Случи ми се нещо странно XVII

• 138 341
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Палома, и други деца ли са виждали това, което и ние? Разкажи ми малко повече, моля те, аз нямам никаква друга информация по темата.
Спомените ми не са много ясни. Но мисля, че тогава не я бяха викали с огледало, а в тъмно помещение със затворени очи. Не описваха лице, а именно женска ръка с кадифена ръкавица. До колкото си спомням имаше значение коя точно карта държиш - дама пика и дама спатия (черната боя) са били лошите, а дама вале и дама купа (червената боя) били добрите. Лошата тръгвала да души, а добрата да гали. Мисля, че бяха викали и с карта поп, бил се появил мъж, но спомените ми са много неясни и не знам дали ще съм ти от полза.
Дама вале няма, това са две отделни карти - вале и дама. Може би имаш предвид дама каро.
Да, дама каро  Blush

# 181
Благодаря, Палома! За първи път разбирам, че има и други, видели същото!
Но сигурно е част от голям заговор да си въобразим едно и също, нищо че сега го научавам. 😂😂😂
Един въпрос към всички - замисляли ли сте се, че духовете може да се появяват и да комуникират по-лесно точно с деца, защото те са все още близо до духовния свят и сетивата им не са "омърсени" от предразсъдъци и стигми кое е нормално и кое не? А ние възрастните с лека ръка им казваме, че всичко е плод на въображението им, отсичаме и край. Много ограничено мислене от наша страна.
Дори и на 9, винаги съм била по-зряла за годините си. Вярвам на очите си и на здравия си разсъдък, така че няма как да ме убедите в друго.

# 182
Всъщност си права - идеалната възраст е. Защото още не са напълно изключени астралните сетива на децата, а същевременно са достатъчно големи за да могат да препредават при нужда. През средновековието доста често са ползвани именно малки деца наред с призоваващия (обикновенно м/у 7 и 14-15г). Именно тяхната чувствителност към подобни неща, както и необременността им е помагала доста в тези работи. Ако не ти се вярва може да се поразтърсиш из нет-а. Има доволно много книги, които споменават подобни практики.

# 183
Тая вечер следпразнично си легнах много късно - след 1:30 ч. Спеше ми се, но не можех лесно да се отпусна и да заспя. Все пак, когато се унесох неочаквано бързо се появи и сън. Усещането ми беше, че просрещах вкъщи гости за някакво празнуване - "чувах" гълчавата в хола, а аз бях в антрето пред входната врата, когато дойде баща ми във видимо приповдигнато настроение (обичайното като за празник), а зад него коридора на етажа неясен, като в мъгла. Вратата зад него остана отворена и аз го попитах дали да затворя (очевидно не очаквах и други след него да влязат). Но той отвърна "А, не, не,...!" и аз не неочаквах, което ме сепна и се събудих. (Подразбрах го, че няма да се задържа и ще си ходи, а не че и други след него идват.)

Странно ми стана, защото не ми се е случвало от години така бързо в началото на заспиването ми да засънувам и то сън, който да ме стресне и събуди.
(Вече съм го споменавала, но пак да уточня - баща ми почина преди 6 м. и от тогава е идвал в съня ми 1-2 пъти.)

# 184
Сенко, благодаря. Детството е идеална възраст за виждане и усещане на невидимото за възрастните. Simple Smile
Агитак, има отделна тема за сънуване на починали близки, там ще прочетеш интересни неща.

# 185
 Гледали ли сте филма за една жена от Варна, Татяна Караиванова се казва, която в началото на 90-те години от любопитство започнала да играе с багети задавайки въпроси? И след около 3 седмици всекидневно задаване на въпроси с багетите започнала да чува глас на същество, което се представяло за извънземен на име Феб, но тя разкрила, че е демон. Гласът бързо установил контрол над нея и започнал да я кара да изпълнява нарежданията му да лекува хора с биоенергия като екстрасенс. След като се опълчила на Феб и започнала да търси начини да се отърве от присъствието му той започнал да се материализира в апартамента и, да прави погроми, дори бил причината за смъртта на съпруга и. Разказва и как един ден в дома и я потърсила дъщерята на нейна съседка, която и донесла без причина окултна дъска с азбуката, и през дъската демоните започнали да и пращат послания. Отървала се с помощта на църквата и вярата, тръгнала по манастири и свещеници и с молитви успяла да отнеме надмощието на демона-глас.

Звучи налудничаво, но жената е интелигентна и говори много свързано и разумно. Филмът за нея е дълъг 45 минути и го има в youtube, казва се "аз бях екстрасенс".

# 186
  • В.Търново
Обаче,ако е демон наистина как тогава ще я кара да лекува хора като екстрасенс, в смисъл да помагаш на хората е добро дело.възможно ли е лоши сили да те карат да правиш добри дела?

# 187
Обаче,ако е демон наистина как тогава ще я кара да лекува хора като екстрасенс, в смисъл да помагаш на хората е добро дело.възможно ли е лоши сили да те карат да правиш добри дела?

Ами тя обясни, че всъщност екстрасенсите вредят, вместо да помагат. И че самата тя като екстрасенс първо е докарвала подобрение на хората, но после те са се разболявали още повече. И че това е измамата на демона - чрез екстрасенса той първо докарва подобрение, но после влошаване, и по този начин един вид си маркира жертвите.

# 188
  • В.Търново
Нали Вера Кочовска беше екстрасенс.Тя също общуваше с някакво същество.

# 189
  • София
Възможно е демоните да знаят какво му е на човека, здравословно и да посочат правилното лечение, защото те имат нужните знания за това. Бях чела разказ за някакво болнаво момче в Русия, за което смятали, че е обсебено от демони, и някакъв човек влязъл в контакт с демона и разговарял с него (гласът на момчето се променя, и през него говори демонът). Демонът посочва какво да се направи, за да се лекува момчето, чието тяло е обладал. Но, едва ли е от добри намерения.

# 190
Не се сърди, човече , върнахме се, дори снощи си спах сама.  Grinning
100% е било нещо от зрението ми в сумрака, но не ми се беше случвало до сега и доста се стреснах. Радвам се, че не съм почнала да халюционирам поне.  Laughing

# 191
Гледали ли сте филма за една жена от Варна, Татяна Караиванова се казва, която в началото на 90-те години от любопитство започнала да играе с багети задавайки въпроси? И след около 3 седмици всекидневно задаване на въпроси с багетите започнала да чува глас на същество, което се представяло за извънземен на име Феб, но тя разкрила, че е демон. Гласът бързо установил контрол над нея и започнал да я кара да изпълнява нарежданията му да лекува хора с биоенергия като екстрасенс. След като се опълчила на Феб и започнала да търси начини да се отърве от присъствието му той започнал да се материализира в апартамента и, да прави погроми, дори бил причината за смъртта на съпруга и. Разказва и как един ден в дома и я потърсила дъщерята на нейна съседка, която и донесла без причина окултна дъска с азбуката, и през дъската демоните започнали да и пращат послания. Отървала се с помощта на църквата и вярата, тръгнала по манастири и свещеници и с молитви успяла да отнеме надмощието на демона-глас.

Звучи налудничаво, но жената е интелигентна и говори много свързано и разумно. Филмът за нея е дълъг 45 минути и го има в youtube, казва се "аз бях екстрасенс".

За фанатичните и много набожни християни всяко такова същество е демон, а всяка подобна практика - дяволска работа. Така че не бих приела думите й за чиста монета, не и изцяло.

Алиса, аз също ти вярвам и съм напълно съгласна с това, че по-малките деца установяват контакт с други светове по-лесно, заради необремененост, липса на предразсъдъци и редица други фактори. И на мен са ми се случвали подобни неща, така че знам какво означава да си въобразиш, да ти се привиди и наистина да видиш. Simple Smile

# 192
Асфодела, благодаря и на теб за доверието и разбирането! Бях започнала леко да съжалявам, че разказах историята си, но все пак се радвам, че намерих съмишленици, заслужаваше си  да споделя. Simple Smile
Гледах филма с жената, самата тя ми се струва малко хаотична и объркана, но е нормално, ако наистина е преживяла всичко това. И как е започнало всичко - с игра на багети.. Може би в същия дух можеш да бъдеш потърсен от нечисти сили и докато редиш карти таро или пасианс, т.е. всичко, което те отделя от християнството и Бог. Доста страшничко звучи.
Отделно, ако всички екстрасенси са слуги на демоните, това повдига много други въпроси, вкл. за силата и делата на хора като Вера Кочовска, която беше спомената по-горе.

# 193
Асфодела, благодаря и на теб за доверието и разбирането! Бях започнала леко да съжалявам, че разказах историята си, но все пак се радвам, че намерих съмишленици, заслужаваше си  да споделя. Simple Smile
Гледах филма с жената, самата тя ми се струва малко хаотична и объркана, но е нормално, ако наистина е преживяла всичко това. И как е започнало всичко - с игра на багети.. Може би в същия дух можеш да бъдеш потърсен от нечисти сили и докато редиш карти таро или пасианс, т.е. всичко, което те отделя от християнството и Бог. Доста страшничко звучи.
Отделно, ако всички екстрасенси са слуги на демоните, това повдига много други въпроси, вкл. за силата и делата на хора като Вера Кочовска, която беше спомената по-горе.

Гледайки филма жената ми вдъхна доверие. Мисля, че разказва историята си откровено. Относно екстрасенсите тя казва, че са хора без собствена воля, а тази енергия им се натрапва и са принудени да я излъчват. Значи не е нужно те самите да са злонамерени или дори да осъзнават вредата, която нанасят, самата енергия е нечиста и вреди заради произхода си независимо от желанието на екстрасенса всъщност да помага. Така разбрах аз посланието и.

# 194

И аз намерих и изгледах филма. Малко трудно се отделят фактите по преживяното и нейните лични разсъждения, които  са си субективни. Във всеки случай, осъзнала е и ставя ясно, че този външен разум ѝ е причинявал зло. Напълно й вярвам и сега си давам сметка, че когато навремето и на мен ми се случи да чуя "спокоен мъжки глас да ме вика по име на два пъти един след друг ( за да не си мисля, че ми се е счуло)" и изпитах ужас от контакта с неизвестното - мисля, че реакцията ми веднага да се махна оттам вероятно е била най-правилната.

Общи условия

Активация на акаунт