Случи ми се нещо странно XVII

• 138 289
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Ваше право да не вярвате /така е най-лесно и щадящо психиката, напълно разбирам/ - само не ми казвайте какво и как съм видяла, защото аз много добре си знам, и до ден днешен ми е пред очите!

# 136
Не съм сигурен как точно да обясня това за изкривената версия, така че да бъда правилно разбран, но ще опитам. Макар да се изискват известни базисни познания в окултната област и без тях може да е трудно да се изясни картинката като цяло.
Не знам колко от вас са запознати с понятието "Егрегор", но там е ключа. Съвременните карти произлизат от Тарото, като са премахнати Големия Аркан и 1-2 карти от малките бои. И същевременно са сменени наименованията на боите. В Тарото има бои Пентакли, Пръчки, Мечове и Чаши, които при създаването на картите за игра са променени съответно на Каро, Спатия, Пика и Купа. Ако се замислите дори картите за игра се използват за гледане, което показва една косвена връзка с Тарото. Тарото, както и религиите се управлява от Егрегор, като картите също имат подобни Егрегори, но са свързани към общия управляващ Егрегор на всички карти. Самият Егрегор се грижи да бъдат примерно изтеглени подходящите за случая карти отговарящи на въпросите на питащите. Донякъде работейки и през интуицията на теглещия. Егрегорът е много стар, което означава, че има натрупана огромно количество енергия в него, и съответно и в подчинените Егрегори на картите. Разликата с по-новите карти е, че Егрегорът им не е добил толкова енергия, а също така и някой от картите поради определено масивно натрупване на "паразитна" вяра програмите им са били изкривени и променени именно от подобно натрупване и наред с нормалните им заложени функции някой от тях, като Дама Пика са получили и допълнителни свързани именно с подобни вярвания. Оттам и подобни последици при успешното призоваване на съответната карта. Задействат се подобни "подпрограми" които я превръщат в едва ли не ужасяваща карта. В Тарото боята Мечове се свързва общо взето с тежки изпитания, болести, наранявания, пропаднали планове и дори смърт. Част от тези неща са се пренесли и към нормалните карти, но поради рядката им употреба за гледане повечето им подобни "ясновидски" функции са малко или много позакърнели.
Не съм сигурен дали е добра идея да се влиза в пряк контакт с егрегора на Кралицата на Мечовете без наистина да е наложително, но бих предпочел този вариант пред опита за призоваване на Дама Пика. Все пак нейния егрегор е далеч по-чист и незасегнат от подобни масивни промени вследствие на вливането на енергия чрез вярата отколкото този на Дама Пика.
И все пак това е мое лично мнение и тълкуване на нещата, така, че може и да съм сбъркал или да съм бил неточен.

# 137
Откъде черпиш тази информация? И ми е интересно защо Дама Пика е зла? Ако някой я призове и има успех,то какво ще се случи според теб? Не разбирам..

# 138
Според мен ,егрегор е енергията ,която се формира от голяма група хора/предполагам,че може да бъде и енергия ,идваща от други форми./Освен енергия,това е и едно голямо информационно поле.Например,когато човек влиза в някаква религия,той става част от енергията на хората,които изповядват тази религия.Например дете или възрастен,който бива кръщаван , се влива в егрегора на христианската религия. От една страна,той се "форматира" от тази енергия,от друга-черпи подкрепа и сила.Дава и получва.
Странното е ,че викането на Дама пика преминава през поколения деца,предимно и не се знае защо, как и по каква причина се случва,но се прави.Аз ,точно Дама пика не съм викала,но има мърдане на чаша ,и някакви други неща ми се мотаят ,в момента не се сещам.Слава Богу,никакъв успех не сме имали с тези окултни дейности,че и да ми изкарат акъла.Не вярвам конкретно и в материализиране на някакви окултни форми.Не съм срещала и хора ,на които да им са се случвали такива страхотии.Чела съм,че за да се случи това се изисква голяма енергия и за това рядко се случва/ако ,изобщо/.

# 139
  • В.Търново
Навремето беше нашумял полтъргайстът Кики.Масово децата го викахме с клечки и задавахме въпроси.Странното е, че клечките наистина се мърдаха според отговора за Да или Не.Как се получаваше това, не знам?!

# 140
Не съм срещала и хора ,на които да им са се случвали такива страхотии.Чела съм,че за да се случи това се изисква голяма енергия и за това рядко се случва/ако ,изобщо/.
А замисляли ли сте се, че хората обикновено не разправят подобни случки под път и над път? Твърде вероятно е да познавате такива хора, но просто да не знаете за това. Аз съм споделила последното единствено с няколко супер близки приятели с интерес към окултното, за които съм сигурна, че са достатъчно широкоскроени и НЕконе с капаци и няма да се присмеят като индивида на предишната страница. Трудно се разказват подобни неща, така че помислете и от тази гледна точка. Simple Smile

# 141
  • София
Майка ми е много скептична към духове и подобни, но е дълбоко религиозна. Един ден, не си спомням по каква причина, решихме да напишем на лист буквите от азбуката в полуелипса, думите "да" и "не" и цифрите и взехме една капачка за показалка - ръчно направена ouija board. Помня, че затворихме очи и попитахме някакъв въпрос, но не помня какъв. Капачката обаче започна да се движи, аз се уплаших и се разпищях. Майка ми се кълне, че не е бутала капачката, а и като ме знае каква съм плашлива, никога не би го направила нарочно. Движението беше все едно някой наистина движи капачката, не просто бутване или трепване. След като се разпищях, движението моментално спря. Повече не посмях да си направя такъв експеримент.
Като деца сме викали с братовчед ми дама Пика, с дезодорант и запалка май беше нещо. Нищо не се случи, но аз и до днес не обичам огледала...

# 142
Майка ми е много скептична към духове и подобни, но е дълбоко религиозна. Един ден, не си спомням по каква причина, решихме да напишем на лист буквите от азбуката в полуелипса, думите "да" и "не" и цифрите и взехме една капачка за показалка - ръчно направена ouija board. Помня, че затворихме очи и попитахме някакъв въпрос, но не помня какъв. Капачката обаче започна да се движи, аз се уплаших и се разпищях. Майка ми се кълне, че не е бутала капачката, а и като ме знае каква съм плашлива, никога не би го направила нарочно. Движението беше все едно някой наистина движи капачката, не просто бутване или трепване. След като се разпищях, движението моментално спря. Повече не посмях да си направя такъв експеримент.
Като деца сме викали с братовчед ми дама Пика, с дезодорант и запалка май беше нещо. Нищо не се случи, но аз и до днес не обичам огледала...
Като деца викахме духчето Каспър по същия начин с азбуката, да, не, цифрите и капачката. Наистина след като задавахме въпросите капачката се местеше, но дали не е бил някой от другите не съм сигурна - бяхме 5 човека и уж всеки казваше, че сама се мести.

# 143
Мда, liola го е обяснила много точно какво е това Егрегор и основните му функции. Разликата м/у Егрегор и Сервитор е, че Сервитора се създава предимно от 1 човек или малка група с точно определени функции. Може да има и физически носител, от който Сервитора да черпи енергия за дейността си, както и може да е свързан с други (предимно природни) източници на енергия.
Колкото до Ouija Board - игричките с нея са меко казано опасни. При викане на някой чрез нея нямаш никакви гаранции, че тоя който идва е тоя, който викаш, а не някой "наблизо", който е чул повика и е решил да се отзове. Ако попаднеш на приятелски настроен или неутрален дух, може и да получиш отговори, но и те си искат проверката за достоверност. Но ако попаднеш на някой лош или силно свързан с плътта все още дух рискуваш както да получиш лъжовни отговори, така и има опасност тялото на викащите да стане достъпно за него по някакъв начин и дори да се стигне до пълно обладаване. Все пак за да движи посочващия механизъм духът обикновенно влиза в по-пряк контакт с викащите го. Един вид си "слага" ръцете в/у ръцете на повикалите го и с тях придвижва чашата или друго избрано за посочване на буквите.
И да, материализирането на дух изисква доста голямо количество енергия и малко от тях са склонни да жертват толкова енергия само и само някой да ги види. И ако викате духове и те поискат да бъдат освободени, независимо дали са отговорили или не на въпросите, по-добре го направете по най-бързия начин със съответното извинение към духа и благодарност за идването му. Наистина не бихте искали някой дух да се разгневи и да започне да ви преследва. Резултатите могат да са плачевни и да се стигне вкл. и до смъртта на участниците, особено ако са били предупредени от духа и са се направили на глухи или на прекалено настоятелни.

# 144
Никога не викайте каквото и когото и да било, независимо по "методи" прочетени в нета или книги. Не се занимавайте с неща, които могат да ви навредят на псих. и физическо ниво.
Словото може да бъде страшна сила. И то черна.

# 145
Тъкмо скорох гледах филма Veronica. Испански е от 2017, това е резюмето...

Базиран на истински събития "Вероника" разказва история, която се е случила в Мадрид в началото на 90-те години. Вдъхновен от странния случай, който в полицейските доклади остава като нерешен, филмът разказва за тинейджърка която използвайки спиритична дъска по време на слънчево затъмнение, трябав да се изправи пред последиците от това, което е отприщила.

Аз вярвам в тези неща, а някой с испански, може да провери тази история.

# 146
Алиса,не, не съм се замисляла и като ме подсети сега си давам сметка ,че не на всеки съм разказала за своите "опитности".Но ,ако някъде стане дума за такива неща ,бих ги разаказала.Дълбокото ми разбиране е ,че повечето странни неща са плод да предубеждения,формирани ,предимно в детството,когато и страхът ни е голям.И реално необясними неща се случват сравнително много рядко.Не знам дали духове и ръчички се материализират ,но съм сигурна,че понякога можем да влизаме в общото информационно поле и да ползваме информация.Това вече мога да го докажа с лични преживявания,а добро или зло не толкова големи .
Испанският филм не съм го гледала,но от  много отдавна ,преди повече от 25 години ми е направило впечатление ,че съвременните игрални филми на окултни теми,всъщност,не са някакви фантасмагории ,а са по съвременните схващания за тези окултни явления.Сега,кое как е ,времето ще ни донесе убедителни доказателства.

# 147
Ако знаеш какво и как да повикаш, не е особен проблем. По скоро проблем може да е поведението на викащите. Дори при призоваване на демони не се препоръчва да се опитваш да ги командваш - по добре да се опиташ да се разбереш с тях все едно са ти бизнес-партньори - с уважение и зачитане на силите им. Същото важи и за призоваване на Ангелите или Духовете. Най-големите проблеми могат да възникнат именно от опитите за контрол и командване на сили, които са в пъти по-мощни и знаещи от нас. Независимо, че име формули за насилствено командване на призованото същество, то обикновенно изрично е указано да се използват само в краен случай, когато други неща не са постигнали успех. Обикновенно освобождаването на повиканото същество е по-добра идея, отколкото опитите за командване и контрол.
И да думите наистина имат голяма сила, но в каква посока ще се прояви тази сила зависи от този, който ги изрича. Сигурно и ако кажеш на някой, че ти е скъп и това е черна сила, така ли да се разбира посланието ти Кари?

# 148
По каква причина хората викат някакви сили?За да се възползват от тяхната сила?Не коментирам детинските истории,а действия  на зрели хора.

# 149
  • София

И да, материализирането на дух изисква доста голямо количество енергия и малко от тях са склонни да жертват толкова енергия само и само някой да ги види. И ако викате духове и те поискат да бъдат освободени, независимо дали са отговорили или не на въпросите, по-добре го направете по най-бързия начин със съответното извинение към духа и благодарност за идването му. Наистина не бихте искали някой дух да се разгневи и да започне да ви преследва. Резултатите могат да са плачевни и да се стигне вкл. и до смъртта на участниците, особено ако са били предупредени от духа и са се направили на глухи или на прекалено настоятелни.
Колега, разясни моля те малко повече. Сериозно ли е това? Как духът ще навреди на човека - кошмари и съновидения или напр. човекуут извендъъж става алкохолик или комарджия? Че те много хора и без да викат духове в даден момент от живота си (най-вече от тийнейджърство) стават такива. Дай малко повече инфо, интересно ми е. Не съм викал духове и не смятам да го правя.

Общи условия

Активация на акаунт