа същото. Любов от първо помирисване  Heart Eyes Тествах го на обяд, а вечерта китката ми миришеше, сякаш току-що съм се напръскала. Ще се вземем!

По въпроса за бомбите не мога да се изкажа, такива не ползвам. Благодаря за новата тема и хубави почивни дни на всички!

# 37
Аз искам да се похваля просто, а вие най-добре ще ме разберете. Днес ходих в парфюмерията да ми махат лака и докато чаках и си разглеждах, продавачката каза: "Да знаете, че има промоция -25% на всички парфюми до довечера". Не  беше никак честно от нейна страна, защото не бях планувала точно днес покупка, но си тръгнах с Guerlain Shalimar Cologne. А тази вечер получих като закъснял подарък за РД  Mon Guerlain. Heart Eyes  Да стане сутринта човек кротко и да се сдобие с два Герлена,  без да е предвидил, ами това за мен си е щастие.

По темата: бомба, на която не мога да устоя и си позволявам понякога да нося, е Angel на ТМ.  Като цяло се старая да не избия заобикалящите ме с парфюма си. Но пък и всеки има различни критерии за бомба. Аз си нося Хипнотичната отрова и на работа понякога и не я определям като бомба, а за други е...

Пробвах новата Мадмоазел днес,  ще пропусна май.

# 38
обичам бомби и мога да превърна всеки парфюм в бомба с подходящото количество пръскания

# 39
  • Norge
Не знам може ли „Самсара“ да се класифицира като бомба?
Това е най-силното нещо, което ползвам.
Но като се има предвид, че имам все същия флакон от първото издание, е ясно, че това далеч не е ежедневният ми аромат. Simple Smile

# 40
  • Sofia
Самсара и синия час са много красиви парфюми, които околните приемат зле - определят ги като ретро, бабешки...  Нося си ги вкъщи за лично удоволствие.

# 41
  • Бургас
Аз лично ги приемам повече от зле,Денс,мерси за темата. Heart Eyes Hug bouquet Парфюмни бомби-харесвам само Alien и май нямам други бомби,сега нося предимно флорали и свежаци.Пробвах https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Olymp-a-Acqua-E … L-g-re-48759.html,който при мен е различен от класическата Олимпея,но не е мой тип.В базата носи нещо от Alien четох,че при доста хора самата Олимпея прилича на него.Много харесвам Интенз версията. Heart Eyes

# 42
Денси, благодаря за новата тема! Simple Smile
Много обичам и с удоволствие нося парфюмни бомби. Много от парфюмите ми са  такива.
Обожавам Самсара и ми е сред топ любимите аромати от много години. Приема се от околните чудесно! Виж Синият час при мен си беше баба отвсякъде, не се сработи изобщо с моята кожа.

# 43
  • София
обичам бомби и мога да превърна всеки парфюм в бомба с подходящото количество пръскания
Подписвам се зад това мнение.

# 44
  • Norge
Karen, taffy, благодаря ви за отговорите, момичета! Беше ми много интересно да чуя мненията ви.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт